Zeldox
Moderator: moderatorzy
- piotrs
- zaufany użytkownik
Zeldox
bral ktos ten zeldox jaka jest dawka podtrzymujaca czy narawde sie chudnie ile sie spi na dobe czy jest refundowany jakie sa jego zamienniku jestem na Amisanie 200mg na dobe moze bym sprubowal bo na abilify nie dalem rady
-
- zaufany użytkownik
- Status: portier
Re: Zeldox
Abilify takie bezpłciowe jakos.Może niektórym dobrze po tym ale wątpię.
Z zyprazydonem=Zeldoxem miałam do czynienia w 2015. Wchłania się tylko z jedzeniem. U mnie wywoływał bardzo wysokie ciśnienie.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Ja biore zeldox a konkretnie zypsile jej zamiennik. Chwale sobie. Całkiem nieżle aktywizuje. Dawka podtrzymująca to raczej ta maksymalna czyli 160 mg. Początkowo mogą być kłopoty ze snem. Chudnie się jeśli nie bierzesz czegoś jednocześnie powodującego tycie.
No to Tomsoul powodzenia!Ja wolę zostać przy Bonogren,Sulpiryd i minimalnej dawce Cloranxen. 

-
- zaufany użytkownik
Ano dziękuje. Na zeldoxie czuje się w tej chwili bardzo dobrze.
- piotrs
- zaufany użytkownik
https://www.pfm.pl/indeks_lekow/lek/lek ... a/N05/8757
te dawkowanie mnie troche nie pokoje teraz na szczescie biore 1 tabletke podtrzymujaca 200mg amisanu na dobe i na tej dawce mozna troche schudnac nie na wiekszych
Doustnie. Dorośli. W leczeniu fazy zaostrzenia schizofrenii i epizodu manii w zaburzeniu dwubiegunowym: 40 mg 2 razy na dobę. Dawka ta może być zwiększona zależnie od stanu klinicznego pacjenta, maksymalnie do 80 mg 2 razy na dobę. Jeżeli jest to wskazane, maksymalną zalecaną dawkę można stosować już od 3. dnia leczenia. Profil bezpieczeństwa dawek >160 mg/dobę nie został potwierdzony. W leczeniu podtrzymującym pacjentów ze schizofrenią należy stosować najmniejsze skuteczne dawki; w wielu przypadkach dawka 20 mg 2 razy na dobę jest wystarczająca.
te dawkowanie mnie troche nie pokoje teraz na szczescie biore 1 tabletke podtrzymujaca 200mg amisanu na dobe i na tej dawce mozna troche schudnac nie na wiekszych
Doustnie. Dorośli. W leczeniu fazy zaostrzenia schizofrenii i epizodu manii w zaburzeniu dwubiegunowym: 40 mg 2 razy na dobę. Dawka ta może być zwiększona zależnie od stanu klinicznego pacjenta, maksymalnie do 80 mg 2 razy na dobę. Jeżeli jest to wskazane, maksymalną zalecaną dawkę można stosować już od 3. dnia leczenia. Profil bezpieczeństwa dawek >160 mg/dobę nie został potwierdzony. W leczeniu podtrzymującym pacjentów ze schizofrenią należy stosować najmniejsze skuteczne dawki; w wielu przypadkach dawka 20 mg 2 razy na dobę jest wystarczająca.
-
- zaufany użytkownik
Masz fajnie że możesz brać tylko 200 mg amisanu ,ja brałem 800 solianu czy amisanu i ni cholery nie mogłem schudnąć nie mówiąc o sedacji. Taki los.
- piotrs
- zaufany użytkownik
wspolczuje ci tomasal ja chce zyc jak wczesnie zmowie za ciebie koronke do milosierdzia bozego o 15 badz cierpliwy pozytywne musza ci ustac podoba mi sie dac wszystko o co prosic mnie beda pomodl sie to bylo zle zycie o i pije na leki mimo to
-
- zaufany użytkownik
Dziękuje za modlitwe za mnie, ja się pomodle za ciebie.