Jak toczą się losy schizofreników gdy...

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

Piotr78
zarejestrowany użytkownik

Jak toczą się losy schizofreników gdy...

Post autor: Piotr78 »

...umierają najbliższe osoby ? Renta nie wystarczająca na opłacenie czynszu, a tu jeszcze zakup leków, żywności. Czy pozostają schroniska ?
Dalsza rodzina zapewne tak bardzo do pomocy skłonna nie jest, zresztą to chyba też byłoby posunięcie powodujące poczucie zakłopotania.

Słyszałem o przejęciu renty po którymś z rodziców, gdy ten umrze. Czy jest to jednak całkowita kwota i czy pieniądze z własnej renty nie zostają skasowane?

ps.Podanie przykładu losu schizofreników pozostających bez środków do życia mile widziane.

Pozdrawiam.
Piotr
1albert1
zaufany użytkownik

Post autor: 1albert1 »

Temat dobry ale już czuć go dołem jak sie martwisz o tak daleką przyszłość. Może pomartw sie jakby tu pójśc do roboty i zarobić tyle żeby mieć normalną emeryture a nie katuj sie myślami że tylko rentka i dom opieki społecznej. Nie napiszę bierzcie sie w garśc bo to nie działa ale małymi krokami do przodu ale przyjcie .
Chors
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Chors »

heniek pisze:Temat dobry ale już czuć go dołem jak sie martwisz o tak daleką przyszłość. Może pomartw sie jakby tu pójśc do roboty i zarobić tyle żeby mieć normalną emeryture a nie katuj sie myślami że tylko rentka i dom opieki społecznej. Nie napiszę bierzcie sie w garśc bo to nie działa ale małymi krokami do przodu ale przyjcie .
Dokładnie, zgadzam się z każdym napisanym przez Heńka słowem. :)
'

Post autor: ' »

:arrow:
Ostatnio zmieniony wt wrz 18, 2007 10:01 am przez ', łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
brar
bywalec

A potem śmierć

Post autor: brar »

heniek pisze:Temat dobry ale już czuć go dołem jak sie martwisz o tak daleką przyszłość. Może pomartw sie jakby tu pójśc do roboty i zarobić tyle żeby mieć normalną emeryture a nie katuj sie myślami że tylko rentka i dom opieki społecznej. Nie napiszę bierzcie sie w garśc bo to nie działa ale małymi krokami do przodu ale przyjcie .

===============================

A potem śmierć.
A to dobre.
Pomijając resztę :D
Z czym tu się zgadzać lub nie?
Tak czy siak dwa metry :D
O matko
Bóg istnieje ALE Go nie ma
'

Ostatnio zmieniony pn wrz 17, 2007 11:33 am przez ', łącznie zmieniany 1 raz.
Chors
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Chors »

1,40 m, grób głębinowy 1,80 m, wiem bo wujek jest grabażem 8) :lol:
A policjant idzie na emeryturę po 15 latach pracy :lol:
Piotr78

Post autor: Piotr78 »

Dziękuję za odpowiedzi, zwłaszcza Tobie mifredo. I jeszcze mam do Ciebie jedno pytanie - co to znaczy byłeś po części na ich utrzymaniu ?
Jak to się liczy ?
'

Ostatnio zmieniony pn wrz 17, 2007 11:31 am przez ', łącznie zmieniany 1 raz.
krzysiekrk

Post autor: krzysiekrk »

skad wiesz zeby miec rente rodzinna musisz miekszac pod tym samym adresem jak to udowadnia sie zeby miec ta rente?
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”