Dunia już na wolności ;D

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
dunia_schizunia
zaufany użytkownik
Kontakt:

Dunia już na wolności ;D

Post autor: dunia_schizunia »

Niedawno wyszłam ze szpitala, lecz niestety żadnej poprawy nie ma :(
Tak bardzo liczyłam, że Klozapol mi pomoże a tu nic...
Może warto znów iść do szpitalu wypróbować jakiś inny lek, np. Ketrel lub Abilify...
Słyszałam, że te leki mają być niedługo refundowane...

Szczerze mówiąc to już straciłam nadzieję, ze wyzdrowieję...
SchIzofrenik - zwykle artysta - jest machiną przeobrażającą
Awatar użytkownika
KELOB
zaufany użytkownik

Post autor: KELOB »

Duniu znam twoją opinię o Zolafrenie. W przypadku mojego pierwszego epizodu po kilku dniach brania Olanzapiny (wtedy to była ZYPREXA) ustały objawy wytwórcze i z niebios zostałem ściagnięty na ziemię. Było to co prawda lądowanie bez spadochrony ale ważne że wróciłem.

Ostatnio po rozmowie z jednym kolegą który przez wiele lat brał zolafren a potem w wyniku zaprzestania brania leków miał nawrót i lekarz przepisał mu klozapol po którym czuł się fatalnie - mimo złego samopoczucia efekt terapeutyczny był dość dobry bo nie miał halunów więc w jego przypadku klozapol działał - po jakimś czasie poprosił lekarza o zmianę leku bo sama wiesz klozapol ma pewne skutki uboczne i kolega już po kilku dniach brania zolafrenu czuł się rewelacyjnie.

Duńka - nie każdy lek jest dobry dla wszystkich - jednym pomagają innym nie , to normalne bo każdy jest inny itd

Jeżeli masz możliwość porozmawiaj z swoim lekarzem o tym że może chciałabyś spróbować czegoś innego skoro klozapol nie skutkuje, moze trzeba poczekać jakiś czas, albo zwiększyć dawkę , ale to już robota dla twojego SZRINKA

BOLO - Dunka : you know I did farewell but as I told you I'll be here ocasionally ;-) okala

Dunieczka - ja w moim przypadku używam terminu ZALECZENIE nie koniecznie remisja - ale wiesz wielu ludziom się udaje, wierzę że i Tobie również,

Bolo

Dunieczka : czemu swoich wyplatanek nie sprzedajesz na ALLEGRO co ?
Mysłę że by chwyciły co ?
Albo robić specjalne na zamówienie co dunieczka ?
Po cholere trzymać je w szufladzie, niech przynoszą radość innym
ALL OF US ARE VISIONERS - Moonspell
Awatar użytkownika
dunia_schizunia
zaufany użytkownik
Kontakt:

OPASKI

Post autor: dunia_schizunia »

WIESZ CO BOLO, ŻEBY SPRZEDAĆ OPASKI NA ALLEGRO TRZEBA TROCHĘ SIĘ NATRUDZIĆ A JA OSTATNIO NIE MAM DO TEGO GŁOWY :!:

SPRZEDAJĘ SWOJE OPASKI ZNAJOMYM, ORAZ PRZYJMUJĘ ZAMÓWIENIA NA KONKRETNY WZÓR LUB NAPIS

W TYM SĘK ŻE OSTATNIO JESTEM W STANIE ZROBIĆ MOŻE 3 OPASKI NA MIESIĄC...
NORMALNIE ZACZYNAM ROBIĆ JAKIŚ WZOREK, A TU NAGLE ZASYPIAM...

TAK WOGÓLE TO PRAWIE CAŁE DNIE ŚPIĘ :!:
I CIĄGLE JESTEM JAK NIEPRZYTOMNA...
I NADAL SŁYSZĘ GŁOSY :!:

NIE WIEM MOŻE NIEDŁUGO MINĄ MI TE OBJAWY, BO BYM WRESZCIE CHCIAŁA COŚ ZACZĄĆ ROBIĆ, NP JAKIŚ ŁADNY HAFT Z PAPIEŻEM LUB JAKIEŚ ŁADNE KWIATUSZKI :)
SchIzofrenik - zwykle artysta - jest machiną przeobrażającą
Awatar użytkownika
KELOB
zaufany użytkownik

Dunia,

Jeszcze nic nie sprzedawałem na Allegro więc nie wiem czy trzeba się natrudzić, wiem ile muszę własnym klienteom kitu wciskać żeby cuś wciągnęli ode mnie.

Pewnie senność u ciebie powoduje klozapol plus jesień, co Dunieczka ?

Czy gadałaś z szrinkiem o innych lekach ???

Szczerze mówiąc myślałem kiedyś o tym żeby zrobić internetowy sklep prac chorych (galerię czy cuś) żeby sobie mogli zdrowi kupić cuś od chorego. Brechtałem ostatnio tu z jednego postu kolesia którzy marzył żeby zostać pilotem myśliwca z serii F2X. Szkoda że nie można schorzeniami chandlowć jak nerkami czy innymi wątrobami.
Ale był to tzw słomiany pomysł i umarł wraz z zmianą fazy mojego samopoczucia jak milion innych pomysłów.

Duńka jak się czyjesz na wolnośći ??? Mój kolo poszedł właśnie na dzienny i jest wyłączony z tego tytułu przez następnych pare miechów, zresztą sama wiesz że zrobiłem małą wycofkę z polchatu ale sama widzisz że ciągnie owce do stada i zaglądam na evota.

Ja dzisiaj byłem u szrinka i dostałem zapas piguł na następne 2 miechy, robie redukcję obrotów do niskiego poziomu i prostowanie zakrętów w które wpird,.. się w trakcie wykorbienia. Jak mawiał nasz wielki typ Italiono: Korba je Korba i tyle.... tylko potem trza wypić piwo które sie zważyło. Szkoda że nasz obywatel H. zmniejszyl częstotliwość odwiedzin.

Dunka jak oceniasz pobyt w pacanowie i oddział dzienny ?? Dało ci to coś ??

Bolo
ALL OF US ARE VISIONERS - Moonspell
Awatar użytkownika
Darius
moderator
moderator

Post autor: Darius »

Witaj
Fajnie, że jesteś z powrotem.
Pozdrawiam
Kocham życie - ale czy życie kocha mnie???
Awatar użytkownika
Bezpieczny
zaufany użytkownik

Post autor: Bezpieczny »

Jeszcze nic nie sprzedawałem na Allegro więc nie wiem czy trzeba się natrudzić, wiem ile muszę własnym klienteom kitu wciskać żeby cuś wciągnęli ode mnie.
Ale się uśmiałem, fakt trudno coś sprzedać, ale to nie tylko na Allegro czy w ogóle aukcjach.

O wyzdrowieniu póki co (obecne leki) raczej NIE MA mowy, raczej jest to ZALECZENIE, jak tu ktoś napisał.

Moja matka NIE MA i NIGDY NIE MIAŁA żadnych głosów (choć ma inne sprawy mogące świadczyć o chorobie). Czy to oznacza że może mieć coś innego niż schizofrenia ?
Nasz prezydent ? NIE mój!
http://www.bronislawkomorowski.info.pl/
http://www.bronislawkomorowski.tk/

Cudak Tusk i jego cudy: http://www.tuskwatch.pl/ <- rewelacyjna strona.
Awatar użytkownika
Asim17
zaufany użytkownik

Post autor: Asim17 »

Wruciłam na forum ale to szpital mnie tak przeczymał i dlatego sie długo nie odzywałam . Dunia ja lecze się już 2 lata niechce się tu wymodrzać czy coś w tym stylu ale musisz poczekać leki nie zaczną działać po 2 tygodniach czy po miesiąću poczekaj jeszcze chwile a szpital to nie jest dobre rozwiazanie ja przebywałam w różnych szpitalach psychiatrycznych w Lublicu Sosnowcu i w Rybniku i to po pare razy wsumnie byłam 8 razy w szpitalu i nic mi to nie pomogło a mam dopiero 19 lat teraz biore pernazyne i mam skudki uboczne pojawiaja mi się duchy ale czekam moze mi to przejdzie ale ni pcham się odrazu do szpitala miej troche cierpliwośći a napewno ci pomoze ten lek
pozdrawiam Asia
Nie poddawaj się rozpaczy. Życie nie jest lepsze ani gorsze od naszych marzeń, jest tylko zupełnie inne.
zalew
zaufany użytkownik

Post autor: zalew »

hej Asim :)
Kupujesz rzeczy których nie potrzebujesz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
Awatar użytkownika
Asim17
zaufany użytkownik

zalew pisze:hej Asim :)
nie pamietam tu juz osub zabardzo ale witam was wszystkich serdecznie a szczegulnie ciebie zalew :)
Nie poddawaj się rozpaczy. Życie nie jest lepsze ani gorsze od naszych marzeń, jest tylko zupełnie inne.
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Post autor: mei »

.
Ostatnio zmieniony ndz lut 02, 2014 7:04 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Asim17
zaufany użytkownik

ewik pisze:Asim, a jak radzisz sobie ze szkołą?
Ewik ja miałam idywidualne od 3 gimnazium potem na pół roku trafiłam do szpitala i wyszłam niedawno i zrezygnowałam z szkoły ale trudno było mi się skupić na lekciach nie umiałąm się nauczyć prostych żeczy teraz mam nadzieje ze wyzdrowieje i pujde na wieczorową szkołe a ty Ewik do kturej klasy teraz chodzisz
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Post autor: mei »

.
Ostatnio zmieniony ndz lut 02, 2014 7:05 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
KELOB
zaufany użytkownik

EWIK - może to deprecha popsychotyczna - jeśli tak to sie nie dziwie że sie nic nie chce, mi 6 lat po szpitalu też się nie wiele chce .... no może czasami zjeść coś smacznego i pospać - jakby co to pogadaj z lekarzem o antydepresantach - mnie jakiś effectin wyciągnął z bagna smutku, mam foty z tego okresu - istna zmora

ASIM 19 - współczuję ci że tyle czasu nie możesz znaleźć leku który by pomógł

Czy duchy które jak sądzę cię odwiedzają pojawiły się jako efekt uboczny brania permazyny ??

Permazyna to klasyka gatunku chyba , dosyć stara - ale jak to mówią piguły - wciąż jara ;-)

Dziołchy, podziwiam waszą wytrwałość !!!

Uwielbiam taki tekst którey chyba mówił MR HEN.. (my TRIBUTE to BIG MR H , STEP BY STEP METHOD THERAPEYUTHIST - WE MISS YOU DUDE) - komentując stwierdzenia że w życiu jest ciężko:

PRZECIEŻ NIKT NIE MÓWIŁ ŻE BĘDZIE LEKKO ;-)

Nawet Syzyf jak toczył swój kamyk pewnie za każdym razem myślał ze to już ostatni
Awatar użytkownika
Asim17
zaufany użytkownik

Ja tak mysle ze duchy sie pojawiły przy braniu tego leku gdy brałam go w sosnowcu to było jakieś 1,5 roku temu to się pojawiły duchy potem mi go odstawiono i duchy znikły teraz znowu dano mi ten lek i duchy znowu sie pojawiły inni twierdza ze to nie jest poleku ze permazyna mi pomaga ale co stego jak kazdej nocy boje sie zasnąć ze znowu sie pojawim jaki to ma sens a lekaż niechce mi zmienic leku dał mi jedynie cos na spanie zebym nie czuła zebym sie nie budziła w tym momecie jak przychodza duchy
Awatar użytkownika
demeter
zaufany użytkownik

Post autor: demeter »

Witam Cię Asim17!
Jak dobrze, że się odezwałaś - pisz co u Ciebie! Czytaj!
Serdeczne uściski :D
Demeter
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”