Czy skręcaliście długopisy za kase?

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Stasiek
zaufany użytkownik

Czy skręcaliście długopisy za kase?

Post autor: Stasiek »

Gdzie można szukać takiej prace , żeby dorobić pare groszy do renty
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

Re: Czy skręcaliście długopisy za kase?

Post autor: Piotrek007 »

Nie daj się nabrać na tego typu pracę.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Post autor: FreshEscape »

Nie wiem jak to jest ze skręcaniem długopisów. Ale kiedyś, pracowałem dla jednego sklepu internetowego z lampami. Chodzi tu dokładnie ze sklep z oświetleniem, wszelkiego rodzaju. Za obrabianie, i formatowanie zdjęć i umieszczanie ich na stronie sklepu. Wraz z opisem. Dawali 5gr od ogłoszenie. A spirala była taka, że gośc co w tym siedział. Brał 50 gr, Zgarnął człowieka za 15gr od ogłoszenia. Który ogarnał mnie. Który to co było w slepie internetowym, robiłem ja za 5gr. Tak że warto sie zastanowić...
swtern
zaufany użytkownik

Post autor: swtern »

Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Post autor: Digital »

Ponoć najlepszym źródłem dochodu jest handel. Jest nawet takie powiedzenie, że lepsze deko handlu niż kg innej pracy. W sumie z tego co ludzie wypowiadają się najlepiej jest sprzedawać na OLX lub ewentualnie Allegro. Z tym że to drugie jest znacznie bardziej skomplikowane, są rachunki, marże i takie tam, na pewno trudniejsze do ogarnięcia. Na OLX jak ktoś sprzedaje wyłącznie po sąsiedzku, bez pakowania się w przesyłki OLX, to jest to bardzo proste i łatwe zajęcie dające wymierne zyski. Nie należy też pod żadnym pozorem zgadzać się na wysyłki za pobraniem.
I teraz tak trzeba mieć co sprzedawać. Najlepiej coś niepotrzebnego. A skąd wziąć coś niepotrzebnego? Na sam początek trzeba kupić coś niepotrzebnego i potem to już się samo potoczy. Hehe. A tak na poważnie to praktycznie każdy ma w domu zalegające niepotrzebne stare graty oraz inne rzeczy. Szczególnie ludzie tacy jak my mają dar chomikowania więc spiżarnia niepotrzebnych przedmiotów zazwyczaj jest pełna aż do samej góry. A to wszystko można bardzo łatwo przekuć w namacalny pieniądz. To co dla jednego jest starym zbędnym rupieciem dla kogo innego może być szczytem marzeń bo przykładowo ma sentyment do jakiegoś przedmiotu bo pamięta go z dzieciństwa. To tylko taki przykład. Sprzedawać można dosłownie wszystko i na wszystko prędzej czy później znajduje się klient, oczywiście pod warunkiem, że cena nie jest zbytnio wygórowana. Dodatkowo przy takim zajęciu dostrzeżemy spory potencjał terapeutyczny. Trzeba zgrabnie odpisać na zapytanie, albo odebrać telefon od potencjalnego kontrahenta. Słowem trzeba wejść w kontakt z drugim człowiekiem. Z początku może być to dosyć trudne i stresujące ale tak jak ze wszystkim, z czasem człowiek nabiera wprawy.
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

szukaj sprzatać na poł etatu po południu
roznośić ulotki
czy może na 2-3 godziny wykładać w markecie towar
nic w necie bo to ściema
Pamal
zaufany użytkownik

Post autor: Pamal »

Digital pisze: wt lut 28, 2023 6:48 pm Ponoć najlepszym źródłem dochodu jest handel. Jest nawet takie powiedzenie, że lepsze deko handlu niż kg innej pracy. W sumie z tego co ludzie wypowiadają się najlepiej jest sprzedawać na OLX lub ewentualnie Allegro. Z tym że to drugie jest znacznie bardziej skomplikowane, są rachunki, marże i takie tam, na pewno trudniejsze do ogarnięcia. Na OLX jak ktoś sprzedaje wyłącznie po sąsiedzku, bez pakowania się w przesyłki OLX, to jest to bardzo proste i łatwe zajęcie dające wymierne zyski. Nie należy też pod żadnym pozorem zgadzać się na wysyłki za pobraniem.
I teraz tak trzeba mieć co sprzedawać. Najlepiej coś niepotrzebnego. A skąd wziąć coś niepotrzebnego? Na sam początek trzeba kupić coś niepotrzebnego i potem to już się samo potoczy. Hehe. A tak na poważnie to praktycznie każdy ma w domu zalegające niepotrzebne stare graty oraz inne rzeczy. Szczególnie ludzie tacy jak my mają dar chomikowania więc spiżarnia niepotrzebnych przedmiotów zazwyczaj jest pełna aż do samej góry. A to wszystko można bardzo łatwo przekuć w namacalny pieniądz. To co dla jednego jest starym zbędnym rupieciem dla kogo innego może być szczytem marzeń bo przykładowo ma sentyment do jakiegoś przedmiotu bo pamięta go z dzieciństwa. To tylko taki przykład. Sprzedawać można dosłownie wszystko i na wszystko prędzej czy później znajduje się klient, oczywiście pod warunkiem, że cena nie jest zbytnio wygórowana. Dodatkowo przy takim zajęciu dostrzeżemy spory potencjał terapeutyczny. Trzeba zgrabnie odpisać na zapytanie, albo odebrać telefon od potencjalnego kontrahenta. Słowem trzeba wejść w kontakt z drugim człowiekiem. Z początku może być to dosyć trudne i stresujące ale tak jak ze wszystkim, z czasem człowiek nabiera wprawy.
Ale jeśli nie wysyłasz paczki pocztą albo kurierem, to musisz się spotkać z tym drugim człowiekiem, do domu go zaprosić, a jak da w łeb i okradnie, brr.
Mam mnóstwo niepotrzebnych książek myślałam o jakichś skupszopach, ale trzeba się nagimnastykować za tę parę złotych, odpowiednio zapakować, a a nuż te książki w przyszłości będą potrzebne, a te niepotrzebne niepotrzebne są na ogół też innym.
Oddałam sporo ciuchów do PCK i zamierzam jeszcze więcej, a książki i płyty oddałam na Jarmark Dominikański.
W grupach na fejsie sprzedają się głównie podręczniki psychologii, ale przeważnie trzeba wysyłać.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Do domu nigdy nie wpuszczaj. Nigdy nie podawaj numeru mieszkania albo posesji - to podstawowe zasady. Tylko ewentualnie numer wcześniej i niech dzwoni jak dojedzie, podchodzisz podajesz sprzedajesz i cześć. Też nie wpadajmy w paranoję, że przez książkę lub dwie będzie ktoś w głowę tłukł. Jakbyś sprzedawała diamenty to co innego. Chociaż dzisiaj to już ciężko kogoś czymś zadziwić. Wystarczy spojrzeć jakie samochodu mają ludzie wokół i nikt im nie kradnie i po głowie nie wali. Zawsze warto skierować rozmowę z formularza na telefoniczną wtedy też od razu słychać z kim ma się do czynienia.
Grupy to raczej marna sprawa, to samo tyczy się skupów książek, płacą grosze albo wcale tylko kręcą nosem. Mam wrażenie, że książki przeżywają upadek. Mało kto czyta, jeśli już ludzie starsi, a oni zazwyczaj korzystają z bibliotek. Rozwojowi i rozsądni młodzi ludzie którzy czytają książki są w mniejszości i mają e-booki, dbają w ten sposób o środowisko i naszą planetę, sprzeciwiając się wycinaniu lasów deszczowych.
Pamal
zaufany użytkownik

Digital pisze: czw mar 02, 2023 10:30 pm Do domu nigdy nie wpuszczaj. Nigdy nie podawaj numeru mieszkania albo posesji - to podstawowe zasady. Tylko ewentualnie numer wcześniej i niech dzwoni jak dojedzie, podchodzisz podajesz sprzedajesz i cześć. Też nie wpadajmy w paranoję, że przez książkę lub dwie będzie ktoś w głowę tłukł. Jakbyś sprzedawała diamenty to co innego. Chociaż dzisiaj to już ciężko kogoś czymś zadziwić. Wystarczy spojrzeć jakie samochodu mają ludzie wokół i nikt im nie kradnie i po głowie nie wali. Zawsze warto skierować rozmowę z formularza na telefoniczną wtedy też od razu słychać z kim ma się do czynienia.
Grupy to raczej marna sprawa, to samo tyczy się skupów książek, płacą grosze albo wcale tylko kręcą nosem. Mam wrażenie, że książki przeżywają upadek. Mało kto czyta, jeśli już ludzie starsi, a oni zazwyczaj korzystają z bibliotek. Rozwojowi i rozsądni młodzi ludzie którzy czytają książki są w mniejszości i mają e-booki, dbają w ten sposób o środowisko i naszą planetę, sprzeciwiając się wycinaniu lasów deszczowych.
Są zabójcy bezinteresowni, nie dla kasy:
https://wiadomosci.wp.pl/warszawa/jerzy ... 263164545a
Nie mówiąc o bibliotekarzu od korepetycji co obciął głowę.
Masz rację z książkami, że chyba stały się niemodne. Jednak chyba skończy się na skupie, może chociaż się komuś te książki przydadzą. Trochę kupowałam w psychozie np podręczników dziennikarstwa.
Albo uznam książki za fakt dokonany, będę je tylko odkurzała i przenosiła z miejsca na miejsce a zajmę się czym innym niż sprzątaniem po sobie.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Wynająć mieszkanie, a nie sprzedać książki :D Mimo wszystko rejestrując się na OLX jest wymóg podania swoich danych które są weryfikowane. Mordercy tam raczej się nie gnieżdżą, tak obstawiam, wolą nie zostawiać śladów, a tym bardziej w internetach gdzie nic nigdy nie ginie. Możesz się czuć bezpieczna, chyba że są to nieuzasadnione lęki, to co innego.
Na OLX nie tylko sprzedawać warto. Można też tam kupować fajne rzeczy w atrakcyjnych cenach. Trzeba jednak uważać i nie kupować ze świeżych kont, przykładowo z tego roku. Najlepiej z takich co mają kilka lat, wtedy wiadomo, że nie oszuści bo dawno by mieli bana i konto zawieszone. Oczywiście także wyłącznie z odbiorem osobistym. Akurat kupiłem sobie na OLX Kindle Paperwite 4, w sumie kilka stów taniej niż jego oficjalna cena wynosi w sklepie. Sztuka nówka zafoliowana z fakturą z niemieckiego sklepu Amazon, a więc z pełną gwarancją.
Pamal
zaufany użytkownik

Gratuluję udanego zakupu, ja kupuję czasem na allegro, na olx jeszcze nie próbowałam.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Oczywiście, Allegro to pierwsza liga jeśli chodzi o zakupy internetowe. Jednak na OLX również czasem można trafić prawdziwe perełki.
Jonny1988
zaufany użytkownik

Post autor: Jonny1988 »

Na olx spotkałem się z próbą wyłudzenia danych ale poza tym ok korzystam
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

Zarówno na Allegro jak i na Olx nie można zgadzać się na przeniesienie rozmowy poza platformę. Żadne WhatsAppy ani e-maile. Oszuści najczęściej o to proszą.
"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
swtern
zaufany użytkownik

Post autor: swtern »

A ja proponuje założyc sobie pay-pal.Kupuje przez to od kilku lat i nikt mnie nie oszukał.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Post autor: Schibi »

Najlepiej jak w miarę zdrowie pozawala to wrócić do normalnej pracy
Pamal
zaufany użytkownik

A wracając do tematu wątku chyba wprowadzono jakiś czas temu takie prawo, że można dorabiać sobie do określonej kwoty bez konieczności zakładania firmy? Drobne prace domowe, sprzedawanie rękodzieła itd.
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

Pamal pisze: czw mar 09, 2023 3:36 pm A wracając do tematu wątku chyba wprowadzono jakiś czas temu takie prawo, że można dorabiać sobie do określonej kwoty bez konieczności zakładania firmy? Drobne prace domowe, sprzedawanie rękodzieła itd.
Dokładnie tak jest ,ale zarobić można wtedy nie więcej niż połowę najniższej krajowej i trzeba prowadzić ewidencję np. sprzedaży i rozliczać przychody w rocznym zeznaniu podatkowym.
"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
Pamal
zaufany użytkownik

Tak, właśnie, ja będę mogła dopiero za 5 lat.
https://poradnikbiznesu.pl/dzialalnosc- ... gIRKPD_BwE
Pamal
zaufany użytkownik

To się nazywa
NIEREJESTROWANA DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZA
ODPOWIEDZ

Wróć do „praca”