Problem z koncentracją i skupieniem uwagi oraz czucia palcami
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Problem z koncentracją i skupieniem uwagi oraz czucia palcami
Jestem na 75 mg perazyny i mam problem z skupieniem uwagi, koncentracją i czuciem w palcach. Czy ktoś kto brał ten lek też miał podobnie? Z zainteresowania jestem modelarzem i nie do przyjęcia dla mnie są takie objawy. Mam nadzieje że one znikną bo nie biore dużej dawki.
Dodam że pisałem wcześniej w tym dziale podobny temat tyle że wtedy byłem na 300 mg perazyny a teraz biore tylko 75 mg. A i tak d...
Dodam że pisałem wcześniej w tym dziale podobny temat tyle że wtedy byłem na 300 mg perazyny a teraz biore tylko 75 mg. A i tak d...
-
- zaufany użytkownik
Re: Problem z koncentracją i skupieniem uwagi oraz czucia palcami
Dzisiaj jest lepiej. Może mój organizm musi się przyzwyczaić do tych 75 mg perazyny?? W każdym razie mam lepszy humor i stabilniejszy jestem. I ciesze się że powoli schodze z sulpirydu. Ten lek nic mi nie dawał ,nie działał na urojenia, nic.
-
- zaufany użytkownik
Zaczyna się i chyba już nie skończy... Perazyna to ch... nie lek. Jestem teraz na dawce 75 mg i zaczynają mi się robić dokładnie to samo co jak brałem 200 czy 300 mg perazyny. Rezygnuje. Pamiętam jak cierpiałem wtedy i teraz są też tego początki.
Ja biore 4mg rispoleptu i 175mg perazyny i mam sie tak sobie. Nie mialam remisji od 4 lat pelnej.
-
- zaufany użytkownik
Masz obecnie remisje? Jak funkcjonujesz?Miś Uszatek pisze: ↑czw mar 18, 2021 3:10 pmWspółczuje, ja już nie biore perazyny. Za bardzo żle na mnie działała.
-
- zaufany użytkownik
Mam zupełną odwrotność remisji. Mam depresje anhedonie. Jedyne pocieszenie że nie mam urojeń, które bardzo silne miałem kiedyś. Ale im bardziej wychodze z urojeń to tym bardziej wpadam w depresje. Przynajmniej tak mi się wydaje.
-
- zaufany użytkownik
Kurde jakie ta perazyna jest świństwo. Ciesze się naprawde ze brałem tylko 8 dni to dziadostwo a i tak musze z 10 dni poczekać aż to świństwo wypłukam. Obecnie jestem tydzień bez perazyny ,jeszcze ze 3-4 dni i będe wolny.
Jakie leki pomogly ci na urojenia?
-
- zaufany użytkownik
Na urojenia działają na mnie dobrze leki klasyczne tyle że one mają dużo innych skutków ubocznych. Może napisze które nie działają(a wręcz szkodzą) mi na urojenia. No to przede wszystkim abilify, serdolect, zypsila(czyli zeldox). Na tych trzech a w szczególności na abilify miałem zwiększone urojenia.
A ogólnie w miare najlepiej pomaga mi olanzapina.
A ogólnie w miare najlepiej pomaga mi olanzapina.