Twój pierwszy sen?
Moderator: moderatorzy
Twój pierwszy sen?
Jaki jest Twój pierwszy zapamiętany sen? Ja miałam dwa (około 7 roku życia) i nie umiem rozróżnić, który był pierwszy: 1.Babcia była bogobojna, a w dużym pokoju na stole leżały okulary lotnika z II WŚ, więc przyśniło mi się, że lecę z babcią i Janem Pawłem II samolotem... 2. Babcia zakłada mi na głowę złotą koronę, ale ja ją zdejmuję z głowy, bo czuję na sobie zazdrość kuzynostwa. Byłam chrzczona w mieście, gdzie urodził się Zygmunt Stary...
- Bratnia dusza
- zaufany użytkownik
- Status: Rencista
Re: Twój pierwszy sen?
Pamiętam pierwszy sen w wieku jak miałem 3 latka. To było dokładnie w urodziny. Sen psychotyczny i chyba tylko dla tego zapamiętany - byłem jedną z bardzo wielu galaretek na taśmie w jakieś fabryce. Wszystko było czarne po za kolorowymi galaretkami i szarą taśmą, która prowadziła nas galaretki na zużycie się poprzez starcie się jak gumka do gumowania na taśmie. Sen koszmarek - wybudził mnie, pomyślałem sobie zaraz potem ze dziś mam 3 lata i tak to zapamiętałem.
Kiedyś ten sam motyw jeszcze raz mi się przyśnił, nie potrafię określić wieku jednak
Kiedyś ten sam motyw jeszcze raz mi się przyśnił, nie potrafię określić wieku jednak
- jak mogę im przebaczyć?
- gdybyś ich nie potępił nie musiałbyś przebaczać
de mello - minuta mądrości
- gdybyś ich nie potępił nie musiałbyś przebaczać
de mello - minuta mądrości
Re: Twój pierwszy sen?
To niesamowite, @Bratnia Dusza, że pamiętasz swój sen z 3. roku życia... jako galaretka na taśmie. Ja śniłam się sobie jako pomidor 1-1,5 roku temu po pośmiertnej wystawie o pisarzu Günther Grass-ie, o którego zgonie nie wiedziałam, wyczytałam potem (dzisiaj, teraz), że zajmował się warzywami "od bakłażana do pomidora" :-)