nadmierna senność

Moderator: moderatorzy

NIKT1
zaufany użytkownik

nadmierna senność

Post autor: NIKT1 »

witam mam pytanie jak sobie z nią radzicie? wydaje mi się ze nie jest ona u syna spowodowana lekami ponieważ bierze te same leki od conajmiej 4 miesięcy dopiero od jakiś 2 tygodni syn jest coraz bardziej senny chodzi jak śpiąca królewna wyglada jakby niespał od kilku dni ,jest cały dzień senny przez co często kładzie się spać w ciągu dnia ,całą noc prześpi , mówi ze nie najlepiej się czuje czy to może być objaw depresji ?
Anonim
zaufany użytkownik

Re: nadmierna senność

Post autor: Anonim »

Niekoniecznie. Ja też dużo śpię 12 godzin na dobę czasem i dłużej i czasem budzę się nie wyspany. U mnie to wygląda tak że kładę się spać o 9 zanim zasnę jest 11. Związane jest to z tak zwanym zespołem niespokojnych nóg. Zanim zasnę muszę wstać i się czegoś napić. Wstaję gdzieś o 12 w południe. Moim zdaniem spowodowane to jest lekami którę przyjmuję (700 mg ketleru). Pani/pana syn na pewno też długo śpi po lekach. A jakie on bierze leki? Nie czasem zolafren?
NIKT1
zaufany użytkownik

solian + clopixol
NIKT1
zaufany użytkownik

12 godzin to on teraz śpi w nocy + jakieś 6 godz z przerwami w dzień
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Sam spałem po Zyprexie strasznie dużo
Anonim
zaufany użytkownik

Post autor: Anonim »

Może tak być. Ja jak brałem solian ciagle budzilem sie niewyspany. Ale budzilem sie wczesniej i spalem w sumie nie wiele. Moze warto by zmienic lek na jakis inny. Bardziej aktywizujacy do zycia.
Awatar użytkownika
Peter
zaufany użytkownik

Post autor: Peter »

zbyszek pisze:Sam spałem po Zyprexie strasznie dużo
dokladnie ja to samo Zyprexa masakra jeśli chodzi o senność
dopiero Rispolept sprawił że spałem tyle co każdy a nie tyle co niedźwiadek w zimie
:)
NIKT1
zaufany użytkownik

u syna takie leki odpadają olzapina , sulpiryd, rispolept / ten to całkiem na niego nie działał/, to jaki waszym zdaniem lek działa aktywizująco czyli nie powoduje senności dziś syn nie spał jakieś z 2 godziny sumując wszystkie chwile kiedy nie spał w ciągu dnia to wszystko ,już śpi na okrągło jak kamień.
Awatar użytkownika
manka
zarejestrowany użytkownik

Post autor: manka »

prosze sie nie denerwować.Syn ma objawy, które sa czeste.Nadeszło przesilenie wiosenne, ktore dziala bardziej negatywnie na osoby, ktre biora lekarstwa niż na osoby zdrowe nieużywające leków.Leki biore równiez i choc długo to gdy wiosna przychodzi, jest w pelni ja śpię jak niedzwiadek, ktory spi zima.Sama gorzej sie czuje więc rozumiem iz panski syn nieswojo się czuje Pozdrawiam
ocean
zaufany użytkownik

...

Post autor: ocean »

...
Ostatnio zmieniony czw paź 16, 2014 3:30 am przez ocean, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Peter
zaufany użytkownik

Post autor: Peter »

na przykład jeśli chodzi o moje doświadczenia to na zeldoxie jest teraz ok... biorę o 20tej i zasypiam koło 23ej... rano budzę się wyspany i w ciągu dnia wcale nie muszę się kłaść i normalnie funkcjonuje...
wektor
zarejestrowany użytkownik

Post autor: wektor »

Najlepszym problemem na nadmierną senność jest ruch na świeżym powietrzu
Ostatnio zmieniony ndz paź 12, 2014 5:40 pm przez wektor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
marcelinka
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: marcelinka »

nadmierna senność mówicie :) a co powiecie o ciągłej bezsenności? Jakiego leku bym nie brała (rispolept, zalasta, zeldox, ketrel i teraz serdolekt i pernazyna) ciągle nie mogę spać. Bezsenne noce to po prostu norma. Śpię 4-5godzin na dobę. Nie wysypiam się a w ciągu dnia ni emogę zasnąć.
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia :)
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

Też mam problem z bezsennością.
Obrazek
Awatar użytkownika
jojo
zaufany użytkownik

Post autor: jojo »

Śpię około 11 godzin dziennie. Kładę się spać przeważnie o 22, czasem o 23, i wstaję po 10. W ciągu dnia też chętnie bym spała, ale nie kładę się, bo wiem że nie zasnę. Był taki moment, że gdy lekarz zmiejszył mi dawkę zalasty do 5 mg (teraz biorę olanzin, to samo co zalasta), to budziłam się wcześniej. Jednak to minęło. Lepiej jednak długo spać, niż cierpieć na bezsenność.
Z nadmierną sennością radzę sobie w ten sposób, że kładę się spać o tej samej porze o 22 lub 23 i nie kładę się spać w ciągu dnia. Czasami, jak jest jakiś ciekawy film, to chodzę później spać. (Niestety rzadko jest coś ciekawego w telewizji- przeważnie nadają strzelanki i duuużo telenowel, których nie cierpię. :twisted: )
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”