Psychotropowe ćpuny
Moderator: moderatorzy
Psychotropowe ćpuny
Na tym forum są chyba tylko same psychotropowe ćpuny. Masakra
Sposób na długie życie - CZUŁOŚĆ, BEZINTERESOWNOŚĆ, AKCEPTACJA
Re: Psychotropowe ćpuny
Psychotropowe ćpuny uwielbiają łykać tabletki psychotropowe . Im więcej tym lepiej. Czują się wtedy ważni. Lubią też mówić innym że mają schizofrenię. Właściwie nie wiem po co. Żeby litowano się nad nimi i dawano fory w pracy ? Czy żeby podziwiano ich bo przecież każdy wie że schizofrenia to tzw choroba królewska i każdy zna film Piękny Umysł o genialnym matematyku chorym na schizofrenię. Psychotropowe ćpuny mają nudne życie stąd uwielbiają lądować w szpitalu psychiatrycznym bo wtedy świat kręci się wokół nich - grono psychologów i psychiatrów pyta się - Jak pan / pani dzisiaj się czuje . Masakra.
Spotkałam się kiedyś na randce z osobą chorą na schizofrenię. Pierwsze jego pytanie : Czy bierzesz leki ? Jakie ? Nie rozmowa o tym co mnie interesuje co lubię robić w czasie wolnym itp tylko : Czy biorę leki ? Masakra
Spotkałam się kiedyś na kawie z koleżanką chorą na schizofrenię. Jak myślicie o czym rozmawialiśmy ? Opowiadała mi o swojej próbie samobójczej sprzed 30 lat. Myślę sobie: dziewczyno PO CO mi o tym gadasz ? Nie dość że było to bardzo dawno temu - 30 lat temu, to już dawno o tym wiedziałam bo każdemu o tym mówiła w pracy i rozniosło się. Psychotropowe ćpuny uwielbiają jak inni się nad nimi litują. Jesteś taka biedna, masz schizofrenię, miałaś próbę samobójczą. Mam Ci w czymś pomóc? Psychotropowe ćpuny uwielbiają koncentrować się na swojej chorobie i objawach. To ich kręci.
Kolejny despota się na forum znalazł. Masakra. Dajcie żyć ludzie...Jeżyk pisze: ↑czw mar 28, 2024 5:11 am Psychotropowe ćpuny uwielbiają łykać tabletki psychotropowe . Im więcej tym lepiej. Czują się wtedy ważni. Lubią też mówić innym że mają schizofrenię. Właściwie nie wiem po co. Żeby litowano się nad nimi i dawano fory w pracy ? Czy żeby podziwiano ich bo przecież każdy wie że schizofrenia to tzw choroba królewska i każdy zna film Piękny Umysł o genialnym matematyku chorym na schizofrenię. Psychotropowe ćpuny mają nudne życie stąd uwielbiają lądować w szpitalu psychiatrycznym bo wtedy świat kręci się wokół nich - grono psychologów i psychiatrów pyta się - Jak pan / pani dzisiaj się czuje . Masakra.
Psychotropowe ćpuny wszystkie swoje porażki interpretują jako objawy choroby i zamiast coś z tym zrobić pakują w siebie kolejne leki i ich kombinacje. Myślą że cudowna tabletka zrobi za nich wszystko i udoskonali ich. Dopiero po 5 miesiącach odstawienia leków mogę czytać książki i chodzić na intensywne treningi typu Tabata czy HIIT czy chodzić na wielokilometrowe spacery . I czuję radość i doświadczam humoru i jestem zdolna do zakochania się.
Znam w realu psychotropowego ćpuna - ręce mu drżą od leków a w nocy dusi się od ślinotoku. Co jest sensem życia tego kolegi chorego na schizofrenię paranoidalną? Palenie papierosów jednego za drugim - zrobił sobie około 30 tys zł długów w bankach by mieć na fajki. Bo tylko gdy pali fajki czuje że ludzie go lubią - tak sobie wkręcił. Wypala trzy paczki papierosów dziennie - spala z dymem całą pomoc finansową od brata i siostry. Kaszle z rana przez pół godziny i w ciągu dnia też kaszle - płuca nie wytrzymują już . Ale on nie widzi sensu życia bez palenia papierosów jednego za drugim i bez garści leków rano i wieczorem - im więcej leków i większa kombinacja tym lepiej się czuje . I jeszcze szpital raz na pół roku - bo boi się że zabiorą mu rentę. On nie chce być zdrowy .
-
- zaufany użytkownik
Powiedz mi co mają fajki do choroby?
- Filcowy_Las
- bywalec
Od tych fajek zęby zrobiły mi się czarne i pękają mu . Wypadają mu przy gryzieniu . Czarujący uśmiech kolegi już nie jest taki czarujący. On się uśmiecha gdy mówi że zadzwonił na pogotowie z powodu myśli samobójczych i karetka przyjechała i zabrała go do szpitala psychiatrycznego i tam trzymano go wiele tygodni by wpakować w niego nową kombinacje leków. Go kręci to gdy wszyscy skaczą wokół niego i rozważają ile i jakie leki . Pal licho drżenie rąk które uniemożliwia pracę precyzyjną czy ślinotok nocny i duszenie się przez nadmiar śliny . Im więcej leków tym lepiej. A - jeszcze uwielbia badanie krwi co miesiąc .
- Filcowy_Las
- bywalec
Miał 3 stopień zapalenia dziąseł skoro mu zęby wypadły więc to przez brak mycia tych zębów (jestem higienistką stom.)
Co to ma do schizofrenii? ^^;
Co to ma do schizofrenii? ^^;
Zapytałam go czy palił papierosy ZANIM zachorował na schizofrenię paranoidalną. Odpowiedział że NIE PALIŁ. Palenie papierosów u niego rozpoczęło się w szpitalu psychiatrycznym. Gdy ja tam byłam ostatni raz - czyli 10 lat temu ( dodam że wtedy uciekłam stamtąd po dwóch tygodniach) WSZYSCY CHORZY tam przebywający - oprócz mnie - palili fajki.
- Filcowy_Las
- bywalec
nie myli po prostu zębów a Ty *słowo niedozwolone* o schizofreni xDJeżyk pisze: ↑czw mar 28, 2024 11:25 pmZapytałam go czy palił papierosy ZANIM zachorował na schizofrenię paranoidalną. Odpowiedział że NIE PALIŁ. Palenie papierosów u niego rozpoczęło się w szpitalu psychiatrycznym. Gdy ja tam byłam ostatni raz - czyli 10 lat temu ( dodam że wtedy uciekłam stamtąd po dwóch tygodniach) WSZYSCY CHORZY tam przebywający - oprócz mnie - palili fajki.
Zęby zrobiły mi się czarne od tytoniu a nie od schizofrenii. Ale u niego nałóg palenia papierosów wywołał pobyt w szpitalu psychiatrycznym z powodu schizofrenii
- Filcowy_Las
- bywalec
Nie słonko, zrobiły Ci się czarne bo ich nie myłeś regularnie
To chyba jakiś nieciekawy typ.
Zdrowy człowiek jest zdolny do odczuwania szczęścia. Na lekach funkcjonuje jak zdrowy człowiek bo pracuje i mieszkam samodzielnie ALE nie odczuwam szczęścia wewnętrznego tylko WEWNĘTRZNĄ PUSTKĘ. Leki zabijają u mnie zdolność do odczuwania szczęścia z samego faktu istnienia . Wyzwalają totalna obojętność wobec wszystkiego - mam wtedy wszystko i wszystkich totalnie w dupie - zero emocji pozytywnych ( ale też i negatywnych ) tylko ta obojętność, pustka, nuda. Czyli ta równa kreska psychiczna do której tak dążą psychiatrzy. My nie mamy prawa - według psychiatrów - cieszyć się ani płakać - bo wtedy interpretują to jako manię czy depresję .Filcowy_Las pisze: ↑czw mar 28, 2024 11:19 pmA co to znaczy być zdrowym? Bo odrzucasz leki jako droga do wyzdrowienia, więc czym jest dla Ciebie wyzdrowienie i jaka jest droga do tego?
Nie mi tylko mu - temu koledze - sorki za pomyłkę literową.