Języki obce
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
Języki obce
.
Ostatnio zmieniony ndz sty 06, 2013 3:22 pm przez Zagubiona we mgle, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Języki obce
W mojej opinii najlepszy patent to ten opisany przez W. Suworowa w "Akwarium", a doradzony mu podczas studiów w "Akademii Dyplomatycznej" (tj. szpiegowskiej) GRU: wykuwaj na pamięć całe artykuły z gazet; zacznij od krótkich i stopniowo podnoś poprzeczkę.
- what_a_feeling
- bywalec
Żeby uczyć się szybko języka, to musi się nam podobać. Mnie bardzo łatwo wchodził czeski(wiem, że to niezbyt trudny język) ale, że mi się podoba to chłonąłem go jak gąbkę i już po godzinie potrafiłem tworzyć różne zdania oceniane przez native speakerów na 4 lub 5.
Natomiast niemiecki bardzo trudno mi wchodził do głowy, bo to nudny język.
Chciałbym się też uczyć ukraińskiego, rosyjskiego, chorwackiego i znowu czeskiego, ale po co skoro to są niszowe języki.,,
Natomiast niemiecki bardzo trudno mi wchodził do głowy, bo to nudny język.
Chciałbym się też uczyć ukraińskiego, rosyjskiego, chorwackiego i znowu czeskiego, ale po co skoro to są niszowe języki.,,
-
- zbanowany
- Kontakt:
Google translator i wszystko jasne!
Jestem komputerem atari! Moja moc obliczeniowa słaba bom już stary i dyskalkulik! Kasety to było coś! Olewam dyskietki i płyty CD, DVD czy Blu-ray!
<< R A T I C U S >> [[ S I M I A N ]]
Wife bimbo, husband redneck and our son bubba! gg 5473221
<< R A T I C U S >> [[ S I M I A N ]]
Wife bimbo, husband redneck and our son bubba! gg 5473221
- marcelinka
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Mi angielski nigdy nie wchodził, nigdy nie rozumiałam gramatyki angielskiej i wogóle to trudny dla mnie język. Jak zaczęłam się uczyć niemieckiego - nareszcie poczułam, że to jest to, bardzo szybko i łatwo się jego nauczyłam
uczyłam się jeszcze włoskiego, ale zaniedbałam to , a szkoda, bo mógł się przydać... może jeszcze do niego kiedyś wrócę 

Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia 

- milcząca czarna mery
- zaufany użytkownik
ja angielskiego zaczęłam się uczyć dopiero na studiach, więc późno, dużo pracy włożyłam, aby się go szybko nauczyć i zdać egzaminy na studiach, bo nie było niskich poziomów, więc zdawałam egzamin na tym poziomie, co osoby które uczyły się w liceum i wcześniej, a obecnie chodzę na kurs, żeby się jeszcze lepiej nauczyć. Biegle znam rosyjski i dość dobrze serbski, słabiej słoweński i bułgarski, ale byłabym zdolna porozumieć się w tych językach.
-
- zaufany użytkownik
Ja się uczyłam niemieckiego (bo musiałam w szkole i na studiach), ale to trudny i nudny język. Podobały mi się języki słowiańskie, ale kto się ich teraz uczy?!
- lea
- zaufany użytkownik
Znam angielski. Chodziłam do dwujęzycznej szkoły. Chciałam emigrować.
To chyba zubożyło moją polszczyznę, a poziomu nativa w angielskim nie osiągnęłam.
Podobno mam talent do pisania po angielsku. Conradem jednak nie zostanę.
Wolałabym umieć pięknie pisać po polsku. Wiersze, bloga, felietony, opowiadania.
Uczyłam się francuskiego i niemieckiego. Niezadowalające postępy.
W szkole rosyjskiego. Tak samo, pisałam podobno pięknie, mówić nie potrafię.
To chyba zubożyło moją polszczyznę, a poziomu nativa w angielskim nie osiągnęłam.
Podobno mam talent do pisania po angielsku. Conradem jednak nie zostanę.
Wolałabym umieć pięknie pisać po polsku. Wiersze, bloga, felietony, opowiadania.
Uczyłam się francuskiego i niemieckiego. Niezadowalające postępy.
W szkole rosyjskiego. Tak samo, pisałam podobno pięknie, mówić nie potrafię.