Moja wiara we mnie

miejsce na dowolną inną dyskusję nie dotyczącą schizofrenii

Moderator: moderatorzy

zainteresowana123
zaufany użytkownik

Moja wiara we mnie

Post autor: zainteresowana123 »

Nie wiem gdzie mam o tym napisać ani kogo się spytać więc pytam tutaj.No więc, mając 16 lat uwierzyłam(raz ale bardzo mocno), że jestem podobna do pewnej sławnej,utalentowanej osoby.Uwierzyłam w sensie sama nie wiem jakim...po prostu tylko że jestem do niej podobna.Nie znam tej osoby, więc trudno określić czy jestem faktycznie podobna charakterem, ale czy mogę być równie sławna i utalentowana jak ta osoba??W końcu uwierzyłam w to tak jak ktoś kto uwierzył w dzieciństwie że będzie w przyszłości bogaty, czy wyzdrowieje, więc myślę że na pewno pod jakimś względem jestem podobna do tej osoby i ta wiara coś spowodowała...Proszę o wasze odpowiedzi
Awatar użytkownika
dan
moderator
moderator

Re: Moja wiara we mnie

Post autor: dan »

zainteresowana123 pisze:Proszę o wasze odpowiedzi
A jak brzmi pytanie?
Zapraszam do rozmowy na czacie.
zainteresowana123
zaufany użytkownik

zainteresowana123 pisze:Nie znam tej osoby, więc trudno określić czy jestem faktycznie podobna charakterem, ale czy mogę być równie sławna i utalentowana jak ta osoba??
nie umiemy czytać??
Awatar użytkownika
dan
moderator
moderator

zainteresowana123 pisze:
zainteresowana123 pisze:Nie znam tej osoby, więc trudno określić czy jestem faktycznie podobna charakterem, ale czy mogę być równie sławna i utalentowana jak ta osoba??
nie umiemy czytać??
zainteresowana123 pisze:W końcu uwierzyłam w to tak jak ktoś kto uwierzył w dzieciństwie że będzie w przyszłości bogaty, czy wyzdrowieje, więc myślę że na pewno pod jakimś względem jestem podobna do tej osoby i ta wiara coś spowodowała...
Sama sobie odpowiedziałaś na to pytanie. Dlatego liczyłem na inne. Wybacz, mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa ;).
A tak wg. mnie, to faktycznie możesz być podobna tego, jaki w Twoim mniemaniu jest ktoś bogaty i sławny. Jeśli jest niemiły...
zainteresowana123
zaufany użytkownik

dan pisze:Jeśli jest niemiły...
uwierzyłam w to przez przypadek szczerze mówiąc,ale przecież wszystko ma swoje wady i zalety...
dobrze zrozumiałam?uważasz że jednak mogę być sławna i bogata jak ta osoba??
Awatar użytkownika
dan
moderator
moderator

Uważam, że potencjalnie każdy może być w przyszłości sławny i bogaty.
Jednak mam pytanie do Twojego pytania: czy dotyczy ono tego, jaka będziesz w przyszłości, czy tego, jaka teraz jesteś?
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

Witaj.
Wg psychologii jeżeli w coś szczerze, bez zwątpienia wierzysz i dążysz do tego, to możesz osiągnąć każdy cel. Możesz być nawet bardziej sławna i utalentowana, niż ta osoba. W sensie, że żeby być sławną, trzeba poczynić pewne kroki ku temu. Sława sama z siebie się nie weźmie ;-)
Ale teoretycznie wszystko jest możliwe ;-)

Jeżeli coś źle zrozumiałem, to mnie popraw...
Obrazek
zainteresowana123
zaufany użytkownik

dan pisze:Uważam, że potencjalnie każdy może być w przyszłości sławny i bogaty.
Jednak mam pytanie do Twojego pytania: czy dotyczy ono tego, jaka będziesz w przyszłości, czy tego, jaka teraz jesteś?
raczej każdy kto uwierzy wg mnie albo bardzo ciężko pracuje i ma naprawdę farta w życiu.
w tamtej chwili uwierzyłam że "jesteśmy podobni"bodajże. tak dokładnie...
zainteresowana123
zaufany użytkownik

wiem,że można być każdym kim się chce jeśli się wierzy ale ja uwierzyłam raz, nie wierzyłam w to przez jakiś czas ale raz i głęboko, w 100%
zainteresowana123
zaufany użytkownik

i uważam że jeśli naprawdę jestem podobna do tej osoby to dopiero mogę stać się sławna i bogata bo do tej pory nie poczyniłam żadnego kroku w tym kierunku, a dopiero pracą mogłabym w tym przypadku coś zdziałać, więc możliwe że wszystko dopiero przedemną
zainteresowana123
zaufany użytkownik

czytałam wypowiedzi tej osoby i pokrywają się z moim zdaniem-czyli pod względem poglądów jestem podobna do tej osoby.to napewno chociaż nie do końca w sumie
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

Ale zle jest chyba byc kogos jedynie sobowtorem, warto wypracowac swoj wlasny styl, swoja osobowosc i dopiero na tej podstawie budowac dalsza kariere.
Awatar użytkownika
boris
zaufany użytkownik

Post autor: boris »

No i po co chcieć być sławnym? Od tego tylko woda sodowa do głowy może uderzyć. :)
http://www.youtube.com/watch?v=EdmZYu9Lths
Powiedzmy przeciwnikowi otwarcie, że nie podzielamy jego idei, ponieważ je rozumiemy, i że on nie podziela naszych, ponieważ ich nie rozumie.
zainteresowana123
zaufany użytkownik

AntonPawlowicz pisze:Ale zle jest chyba byc kogos jedynie sobowtorem, warto wypracowac swoj wlasny styl, swoja osobowosc i dopiero na tej podstawie budowac dalsza kariere.
wiem ale tak się stało że uwierzyłam w to a nie w coś innego
Awatar użytkownika
dan
moderator
moderator

zainteresowana123 pisze:wiem ale tak się stało że uwierzyłam w to a nie w coś innego
To się nie dzieje "ot tak" samo. Ty decydujesz w co wierzysz, a w co nie.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

No nie dokonca tak, jak sie schizka wkreci to juz nie masz nic czasem do gadania :( No to co, przypuscmy, iz tak sie stalo, jestes do kogos podobna jak dwie kropli wody, dobrze Ci z tym czy nie? Nalerzy przede wszystkim uswiadomic sobie, iz tym kims nie bedziesz na arenie swiatowej, bo ten ktos juz jest, drugi taki sam jest zbedny (z pewnoscia nie bedzie mial ochoty bys go zastepowala, kazdy lubi sie czuc wyjatkowym). Wiec musisz wybrac - albo bedziesz tym kims w domu i tylko dla siebie i bliskich, albo wypracujesz swoj wlasny styl i image, majac wtedy szanse by zostac kims znanym oraz slawnym, ale pod warunkiem bycia soba :)
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Widzisz taka Doda, Shakira, Beyonce, Rihanna wszystkie niby do siebie podobne lecz sa kims innym kazda, podobne, nawet to samo robia i tak samo, czesto podobnie sie zachowuja (dla kogos z zewnatrz:)), lecz kazda wyjatkowa i ma swoj styl, dlatego popularne, dlatego slawne i uwielbiane przez miliony :) Ale komu by byly potrzebne 4 identyczne Dody, kazda w innym zakatku swiata? Smieszne by to bylo nie? Ale taka sama Doda, ale z kruczo czarnymi wlosami, zawsze niewiem w czerwonym kapturku, z Rosji, i pseudonimie zmienionym na Lidiado juz by sie przyjela :) Jesli dobrze pamietam to jednak rosyjska Doda juz nawet istnieje i ma pseudonim Glukoza :)
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Według mnie to nic dziwnego. Wiele nastolatek wierzy, że będzie (jest !) sławną aktorką lub pisarką.
zainteresowana123
zaufany użytkownik

zbyszek pisze: Wiele nastolatek wierzy, że sławną aktorką lub pisarką.
tyle że ja uwierzyłam raz ale bardzo mocno.a to różnica niż wierzyć przez jakiś tam czas niezbyt intenstywnie
Awatar użytkownika
dan
moderator
moderator

zainteresowana123 pisze:
zbyszek pisze: Wiele nastolatek wierzy, że sławną aktorką lub pisarką.
tyle że ja uwierzyłam raz ale bardzo mocno.a to różnica niż wierzyć przez jakiś tam czas niezbyt intenstywnie
Po pierwsze, jak zmierzyć intensywność wierzenia u różnych ludzi?

Po drugie, co ważniejsze Zainteresowana123, to czy nadal w to wierzysz?
Sama wiara, lub dostrzeżenie pewnych podobieństw pomiędzy upublicznianym wizerunkiem kogoś, to serio nie jest nic nietypowego.

Co do przyszłości. Myśl o niej racjonalnie.

Pozdrawiam Cię
ODPOWIEDZ

Wróć do „inne”