Jak wyglada sesja u psychoterapeuty
Moderator: moderatorzy
Jak wyglada sesja u psychoterapeuty
Cześć,
Jak wygląda pierwsza sesja u psychoterapeuty? Mam ją jutro i mega się stresuję, że nie będę wiedziała co mówić, ani jak się zachowywać
Jak wygląda pierwsza sesja u psychoterapeuty? Mam ją jutro i mega się stresuję, że nie będę wiedziała co mówić, ani jak się zachowywać
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Re: Jak wyglada sesja u psychoterapeuty
Może wywiad przeprowadzi. Będzie pytać o szkołę czy objawy.
Ale w przebiegu terapii to Ty decydujesz co omawiacie.
Powodzenia
Ale w przebiegu terapii to Ty decydujesz co omawiacie.
Powodzenia
nic
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Mówisz o swojej chorobie. O problemach, z czym sobie nie radzisz. Psychoterapeutka musi Cię poznać na najpierw.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
Ja na pierwszej wizycie gdy chciałem powiedzieć jaką mam wizję świata to ledwo dukałem. Szczęście to miałem papiery ze szpitala. Generalnie lekarze nie ciągną za język i nie oczekują że opiszesz im co się ci wydaje. Jeśli zauważą jakąś blokadę to zadają inne pytanie.
---------------------------------------------------------------------
Kurde zrozumiałem że chodzi ci o wizytę u psychiatry. Mój błąd.
Ale psychoterapeuta też nie naciska co masz omawiać.
---------------------------------------------------------------------
Kurde zrozumiałem że chodzi ci o wizytę u psychiatry. Mój błąd.
Ale psychoterapeuta też nie naciska co masz omawiać.
- FreshEscape
- bywalec
Psychoterapeuta TO NIE JEST LEKARZ !!! Jeśli psychoterapeuta ma w ogóle jakieś wykształcenie to jest dobrze, jest masa takich ludzi co są po kursach psychoterapii, a nie mają z tym nic wspólnego. Np. smażyli burgery w mcdonaldzie. Jeśli psycholog ma w ogóle ten kurs i specjalizacje psychoterapeuty, to najczęściej mimo jakiegoś filozoficzne - socjologicznych - pedagogicznych kierunku studiów, w sumie ma w większości przypadków w głowie to co mówiła jego/jej babka bez żadnej szkoły. Jej matka po zawodówce. Obraz polskich psychlogów, to ludzie po 5 latach stódiów, kilku specjalizacjach, wielu szkoleniach, warsztatach. Co jedyne co mają w głowie to to co im babka i matka wpajały. Tu nie ma czego szukać. Ci ludzie np. tak jak lekarze psychiatrzy nie mają nawet podstawowej wiedzy na temat świadczeń społecznych i tym co jest najważniejsze w tej chorobie, czyli rent, orzeczeń, świadczeń.... Wiekszość tych ludzi żyje na skali osób zaburzonych, czyli jakichś myśli własnych i wyobrażeń...klucz żurawi pisze: ↑wt paź 24, 2023 5:26 pm Generalnie lekarze nie ciągną za język i nie oczekują że opiszesz im co się ci wydaje. Jeśli zauważą jakąś blokadę to zadają inne pytanie.
- piotrs
- zaufany użytkownik
ja miałem 1 raz psychoterapie w psychiatryku
rysowałem obrazki słuchałem muzyki tzw relaksacyjnej
bedzie wywiad i trzeba powiedzieć w czym problemy jakie
można sie zawsze wygadać troche pomoże pewnie może ?
rysowałem obrazki słuchałem muzyki tzw relaksacyjnej
bedzie wywiad i trzeba powiedzieć w czym problemy jakie
można sie zawsze wygadać troche pomoże pewnie może ?
Nie stresuj się, babeczka wszystko poprowadzi. Serio. Idź na żywioł. Będzie dobrze, tez się bałam, ale psycho wszystkim pokieruje!
Jeśli boisz się otworzyć na psychoterapeutę w cztery oczy, weź pod uwagę możliwość tkaiej pomocy online https://www.psychiatrzy.warszawa.pl/psy ... ia-online/ Jak tutaj
Jeśli boisz się otworzyć na psychoterapeutę w cztery oczy, weź pod uwagę możliwość tkaiej pomocy online https://www.psychiatrzy.warszawa.pl/psy ... ia-online/ Jak tutaj