zwolnilem sie z pracy
Moderator: moderatorzy
zwolnilem sie z pracy
jestem na dwu tygodniowym wypowiedzeniu i dali mi zalegly urlop, nie wiem czy dobrze zrobilem ale chce spróbowac czegos nowego, mialem miec kurs i staz w branzy IT ale wypisalem sie z projektu bo nie mozna sie uczyc, na początku to olalem i sie zapisalem ale poradzilem sie na forum prawniczym co za to moze mi grozic i napisal ze to jest wyludzenie i bede musial zwrócic pieniądze co na mnie wydali a to by bylo z 10 tys zl i sobie pomyslalem ze skąd ja taką sume wezne jak sie skapną ze sie ucze, bym splacal to kilka lat wiec zrezygnowałem
moze macie pomysly jakiej pracy szukac? mam skończoną sredią szkole i robie teraz technik informatyk, myslalem cos np w serwisie komputerowym albo jakims biurze bo mam skonczony także kurs offica tylko to bylo dawno temu i bym musial sobie wszystko przypomiec ale mysle ze tydzien albo dwa i bym wszystko sobie przypomnial, mam takze skonczony kurs na wozki widlowe i pracowale pol roku na wozku i bylo nawet spoko, w najgorszym razie czeka mnie praca na produkcji wiem wiem ze praca cięzka bo ponad rok czasu pracowalem na produkcji ale jest plus ze są mlodzi wspolpracownicy a nie to co teraz mialem ze z samymi starymi babkami pracowalem albo bylem sam na lokalu a tak to bym kogos poznal, moze jakąs dziewczyne znalazl
A wy jakie macie pomysly na nową prace?
moze macie pomysly jakiej pracy szukac? mam skończoną sredią szkole i robie teraz technik informatyk, myslalem cos np w serwisie komputerowym albo jakims biurze bo mam skonczony także kurs offica tylko to bylo dawno temu i bym musial sobie wszystko przypomiec ale mysle ze tydzien albo dwa i bym wszystko sobie przypomnial, mam takze skonczony kurs na wozki widlowe i pracowale pol roku na wozku i bylo nawet spoko, w najgorszym razie czeka mnie praca na produkcji wiem wiem ze praca cięzka bo ponad rok czasu pracowalem na produkcji ale jest plus ze są mlodzi wspolpracownicy a nie to co teraz mialem ze z samymi starymi babkami pracowalem albo bylem sam na lokalu a tak to bym kogos poznal, moze jakąs dziewczyne znalazl
-
- bywalec
- Status: Elektrotechnik
- Gadu-Gadu: 63718896
Re: zwolnilem sie z pracy
Myślę że dobrym kierunkiem jest informatyka. Też się kiedyś na własne życzenie zwolniłem ale za granicą i w Polsce dostałem drugą sznsę czyli pracę. Główny problem był w tym że za granicą nie umieli mnie powiedzmy wyleczyć do takiego stanu, zebym mógł pracować dalej. Jednak poziom leczemnia w Polsce jest lepszy.
czy w polsce jest lepszy poziom leczenia? mi sie wydaje ze nie, tylko chodzi o to ze za granicą polaków nie szanują i mają ich w dupie
-
- bywalec
Mnie starali się leczyć zespołowo za granicą, chociaż był jeden lekarz prowadzący. Ale miałem rozmowy z kilkoma. Oni nie wiedzieli jaką dawkę leku mi dać. Wybrali rispolept rozpuszczający się na podniebieniu i tylko za mało go dostawałem i byłem prawie cały czas w psychozie. W Polsce po czterech tygodniach na większej dawce psychoza ustąpiła. To są błędy w leczeniu moim zdaniem.
moze bylo im szkoda lekow na ciebie
-
- bywalec
Moze coś w tym jest. Kiedyś mi lekarz powiedział że może mi zapisać jeden z dwóch rodzajów leków do wykupienia w aptece i powiedział że przepisze mi ten tańszy rispolept. Drugiego nie wymienił ale pewnie chodziło mu o Abilify. Raczej o mój portfel się martwił.
Schizek według mnie najlepiej iść na magazyniera bo masz już doświadczenie i kurs na wózki widłowe. Jako technik informatyk będzie ciężko z zatrudnieniem bo wszyscy chcą informatyka po studiach ale jak ci zależy na tym to zdaj maturę i idź na studia ale ostrzegam jest dużo do nauki w przeciwieństwie do magazyniera.
wlasnie dlatego na razie nie chce pracy jako programista tylko w serwisie komputerowym, nie mow ze po studiach ludzi pracują w serwisach
A co do studiów to ide tylko jak zrobie tego technika bo pomyslalem ze przez ten czas bardziej ureguluje swoją psychike i chce cos juz umiec, teraz chce nauczuc sie tylko podstaw, bo jak sam wspomniales na studiach jest duzy narzut nauki i wydaje mi sie ze teraz bym sobie nie dal rady
Jak Bog da zdrowie to powoli powoli dojde do swoich celow
A co do studiów to ide tylko jak zrobie tego technika bo pomyslalem ze przez ten czas bardziej ureguluje swoją psychike i chce cos juz umiec, teraz chce nauczuc sie tylko podstaw, bo jak sam wspomniales na studiach jest duzy narzut nauki i wydaje mi sie ze teraz bym sobie nie dal rady
Jak Bog da zdrowie to powoli powoli dojde do swoich celow

kurde bylem na odpuście i szefowa tam organizowala grill i obiecalem jej ze pomoge, no i mnie jednak namowili zebym zostal u nich w pracy, nie wiem czy dobrze zrobilem, ale mysle zeby u nich jeszcze przezimowac i moze na nastepny rok bede szukal czegos innego, a na razie wziąłem sobie jeszcze 3 tygodnie urlopu bezplatnego
A wam jak sie wydaje, dobrze zrobiłem?
A wam jak sie wydaje, dobrze zrobiłem?
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Czasami trzeba się odprężyć z lekka od pracy.
Juz chyba pora isc do tej roboty bo w tym domu ocipieje
No i dzis dzwonilem do szefowej i w sobote organizuje jakies urodziny i mam wpasc dogadac sie kiedy wracam
dogadalem sie ze zaczynam prace od 4 wrzesnia, kurde ciezko bedzie sie znowu przestawic zeby wstawac o 6
- AleksandraK
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
I jak tam w robocie? Wstawanie najgorsze, ale musisz jakoś wytrzymać 

No dokladnie wstac jest najgorzej a potem juz ujdzie ale musze powiedziec ze dla mnie praca to najlepsza terapia i fakt faktem ze jak sie siedzi w domu to najgorzej jest sie zmusic zeby w ogole isc doo tej pracy ale jak juz sie pracuje to czlowiek owiele lepiej sie czuje 

- AleksandraK
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
No robić coś to super terapia, a jak jeszcze za to płacą to już świetnie 

- Spokojny80
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 38754286
Sprubuj isc do pracy na ten wozek widlowyschizek pisze: ↑sob lip 22, 2017 7:53 pm jestem na dwu tygodniowym wypowiedzeniu i dali mi zalegly urlop, nie wiem czy dobrze zrobilem ale chce spróbowac czegos nowego, mialem miec kurs i staz w branzy IT ale wypisalem sie z projektu bo nie mozna sie uczyc, na początku to olalem i sie zapisalem ale poradzilem sie na forum prawniczym co za to moze mi grozic i napisal ze to jest wyludzenie i bede musial zwrócic pieniądze co na mnie wydali a to by bylo z 10 tys zl i sobie pomyslalem ze skąd ja taką sume wezne jak sie skapną ze sie ucze, bym splacal to kilka lat wiec zrezygnowałem

Michal
Nie wiem czy gdzies to pisalem, ale zostalem na tej kuchniSprubuj isc do pracy na ten wozek widlowy