III wojna światowa
Moderator: moderatorzy
III wojna światowa
Iran Korea Północna Wenezuela Rosja Chiny vs szatany i ich poplecznicy = nikt nie wygra będzie reset pogoda doprawi sytuacje i będzie wreszcie wiek Maryjny
Re: III wojna światowa
czyli diabły kontra szatany
a tak się dzieje przy śpiewie Frediego i akompaniamencie Queen
no dobra lecimy z tym światem
na ludziach suchej nitki nie zostawimy
bo
no czasami walczą wszyscy ze wszystkimi
i tak się dzieje teraz
czasami walczy ze mną świat
i choć próbuje każdego dnia odnaleźć spokój to nie mogę póki się nie zwrócę do Jezusa
a wtedy
śpiewam
u mnie w porządku
tylko coś nie tak z tym światem
bo hm
walczy z miłością
zamiast z miłością walczyć przeciw złu
na ludziach suchej nitki nie zostawimy
bo
no czasami walczą wszyscy ze wszystkimi
i tak się dzieje teraz
czasami walczy ze mną świat
i choć próbuje każdego dnia odnaleźć spokój to nie mogę póki się nie zwrócę do Jezusa
a wtedy
śpiewam
u mnie w porządku
tylko coś nie tak z tym światem
bo hm
walczy z miłością
zamiast z miłością walczyć przeciw złu
Mój "wuja" ze wsi powtarzał przy wódce: "I Wojna= wojna klas, II Wojna= wojna mas, III Wojna= wojna kas..!" Śpij dobrze, Piotr 84! Ps. Polecam Tuwima (jako piosenka też): "Do prostego człowieka"...
znam ten kawałek Małgorzetka dobrej nocy
Fajny artykuł w "Tygodniku Powszechnym" z poprzedniej środy, "Lewícowe początki polskiej niepodległości" (Remigiusz Okraska), s. 48-51. Ja to się uśmiałam, a Piłsudskiego nikt nie podrobi :-)
Muszę poczytać tego Żeromskiego (zm. 1925), bo czytałam tylko "Wierna rzeka" i "Syzyfowe prace", bo na "Przedwiośniu" byłam tylko w kinie, obsada jak po byku. Czerwonym? - por. Marek Kośmider, "Psalm do Europy"... (Stalin otruł Lenina.) Koniec carskiej Rosji: Zdecyduj, Rosjanin jesteś, czy Polak..! Biografia śp. Witolda Pileckiego, gdzie się kształcił..? Nie uwierzę, że mój pradziadek (USC: zawód kowal), mamy taty tata urodził się w Lublinie...
- Bratnia dusza
- zaufany użytkownik
- Status: Rencista
Co ma być to będzie. Ale jak pisali przedmówcy, teraz prowadzi się wojny ekonomiczne. Kto ma więcej kasy wygrywa.
- jak mogę im przebaczyć?
- gdybyś ich nie potępił nie musiałbyś przebaczać
de mello - minuta mądrości
- gdybyś ich nie potępił nie musiałbyś przebaczać
de mello - minuta mądrości