co powiedzieć?

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Maser
zaufany użytkownik

co powiedzieć?

Post autor: Maser »

Wybieram się w tym tygodniu na 1szą randkę z kobietą. Mamy zamiar pojść do jakiejś knajpy. I pojawia się problem. Najprawdopodobniej propozycja bedzie żeby pić jakiś alkohol a ja jako chorujący nie pije alkoholu i problem w tym że nie chce się przyznawać do tego że nie pije ponieważ jestem chory na schizofrenie. I tutaj pytanie do was.

Jakie można podać możliwe powody niepicia alkoholu?
Awatar użytkownika
Martyna
zaufany użytkownik

Post autor: Martyna »

Maser, mozna powiedziec np ze nie lubisz smaku alkoholu...Ale wydaje mi sie, ze nie powinna cie pytac...W knajpce kazdy zamawia to co chce ...
Awatar użytkownika
Jeżyk
zaufany użytkownik

Post autor: Jeżyk »

Ja zawsze mówię że nie piję alkoholu bo nie lubię, ale możesz też powiedzieć że właśnie bierzesz antybiotyki bo jesteś przeziębiony. Albo możesz wytłumaczyć to ideologicznie, że nie pijesz alkoholu w intencji wyzwoenia z nałogu jakiegoś alkoholika, jest to tzw Krucjata Wyzwolenia Człowieka w ruchach odnowy charyzmatycznej np w Swiatło- Życie tzw oazie, podpisujesz zobowiązanie że do końca życia nie będziesz pił alkoholu w intencji wyzwolenia z nałogu konkretnego alkoholika i modlisz się za niego. Ja jednak na Twoim miejscu nie tłumaczyłabym się wogóle tylko powiedz że właśnie masz ochotę na sok. Jeszcze przyszedł mi pomysł, że możesz powiedzieć że jesteś uczulony na alkohol i wysypka ci po nim wyskakuje. Chociaż z drugiej strony... czy jedno piwko ci zaszkodzi :?: Możesz je pić małymi łyczkami przez kilka godzin.Ja biorę leki i piję sobie czasami jedno piwko i nie odczuwam żadnych niepokojących skutków. Powodzenia na randce :!: :)
Sposób na długie życie - CZUŁOŚĆ, BEZINTERESOWNOŚĆ, AKCEPTACJA
Awatar użytkownika
demeter
zaufany użytkownik

Post autor: demeter »

Maser - nie pijesz alkoholu BO NIE! i koniec. Są poprostu tacy ludzie. Ja też nie piję BO NIE. Nie widzę powodu, żeby komukolwiek tłumaczyć dlaczego. I najlepiej to ustalić na samym początku. Ładnie będzie, jeżeli Ty zaproponujesz kobiecie jakiś alkohol mówiąc przy tym, że sam nie pijesz. Wymyślanie powodów jest odrobinę niebezpieczne, bo wszystkie przeszkody mogą się kiedyś skończyć i trzeba będzie kłamać od nowa. Możliwe, że ta kobieta też nie będzie chciała, a jeżeli nawet - to sprawa osobista.
A przy okazji - POWODZENIA! :D
Demeter
xena
zaufany użytkownik

Post autor: xena »

demeter pisze:Ty zaproponujesz kobiecie jakiś alkohol mówiąc przy tym, że sam nie pijesz.
Demeter ja na takich panów uważam, bo to wyglada jakby upijal biedna kobiete a sam trzyma fason i... kontrole nad sytuacją ;)
xena wojownicza księżniczka w zadumie
Awatar użytkownika
Maser
zaufany użytkownik

Post autor: Maser »

Wyszło dobrze!
Przy zamawianiu zamówiłem co chciałem. Ona tylko zapytała czy pijam alkohol. Powiedziałem że nie, i tyle. Nie pytała dlaczego itp.

Dzięki
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”