Kraje przyjazne schizofrenikom
Moderator: moderatorzy
-
- zarejestrowany użytkownik
Kraje przyjazne schizofrenikom
Jakie kraje są przyjazne osobom ze schizofrenią???
- FreshEscape
- bywalec
Re: Kraje przyjazne schizofrenikom
W zasadziemożna pwoiedzieć KAZDY KRAJ EUROPY ZACHONIEJ a już o skandynawi nie wspomne. Na zachodzie nikogo nie interesuje co *słowo niedozwolone*, do momentu kiedy odróznisz pomidora czerwonego od zielonego i zamiast ciac sobie rece, tniesz pomidora. Zarabiasz 2000 euro i jestes panem swojego życia. To nie polska ze powiesz na przerwie jedno złe zdanie i cie wykluczą z firnmy. Na zachodzie im ciekawszy jestes tym wieksza zrobisz kariere..
- Słonecznik1
- bywalec
pomyślałem w ciemno że im bardziej kraj bardziej rozwinięty tym bardziej przyjazny , w krajach bardzo zacofanych to robią amulety z albinosów na tym wzorcu moja myśl
- Słonecznik1
- bywalec
choć w niektórych chorych mają za świętych
W krajach rozwijających się, mimo gorszego dostępu do leków neuroleptycznych, rokowanie w schizofrenii jest korzystniejsze niż w krajach wysoko rozwiniętych! Jest to prawidłowość potwierdzona wieloma badaniami.Słonecznik1 pisze: ↑sob lut 11, 2023 8:56 pm pomyślałem w ciemno że im bardziej kraj bardziej rozwinięty tym bardziej przyjazny , w krajach bardzo zacofanych to robią amulety z albinosów na tym wzorcu moja myśl
Tak to potrafią być mocne specyfiki. W praktyce trzeba jednak sprawdzać czy nie są toksyczne bo można się nimi załatwić . W Chinach były przypadki po niektórych ziołach konieczności dokonania przeszczepu wątroby.
Co prawda może nieliczne ale jednak.
Nie mogę podać tych linków bo ich nie znam! Opisywana przeze mnie sytuacja jest jednak po wielokroć podawana w różnych opracowaniach na temat schizofrenii.Amannn pisze: ↑pn lut 20, 2023 2:54 amHvp podaj linki do tych badań jeśli możesz .hvp2 pisze: ↑sob lut 11, 2023 9:06 pmW krajach rozwijających się, mimo gorszego dostępu do leków neuroleptycznych, rokowanie w schizofrenii jest korzystniejsze niż w krajach wysoko rozwiniętych! Jest to prawidłowość potwierdzona wieloma badaniami.Słonecznik1 pisze: ↑sob lut 11, 2023 8:56 pm pomyślałem w ciemno że im bardziej kraj bardziej rozwinięty tym bardziej przyjazny , w krajach bardzo zacofanych to robią amulety z albinosów na tym wzorcu moja myśl
- amigo
- zaufany użytkownik
w hiszpanii jest calkiem wysoki poziom opieku zdrowotnej. Szpitale sa na wysokim poziomie, ludzie w wiekszosci sa przychylni do kontaktow z osobami ktore maja schizofrenie.