Twój pierwszy sen?

miejsce na dowolną inną dyskusję nie dotyczącą schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Meduzola
zaufany użytkownik

Twój pierwszy sen?

Post autor: Meduzola »

Jaki jest Twój pierwszy zapamiętany sen? Ja miałam dwa (około 7 roku życia) i nie umiem rozróżnić, który był pierwszy: 1.Babcia była bogobojna, a w dużym pokoju na stole leżały okulary lotnika z II WŚ, więc przyśniło mi się, że lecę z babcią i Janem Pawłem II samolotem... 2. Babcia zakłada mi na głowę złotą koronę, ale ja ją zdejmuję z głowy, bo czuję na sobie zazdrość kuzynostwa. Byłam chrzczona w mieście, gdzie urodził się Zygmunt Stary...
Awatar użytkownika
Bratnia dusza
zaufany użytkownik
Status: Rencista

Re: Twój pierwszy sen?

Post autor: Bratnia dusza »

Pamiętam pierwszy sen w wieku jak miałem 3 latka. To było dokładnie w urodziny. Sen psychotyczny i chyba tylko dla tego zapamiętany - byłem jedną z bardzo wielu galaretek na taśmie w jakieś fabryce. Wszystko było czarne po za kolorowymi galaretkami i szarą taśmą, która prowadziła nas galaretki na zużycie się poprzez starcie się jak gumka do gumowania na taśmie. Sen koszmarek - wybudził mnie, pomyślałem sobie zaraz potem ze dziś mam 3 lata i tak to zapamiętałem.

Kiedyś ten sam motyw jeszcze raz mi się przyśnił, nie potrafię określić wieku jednak
- jak mogę im przebaczyć?
- gdybyś ich nie potępił nie musiałbyś przebaczać

de mello - minuta mądrości
Meduzola
zaufany użytkownik

Re: Twój pierwszy sen?

Post autor: Meduzola »

To niesamowite, @Bratnia Dusza, że pamiętasz swój sen z 3. roku życia... jako galaretka na taśmie. Ja śniłam się sobie jako pomidor 1-1,5 roku temu po pośmiertnej wystawie o pisarzu Günther Grass-ie, o którego zgonie nie wiedziałam, wyczytałam potem (dzisiaj, teraz), że zajmował się warzywami "od bakłażana do pomidora" :-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „inne”