Leczenie zaburzeń snu
Moderator: moderatorzy
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Leczenie zaburzeń snu
Chciałbym się dowiedzieć przed dzisiejszym lekarzem czy istnieją terapie farmakologiczne zaburzeń snu takich jak fałszywe przebudzenia czy koszmary senne.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Re: Leczenie zaburzeń snu
Aktualizacja: możliwe, że antybiotyk który brałem na zęba zmienił metabolizm leków. Dostałem hydroksyzynę na lepszy sen bez koszmarów i będzie dobrze. Jak ustąpią to mam jeszcze brać hydroksyzynę przez dwa kolejne dni.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Moim zdaniem koszmary mają związek z życiem duchowym i lek tu niewiele pomoże.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Wiem że masz obsesję religijną, ale tak hydroksyzyna pomogła.
Mam sensowny link na ten temat, tylko muszę chwilę poszukać...
No i znalazłem:
http://psychiatria.mp.pl/bezsennosc/696 ... zdrowy-sen
No i znalazłem:
http://psychiatria.mp.pl/bezsennosc/696 ... zdrowy-sen
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
https://pl.wikipedia.org/wiki/Sen#Podzia.C5.82_snu
Sen składa się z kilku następujących po sobie faz, czytałem badania że neuroleptyki skracają fazę REM snu, tym samym spłycając sen i wydłużając czas potrzebny na regenerację organizmu, jednocześnie oszołomienie wywołane lekami powoduje wrażenie snu głębokiego.
Sen składa się z kilku następujących po sobie faz, czytałem badania że neuroleptyki skracają fazę REM snu, tym samym spłycając sen i wydłużając czas potrzebny na regenerację organizmu, jednocześnie oszołomienie wywołane lekami powoduje wrażenie snu głębokiego.
Neuroleptyki na sen działają bardzo różnie.
Np. dostrzegłem przepaść między działaniem "Pernazyny" (sen długi i z rozbudowanymi snami),
a "Solianu" (sen b. krótki, nieomal brak snów w ogóle).
Np. dostrzegłem przepaść między działaniem "Pernazyny" (sen długi i z rozbudowanymi snami),
a "Solianu" (sen b. krótki, nieomal brak snów w ogóle).