Zeldox, zypsila, czy jest w aptekach?
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Zeldox, zypsila, czy jest w aptekach?
Witam
Od jutra mam powrót na zeldox. Mam jeszcze sprzed 2 lat 3 opakowania zeldoxu , w sumie jakieś 150 tabletek 80 mg. Więc na jakiś czas starczy. Ale chciałem się was spytać czy nfz refunduje oryginalny zeldox, jeśli nie to czy refunduje zypsile? I czy któryś z tych leków są dostępne w aptekach? Bo jak czytałem posty ze stycznia z tego działu to podobno był problem z dostępnością...
Od jutra mam powrót na zeldox. Mam jeszcze sprzed 2 lat 3 opakowania zeldoxu , w sumie jakieś 150 tabletek 80 mg. Więc na jakiś czas starczy. Ale chciałem się was spytać czy nfz refunduje oryginalny zeldox, jeśli nie to czy refunduje zypsile? I czy któryś z tych leków są dostępne w aptekach? Bo jak czytałem posty ze stycznia z tego działu to podobno był problem z dostępnością...
- seebek
- zaufany użytkownik
Re: Zeldox, zypsila, czy jest w aptekach?
Z tego co jestem zorientowany to od 1 marca lista leków refundowanych została skorygowana i zipsilla 80mg w ryczałcie kosztuje 88zł, a jej odpowiednik zipragen 80mg kosztuje ok. 6 zł.
"Zycie ludzkie jest jak paczka kredek ... Raz kolorowe, a raz czarne, raz ostre, a raz tepe, raz dlugie, a raz krótkie, raz proste, a raz połamane...
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Mógłbyś dać link do tej listy leków refundowanych- w wyszukiwarce leków refundowanych wyskakuje,że zipragen nie jest refundowany.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
- seebek
- zaufany użytkownik
Plik z tą listą leków można pobrać ze strony ministerstwa zdrowia www.mz.gov.pl
"Zycie ludzkie jest jak paczka kredek ... Raz kolorowe, a raz czarne, raz ostre, a raz tepe, raz dlugie, a raz krótkie, raz proste, a raz połamane...
- moi
- moderator
- Kontakt:
Szukam, szukam i nie mogę znaleźć... Skoro już korzystałeś z tej wyszukiwarki, to znajdź w historii połączeń link do niej.seebek pisze:Plik z tą listą leków można pobrać ze strony ministerstwa zdrowia http://www.mz.gov.pl
Pozdrawiam.m.
- lea
- zaufany użytkownik
na tej stronie można pobrać listę leków refundowanych od marca 2012
http://www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=q10 ... 0&ma=19391
pozdrawiam
http://www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=q10 ... 0&ma=19391
pozdrawiam
- milcząca czarna mery
- zaufany użytkownik
Co? Ledwo wprowadzili tę zypsilę, a już ma kosztować 88 zł. A tego zamiennika pewnie znowu nie będzie. Beznadziejnie 
Czuję się oszukana, zostałam uzależniona od zeldoxu, a to, co się teraz dzieje, to jakaś kpina. Cały czas żyję w niepewności, bo nie wiadomo, czy lek będzie. Znów powinnam oszczędzać leki i dzielić kapsułki, bo nie wiadomo, co będzie dalej. Źle mi z tym wszystkim.

Czuję się oszukana, zostałam uzależniona od zeldoxu, a to, co się teraz dzieje, to jakaś kpina. Cały czas żyję w niepewności, bo nie wiadomo, czy lek będzie. Znów powinnam oszczędzać leki i dzielić kapsułki, bo nie wiadomo, co będzie dalej. Źle mi z tym wszystkim.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Haniu, nie oszczędzaj na lekach, bo znowu dostaniesz psychozy i nie będziesz mogła pracować na uczelni. Twoje plany legną w gruzach. Masz jeszcze zypsilę, więc się nie przejmuj. Potem zadzwonisz do apteki i dowiesz się, czy zipragen jest dostępny. Powinien być.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
A ja kupiłam Zypsilę 80 mg 56 tabletek za 6 zł...
- milcząca czarna mery
- zaufany użytkownik
No bo teraz zypsila też jest refundowana, ale przez jakiś czas kosztowała 88 zł.
Zipragen i zypsila kosztują teraz tyle samo
Zipragen i zypsila kosztują teraz tyle samo