Nie
Moderator: moderatorzy
- TriumfalnaTurkawka
- zaufany użytkownik
Nie
Niejestem w stanie zagadac do kobiety na ulicy.nie jestem w stanie zainicjowac rozmowy z druga osoba.nie mam umiejetnosci zdobyc kobiete czy wy tez tak macie.
Z każdą przeciwnoscia mozna wygrac.
Re: Nie
Mi to się już nawet nie chce tego robić, moje zagadywanie przyniosło skutek odwrotny do zamierzonego.
Ja pierwszą w życiu dziewczynę prawdziwą dziewczynę miałem dopiero po 40 i choć związek trwał kilka lat to w sumie nic z tego nie wyszło. Zostało mi tylko na pamiątkę trochę zdjęć.
Myślę że posiadanie własnej rodziny to jest największe szczęście jakie może człowieka w życiu spotkać!!! Bez własnej rodziny jest człowiekowi w życiu niesamowicie źle, szczególnie w późniejszym okresie życia, zwłaszcza na starość.
Myślę że posiadanie własnej rodziny to jest największe szczęście jakie może człowieka w życiu spotkać!!! Bez własnej rodziny jest człowiekowi w życiu niesamowicie źle, szczególnie w późniejszym okresie życia, zwłaszcza na starość.
Nie masz żadnego obowiązku szukania kobiety dla siebie akurat na ulicy! Myślę że mało która kobieta byłaby zadowolona z tego że zupełnie obcy facet, choćby nawet najprzystojniejszy do niej zagaduje!!TriumfalnaTurkawka pisze: ↑sob mar 01, 2025 10:04 pm Niejestem w stanie zagadac do kobiety na ulicy.nie jestem w stanie zainicjowac rozmowy z druga osoba.nie mam umiejetnosci zdobyc kobiete czy wy tez tak macie.
Jest mnóstwo miejsc gdzie można kogoś poznać w sposób nienachalny! Sanatoria, siłownie, zbiorowe wycieczki, miejsce pracy, wszelkie inne miejsca gdzie się ludzie spotykają i są za sobą dłużej! Nawet grupy terapeutyczne.
Można też kogoś poznać poprzez internet i wiele par tak się poznaje. Jednak ma to tę wadę że poznaje się czyjś świat psychiczny, a potem po spotkaniu w realu może się okazać że dana osoba wygląda zdecydowanie nieatrakcyjnie czy też wręcz odrażająco.
Zdobyć kobietę to, tak myślę, przede wszystkim nauczyć się z nią rozmawiać. Okazywać jej zainteresowanie, ale czynem, a nie deklaracjami.
PS. Nie jestem w tej kwestii żadnym specjalistą. Jedynie swoje przeżyłem.
Warto czytać poradniki psychologiczne, bo można się z nich dużo dowiedzieć o sobie i lęk się zmniejsza w miarę przebytej drogi. Samoświadomość siebie jest bardzo ważna, bo to co podświadomości jest to kieruje nami, a kiedy to wyjdzie na światło świadomości to przestaje nami kierować. Bardzo dużo można sobie uświadomić czytając takie poradniki. Wgląd w dzieciństwo, co nie raz nie jest proste i przyjemne, ale gdy się to wszystko przepracuje to człowiek czuje się i mysli lepiej. Jest to jedna z szans na pozytywniejszy odbiór swiata, na chęci do zycia, na to by poczuć się lepiej.
- amigo
- zaufany użytkownik
ja z kobietami tez mam problem, szczegolnie ze zdrowymi. Z tymi chorymi nie ma problemu. Oprocz tego mam duzo znajomych w necie i realu. Co z tego, ze wszyscy chorzy...Ale chorzy sa najlepsi. 

Możliwe
Nie przesadzalbym z tym, że tylko
Przepracowywanie czegokolwiek powinno odbywać na terapii u psychologa!gratis pisze: ↑ndz mar 09, 2025 7:50 am Warto czytać poradniki psychologiczne, bo można się z nich dużo dowiedzieć o sobie i lęk się zmniejsza w miarę przebytej drogi. Samoświadomość siebie jest bardzo ważna, bo to co podświadomości jest to kieruje nami, a kiedy to wyjdzie na światło świadomości to przestaje nami kierować. Bardzo dużo można sobie uświadomić czytając takie poradniki. Wgląd w dzieciństwo, co nie raz nie jest proste i przyjemne, ale gdy się to wszystko przepracuje to człowiek czuje się i mysli lepiej. Jest to jedna z szans na pozytywniejszy odbiór swiata, na chęci do zycia, na to by poczuć się lepiej.
Gorąco wam polecam znalezienie sobie psychologa!!! Na NFZ. Jako schizofrenicy mamy prawo do terapii do terapii u psychologa!!! Tyle że psychologów jest mało i na rozpoczęcie takiej terapii trzeba długo czekać, nawet kilka lat. Warto zapisać się do kolejki. Psycholog jest potrzebny człowiekowi na każdym etapie życia, zwłaszcza człowiekowi chorującemu psychicznie. No chyba że ktoś ma dużo bliskich ludzi wokół siebie, ma dużą rodzinę, ma przyjaciół. Ale chyba większość osób piszących na tym forum takich osób nie ma.