ciekawy artykuł i dochodzę do wniosku, że jestem idealnym przykładem

Moderator: moderatorzy
Czyli kopulacja jako sens życiaNIGOL pisze:Gdybym miał anoreksję seksualną, zdecydowanie nie widziałbym sensu życia,
Nie miałem nic złego na myśli. Poza seksem odczuwam wiele innych przyjemności, może nawet bardziej ekscytujących. Wziąłeś chyba zbyt dosłownie moje słowa. Pomijam fakt, że nie odbiegam w swoim przekonaniu od większości mężczyzn.boris pisze:Czyli kopulacja jako sens życiaNIGOL pisze:Gdybym miał anoreksję seksualną, zdecydowanie nie widziałbym sensu życia,Kto wie, może coś w tym jest, choć mnie to nie przekonuje
Ja bym powiedziała: ludzkiej!niemadry pisze:Swoją drogą to niesamowite, że potrafimy tak bardzo zaprzeczyć swojej zwierzęcej naturze
Jakie przesłanki miałyby skłonić mnie do myślenia, że nie jestem człowiekiem? W jaki sposób miałbym przestać identyfikować się z ciałem? Tego się nijak nie da oddzielić, nijak nie da zafałszować.boris pisze:Jednak być może Ty czynisz też błąd uważając się za człowieka? Wszystko wynika z twojej identyfikacji z ciałem i widzeniem go w ten sposób: "to moje, tym jestem, to moje ja". Odkrycie boskiej natury, tak jak to rozumię, leży właśnie w odwrotnej procedurze, w dezidentyfikacji z ciałem i widzeniem go tak: "to nie moje, tym nie jestem, to nie moje ja".
Na to dzwoni budzik, i twoje mentalne ciało którym dysponowałeś we śnie, znika a Twoja identyfikacja okazała się błędna. Jakie masz gwarancje, że teraz nie jest tak samo?W jaki sposób miałbym przestać identyfikować się z ciałem? Tego się nijak nie da oddzielić, nijak nie da zafałszować.
Wytłumaczenie tego, że nie rozumiesz co piszę, może leżeć w tym, że jestem wariatem i to, że mnie nie rozumiesz w takim wypadku świadczy bardzo dobrze o twoim zdrowym rosądkucoty pisze:Boris ja nigdy nie rozumiem co ty piszeszale nie przejmuj się ten błąd pewnie leży po stronie mojej percepcji.
Wydaje mi się ze piszesz trochę jak filozof ,ja się uczyłam filozofii tez na studiach ale to było dawno i .....![]()
Ale fajnego masz tego pieska w tym okienku,nie wiem czy to twój ale do niego tez pasuje ten twój nick Boris.