Risperon

risperidon

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
ren26
zarejestrowany użytkownik

Risperon

Post autor: ren26 »

Cześć. Mam pytanie odnośnie tego leku czy ktoś go zażywał a jeśli tak to jak się po nim czuliście, ja od jutra mam go brać 2g rano i wieczorem i trochę się boję .
Fujikoo
zaufany użytkownik

Re: Risperon

Post autor: Fujikoo »

Ja brałam Rispolept kilka lat temu przez okres kilku miesięcy. Źle się po nim czułam, mimo brania coraz większych dawek ten lek mi nie pomagał. W końcu poszłam do szpitala i jak wyszłam to było już lepiej. Jeśli chodzi o skutki uboczne, to u mnie występowało tycie, a pod koniec leczenia to i bezsenność bo lek już mnie nawet nie usypiał. Dla mnie ten lek nie służył, ale nie sugeruj się moją opinią, bo Tobie może pomóc. :wink:
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Post autor: mei »

.
Ostatnio zmieniony pt lut 07, 2014 1:04 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Fujikoo
zaufany użytkownik

Post autor: Fujikoo »

mei pisze:Są dużo lepsze leki
Dokładnie tak. Mi bardzo pomógł Solian i Xanax.
Awatar użytkownika
ren26

Dzięki dam znać za parę dni jak już sama ocenię samopoczucie po nim. Ale w sumie to się spodziewałam tych negatywnych opinii o tym leku no ale trudno może mi po plaży.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ren26

A czy ktoś wie po jakim czasie to działa bo na ulotce nic nie pisze, bo jak na razie to czuje się po tym nie za fajnie(ospała, ociężałą, itd...), może później mi to przejdzie tylko jestem ciekawa po jak długim czasie? :oops:
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

Jak miałem pierwsze podejście do brania rispo, to lekarz mówił o dwóch tygodniach.
Obrazek
Awatar użytkownika
ren26

Cześć. Jak na razie poprzestałam brać ten lek rano tylko wieczorem trudno nie mam zamiaru się męczyć na tym cały dzień bo czułam się po nim okropnie(na nic nie miałam siły, byłam otępiała, ospała, itd..), dzisiaj pierwszy raz postanowiłam go nie wziąć rano (dodam, że od ponad roku brałam torendo q-tab to podobno to samo co respiron, ale ostatnio lekarz zmienił mi na respiron bo tańszy tak podejrzewam, ale oba te leki na mnie dobrze nie wpływały ani nie wpływają). Właściwie lekarz kazał położyć mi się na oddział na obserwacje ale się boje i nie poszłam, teraz trochę żałuję bo przynajmniej bym miała porobione badania. A wy jakie macie wspomnienia po szpitalu? Pozdr :)
werterka
zaufany użytkownik

Post autor: werterka »

Ja biorę rispolept od miesiąca w dawce 3mg i na razie nie odczuwam żadnych skutków ubocznych i dobrze się po nim czuję.
ODPOWIEDZ

Wróć do „rispolept”