Jedno piwo
Moderator: moderatorzy
Jedno piwo
Witam
Dzisiaj pozwoliłem sobie wypić jedno piwo alkoholowe nie długo po zażyciu risopleptu ,witamin i propranololu i tak sie zle poczułem ze masakra ,myślałem ze zawału dostane ,bolała mnie mocno klatka piersiowa plecy i brzuch pociłem sie i duszno mi było ,chyba nie można mieszać alkoholu z lekami .Mieliscie tak podobnie?
Pozdrowienia
Dzisiaj pozwoliłem sobie wypić jedno piwo alkoholowe nie długo po zażyciu risopleptu ,witamin i propranololu i tak sie zle poczułem ze masakra ,myślałem ze zawału dostane ,bolała mnie mocno klatka piersiowa plecy i brzuch pociłem sie i duszno mi było ,chyba nie można mieszać alkoholu z lekami .Mieliscie tak podobnie?
Pozdrowienia
skorpion :0)
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Re: Jedno piwo
No jak bierzesz leki na serduszko to może tyle dla takich skutków ubocznych wystarczy?
Osobiście to bym też wypił ale mi sie nie chce. ... więc przykładem dobrym tutaj nie będę.
Nie miałem tak nigdy...
Osobiście to bym też wypił ale mi sie nie chce. ... więc przykładem dobrym tutaj nie będę.
Nie miałem tak nigdy...
nic
Propranolol niby jest od szybszego bicia serca (tachykardii) ale mi lekarz daje go od lęków ,bo on i take ma działanie. Poza tym sporo osób pije browary i przy lekach , a mi sie tak zachciało napić zimnego brawara jak za starych dobrych czasów ,a teraz żałuje ze wypiłem.
skorpion :0)
Alkohol łączony z lekami, nawet jak nie zagraża życiu (choć czasem zagraża)
to jednak w subtelny sposób modyfikuje ich działanie.
Osobiście przypuszczam że toksyczne działanie alkoholu i leków na mózg się sumują.
Może skutków od razu nie widać, ale po latach to może wychodzić...
Ja nie piję już 15 miesięcy i jestem z tego b. zadowolony, nie mam np. poczucia straty.
to jednak w subtelny sposób modyfikuje ich działanie.
Osobiście przypuszczam że toksyczne działanie alkoholu i leków na mózg się sumują.
Może skutków od razu nie widać, ale po latach to może wychodzić...
Ja nie piję już 15 miesięcy i jestem z tego b. zadowolony, nie mam np. poczucia straty.
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Wszystko jest dla ludzi ale z umiarem. Pewna doktor powiedziała mi że jedno góra dwa piwa mogę wypić i nie więcej.