schizofrenia- tylko paranoidalna?

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

grapefruit
zarejestrowany użytkownik

schizofrenia- tylko paranoidalna?

Post autor: grapefruit »

z tego co wiem są rożne schizofrenie...ja wiem tylko co nieco o paranoidalnej..czy ktoś może mi opisać obiawy pozostałych??

jeszcze jedna sprawa.......przypomniala mi sie jedna rzecz...tydzien temu w kosciele z lewej strony... i 60 stopni w prawo uslyszalam jak ktos do mnie powiedzial "wara z koscioła" ...przeraza mnie to bardzo...albo...przerazil mnie rysunek ktory narysowalam na konkurs..poprostu jestem przerazona bo nigdy takiego czegos nie narysowalam...a to tak poprostu reka sama mi rysowala...tak jakby nagle sie oderwala od mojego ciala...
wiem ze nie mam wielkiej wyobrazni i wiem ze nigdy nie stac mnie by bylo na takie cos..niektorzy mowia ze fajne itd..ale dla mnie jest to przerazajace..i jeszcze mialam inne dziwne zdarzenie...tzn nawet kilka...gdy ide spać..i kiedy klade juz sie do lozka...przeraza mnie ciemność..a w tych ciemnosciach zaczyna coś pstrykać, brzeczyć i szmerac.raz slyszalam jakieś dziwne odglosy krokow...wstaje i patrze ale nikogo nie ma. boje sie ze to 1 objawy schizofrenii..choc nie wiem jak sie rozpoczyna w koncu kazdy ma schizofrenie jedyna w swoim rodzaju...
Czy to schizofrenia czy tylko mi się wydaje?
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”