Schizofrenia w schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Blue25
zarejestrowany użytkownik

Schizofrenia w schizofrenii

Post autor: Blue25 »

Hej mam pytanie, słyszeliście kiedyś o czymś takim jak schizofrenia w schizofrenii? Jak tak to dajcie jakieś info na ten temat, bo poszukuje informacji jakichkolwiek na ten temat.

Pozdrawiam ;-)
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Re: Schizofrenia w schizofrenii

Post autor: piotrs »

nie ale jest kilka rodzaii schozofrenii
np lekka prosta tzw depresja bez objawów pozytywnych
no i np paranoidalna
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Nigdy o czymś takim nie czytałem choć czytam na ten temat od 40 lat!!

Może chodzi o psychozy (zaostrzenia choroby z obecnymi objawami wytwórczymi) w przebiegu schizofrenii jako całożyciowego tzw. procesu schizofrenicznego?
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Post autor: FreshEscape »

Blue25 pisze: pt cze 30, 2023 4:20 pm Hej mam pytanie, słyszeliście kiedyś o czymś takim jak schizofrenia w schizofrenii? Jak tak to dajcie jakieś info na ten temat, bo poszukuje informacji jakichkolwiek na ten temat.

Pozdrawiam ;-)
Mógłbyś jakoś rozwinąć tą enigamtyczną teorie ? Co masz konkretnie na myśłi ? I co sie z tym wiąze, jakie objawy ?
Blue25

Post autor: Blue25 »

:angelic-grayflying: 8Już Ci tłumaczę, tak jak np. Ktoś sobie uroji że np. Diabeł go opętał i to co w głowie słyszy to diabeł np. Jest jakaś treść urojenia, lub np. Ktoś sobie uroił że jest mistyczny i słyszy w głowie przekazy z nieba i rozmawia o tych przekazach tam sobie w głowie np. z tymi "głosami".

A wiem że jest coś takiego że człowiek uraja sobie schizofrenie i może jednocześnie ja mieć i w głowie słyszeć np. "głosy" czy ludzi tam z otoczenia i z nimi rozmawiać WŁAŚNIE O TYM i ja podkreślę że to nie np. Nerwica bo ludzie w nerwicy się tego boją tak bardzo że aż że strachu i leku przed tym są chorzy. Ja mówię o tym co jeżeli ktoś ma w treści urojen schizofrenicznych schizofrenie. Chodzi o treść nie objawy.

No bo wtedy jak powiedzieć takiej osobie że
ma schizofrenie? Jak powiecie że ma to utwierdzicie ją w tej treści urojen a jak że nie ma to nie będzie się leczyć. To zonk pułapka jak *UJ :eusa-violin:

Bo mój kolega tak miał i on sobie upindolił w głowie że pogotowie przez to po niego już jedzie i uciekał :geek:
Awatar użytkownika
PanMatys33

Post autor: PanMatys33 »

mam jedna wielka schizofrenie :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „nasze środowisko”