Leczenie schizofrenii: Niestety wielu chorych nie stosuje się do zaleceń lekarza

informacje naukowe, medyczne

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Necro
zaufany użytkownik

Leczenie schizofrenii: Niestety wielu chorych nie stosuje się do zaleceń lekarza

Post autor: Necro »

Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik
Status: Karuṇā करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Re: Leczenie schizofrenii: Niestety wielu chorych nie stosuje się do zaleceń lekarza

Post autor: Dobro »

każdy wie swoje w sumie, lekarz też
:angelic-blueglow:
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Re: Leczenie schizofrenii: Niestety wielu chorych nie stosuje się do zaleceń lekarza

Post autor: hvp2 »

Agitacja za zastrzykami depot i tyle! :evil:
Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Post autor: Unknown »

I słusznie, ci którzy słuchają ich zaleceń sa i wyglądają na bardziej chorych, ale sami tego zwykle nie zauważają...
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Awatar użytkownika
jojo
zaufany użytkownik

Post autor: jojo »

Stosuję się do zaleceń mojego lekarza, który jest dla mnie autorytetem i jestem przeciw kłuciu mnie w tyłek... Zresztą po pewnym czasie są tam zrosty i nie ma miejsca na nowe wkłucia- gdzieś o tym słyszałam.

Taa, Unknown, jak leki są dobrze dobrane, to osoba chora osiąga remisję, a wówczas może brać mniejsze dawki leków...

Jestem przeciw propagowaniu zastrzyków. :eusa-violin:

Taa, stara śpiewka... Nigdy nie dostawałam w tej postaci leków i nie chcę ich tak zażywać...
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. :(
Arom
zaufany użytkownik

Post autor: Arom »

Uważam, że lekarstwa mogą pomogać, pod pewnymi warunkami. Ale przesadą jest zastrzyk na 3 - 4 miesiące. Stężenie w organizmie ogromne. Gdy pacjent źle znosi lek, to działałby on niekorzystnie przez prawie pół roku. Lekarze - zwolennicy takich eksperymentów, gdy o tym mówią, mają bezwzględność w oczach. Tak naprawdę z pacjentem walczą, gardzą nim, chcą zamienić chorego w półprzytomne i śliniące się zombie.
F20
bywalec
Status: Elektrotechnik
Gadu-Gadu: 63718896

Post autor: F20 »

Nauka medycyny to 6 lat + parę lat specjalizacji. A niektórzy chorzy mają dłuższy staż ze swoja chorobą psychiczną. Mogłaby być współpraca a nie zalecenia w wielu przypadkach.
Awatar użytkownika
Erika_Kohut
zaufany użytkownik
Status: Trójca
Gadu-Gadu: 48512284

Post autor: Erika_Kohut »

lng pisze:Nauka medycyny to 6 lat + parę lat specjalizacji. A niektórzy chorzy mają dłuższy staż ze swoja chorobą psychiczną. Mogłaby być współpraca a nie zalecenia w wielu przypadkach.
Trafne spostrzeżenie.
Milosc to iluzja
bogdan
zaufany użytkownik

Post autor: bogdan »

jojo pisze:Stosuję się do zaleceń mojego lekarza, który jest dla mnie autorytetem i jestem przeciw kłuciu mnie w tyłek... Zresztą po pewnym czasie są tam zrosty i nie ma miejsca na nowe wkłucia- gdzieś o tym słyszałam.
Trzeba by sie ukluc chyba z milion razy w ciagu tygodnia by nie bylo nowego miejsca na wklucia :). Kluc mozna w ramiona, tylek (najlepiej) i inne duze miesnie. Igla jest niewielka i zastrzyk praktycznie nie boli, a potem 2 tygodnie spokoju.
We barely remember what came before this precious moment
Choosing to be here right now
Hold on, stay inside
This body holding me, reminding me that I am not alone in
This body makes me feel eternal
All this pain is an illusion
Awatar użytkownika
JudasHonor
moderator
moderator

Post autor: JudasHonor »

Psychiatra zwykle zaleca leki i chyba dużo poza tym nie robi. Takie są moje odczucia z okresu kiedy się leczyłem.
Kolejny dzień pełen nowych możliwości.
ODPOWIEDZ

Wróć do „wiedza o schizofrenii”