Praca na 0, 5 etatu
Moderator: moderatorzy
Praca na 0, 5 etatu
Jest sens podjąć pracę na 0, 5 etatu ( mało bardzo jest takich prac, wiem... ), czy raczej na cały etat ?.
Re: Praca na 0, 5 etatu
Wiadomo, że praca na pełen etat to więcej hajsu. No ale też bardziej męczy, bo więcej czasu w niej spędzasz. Ja pracuję na pełen etat ale chętnie przeszłabym na 3/4. 6h dla mnie to by było optymalne. Teraz po 8h często jestem mocno zmęczona psychicznie
Fajnie byłoby pracować na pół etatu. Do tego renta i fajno.
-
- bywalec
Ja tak mam pół etatu + renta socjalna. Zaraz po 18 dostałem pierwszą na rok potem jak mi dali te pół etatu na nieokreślony po prubnym już to mi przedłużyli na trzy lata rentę w zeszłym roku i jest ok. I nie robili problemów bo ja robię coś co dzieciaka z podstawowej by nauczył. Włącz wyłącz projektor wzmacniacze i światło. I wgraj film z dysku dystrybutora jak przyjdzie premiera. I wyczyszczę filtry projektora jak zmieniam lampę. I mogę se grać słuchać muzy oglądać swoje filmiki bo ileż można jeden film oglądać albo z kim gadać czy pisać. Byle się seanse odbyły. Lekarka mi zabrania robić coś trudniejsze ambitniejsze bardziej absorbujące. Mogę se tak grać do końca bo w domu tego nie wysiedzę a w kabinie projekcyjnej mam fotel stolik itp jak w domu. Nawet wifi jest. I siedze tak 3 dni w tygodniu po trzy seanse dziennie. I jakby mi renty nie przedłużyli to bd siedział 6 bo tylko w poniedziałki kino nieczynne. Tak mi dyrekcja powiedziała tak samo powiedziała mi że mogę tu siedzieć dopuki bd kultura w mieście dlatego dali mi po prubnym na czas nieokreślony. Pewnie dlatego że nie mam wymagań z kosmosu bo powiedziałem że styka mi najniższa i tyle mam.
No i super! Fajna praca. Z filmami jesteś na bierząco 

Fajna praca !. jak to jest to, co lubisz,, to bardzo dobrze. A ile dostajesz na rękę ?.wypalona żarówa 15w pisze: ↑pt kwie 05, 2024 8:47 pmJa tak mam pół etatu + renta socjalna. Zaraz po 18 dostałem pierwszą na rok potem jak mi dali te pół etatu na nieokreślony po prubnym już to mi przedłużyli na trzy lata rentę w zeszłym roku i jest ok. I nie robili problemów bo ja robię coś co dzieciaka z podstawowej by nauczył. Włącz wyłącz projektor wzmacniacze i światło. I wgraj film z dysku dystrybutora jak przyjdzie premiera. I wyczyszczę filtry projektora jak zmieniam lampę. I mogę se grać słuchać muzy oglądać swoje filmiki bo ileż można jeden film oglądać albo z kim gadać czy pisać. Byle się seanse odbyły. Lekarka mi zabrania robić coś trudniejsze ambitniejsze bardziej absorbujące. Mogę se tak grać do końca bo w domu tego nie wysiedzę a w kabinie projekcyjnej mam fotel stolik itp jak w domu. Nawet wifi jest. I siedze tak 3 dni w tygodniu po trzy seanse dziennie. I jakby mi renty nie przedłużyli to bd siedział 6 bo tylko w poniedziałki kino nieczynne. Tak mi dyrekcja powiedziała tak samo powiedziała mi że mogę tu siedzieć dopuki bd kultura w mieście dlatego dali mi po prubnym na czas nieokreślony. Pewnie dlatego że nie mam wymagań z kosmosu bo powiedziałem że styka mi najniższa i tyle mam.
-
- bywalec
1600 wcześniej 1400 przed podwyżką minimalnej i jakoś leci.
- Spokojny80
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 38754286
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Lepiej jeden etat robić i pół etatu dodatkowo uciułać na czymś przyjemnym i dochodowym.
nic
- amigo
- zaufany użytkownik
NA pol etatu chyba mozna w polsce dorobic do renty ? . U mnie albo renta albo praca.
mozna nawet na caly etat, chodzi o to by zarobki nie przekraczały jakiejs tam kwoty
- piotrs
- zaufany użytkownik
jak ktoś da radę to spoko
ale jak ma rente to po co zabiorą bo możesz pracować
może zdalnie albo na jakieś śmiecówki jak masz rente
ale jak ma rente to po co zabiorą bo możesz pracować
może zdalnie albo na jakieś śmiecówki jak masz rente
Przy zdalnej pracy mogą nie przedłużyć, zwłaszcza renty socjalnej. I jak sie nie ma znacznego stopnia niepelnosprawnosci, to można pomarzyć o zdalnej na umowie o pracę. Znaczny na choroby psychiczne się z tym gryzie, bo rzadko kiedy taki człowiek jest w stanie koncentrować się te 7-8h pod rząd.