bóle głowy

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
angelo
zaufany użytkownik

bóle głowy

Post autor: angelo »

mam podobno schizofrenie choc lekarz mi tego nie powiedział tylko rodzice biore lit ,dipiperon teraz bede brał mirenil ,lamitrin. Miałem dziwne objawy omamy wzrokowe pojawiały mi się przedmioty,urojenia,nie mogłem oglądać telewizji bo głowa mi pękała z bólu zreszta i bez tej telewizji tez.słyszałem okropny wywołujący zniekształcony głos w telewizji.Miałem poczucie że woda zimna jest gorąca.Poza tym czuje pustke i nadal miewam bóle głowy. Choc gdy przestałem brac leki z powodu ich braku troche ustapiły.Miałem robioną tomografie komputerowa nic nie wykazała.Czy ktoś z was miał takie objawy
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Omamy to jeden z objawów schizofrenii, lecz mogą występować także bez niej. Same omamy to jeszcze nie schizofrenia. Diagnoza schizofrenii jest trudna. Twoi rodzice najprawdopodobniej nie mają kompetencji do jej stawiania. Pozostań w kontakcie z dobrym lekarzem i tylko na nim polegaj.
Chors
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Chors »

Ja miałem tzw. napięciowe bóle głowy - czułem że mięśnie miażdżą mi czaszkę... :roll: Codziennie szprycowałem się Aspiryną czy Ibupromem. Od kiedy przyjmuję neuroleptyk bólów głowy praktycznie nie miewam, no może sporadycznie, kilka razy w ciągu roku. Wcześniej miewałem dość często, zapewne reakcja organizmu na stres.
Awatar użytkownika
angelo
zaufany użytkownik

Post autor: angelo »

Tylko ja pozostaje z lekarzem od 5 lat On mi nic nie powiedział na co ja choruje.Na wojsku gdy podałem lek Napisali schizofrenia Bo nawet lekarz na kwicie nie napisał na co choruje .Brałem juz wile lekow rispolept zolafren dipiperon klozapol teraz mirenil. Poza tym lit tegretol lamitrin .Zdaje mi sie ze z powodu moich urojeń miałem głeboką depresje. Moje objawy sa dziwne .Jeszcze niedawno miałem urojenia .Zdaje mi się że jestem strasznie nieżyciowy .Nie mogę się uczyc na nauke brałem memeotropil i biore oraz gliatin po którym strasznie mi się chciało jeśc, więc odstawiłem powtarzam rok na licencjacie.Powiedzcie właściwie jakie są objawy schizofrenii.
Awatar użytkownika
demeter
zaufany użytkownik

Post autor: demeter »

angelo - zapytaj lekarza wprost, domagaj się odpowiedzi na dręczące Cię pytania. Pozdrawiam.
Demeter
Awatar użytkownika
misiek25
zaufany użytkownik

Post autor: misiek25 »

Kurcze jakie ja miałem bóle głowy.Myslałęm że mi głowa wybóchnie.
Codziennie bardziej bolało.Zaczeło się od kucia i stopniowo coraz bardziej i wiecej bolało .Ale nie bolało mnie tylko głowa bo jeszcze brzuch serce,plecy i miałem jeszcze gorączke sporą.
Stwierdzono mi schizofrenie bo miałęm urojenia ,omamy.Ale jak sie nieleczyłem prochami to bardzo bolało .
Nie robiłem tomografi kompóterowej,zapytam sie lekarza o leki ma koncentracje no i badania tomografie.
Pozdrawiam
skorpion :0)
Sylwia

Post autor: Sylwia »

Cześć Wam wszystkim!
Z tego co mi wiadomo od znajomego , który choruje na cyklofrenię - w takich właśnie przypadkach podaje sie LIT. Więc po tym co brałeś trudno jest stwierdzić czy chodzi o cyklofrenię czy o schizofrenię. Też miewam bóle głowy , zaczyna sie zwyczajnie lekkie promieniowanie , które rozchodzi się na skronie. Zawsze wieczorem kiedy zbliża się godzina brania leków bóle głowy przypominaja mi o tym słodkim uzależnieniu od neuroleptyków. Odnośnie lekarzy to przyznam się , że mają dziwny zwyczaj nie mówienia prosto w oczy o postawionej diagnozie. Ja czekałam na taką informacje kilka miesięcy. Dlatego radzę zapytać lekarza bezpośrednio podczas wizyty.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Sylwia pisze:... że mają dziwny zwyczaj nie mówienia prosto w oczy o postawionej diagnozie. Ja czekałam na taką informacje kilka miesięcy.
bo nie wiedzą ! diagnoza schizofrenii wymaga wiele rozwagi i wykluczenia innych możliwości. Jeśli lekarz nie mówi co myśli i co podejrzewa można przypuszczać, że obawia się skarg i pretensji, dopóki nie zdobędzie pewności. Masz rację Sylwia, że należy pytać i domagać się wyjaśnień, jaka jest jego ocena. Na samą diagnozę nie naciskałbym.
baja
zarejestrowany użytkownik

Post autor: baja »

nikt mi nie stwierdzil schi.
mam okropne bole glowy, leki nie dzialają, nawet te od neurologa, do ktorego przestalam juz chodzic.
mysle ze mam guziki w glowie. przez to mnie boli.
"późno już
chodźmy spać"
zero
zaufany użytkownik

Post autor: zero »

może te bóle to od światła? światłowstręt lub klastrowe bóle głowy mogą być od światła.......[/code]
jan23

Post autor: jan23 »

ja też mam czasami bule głowy czasami tak okropne że żadne leki nie pomagają Ponoc są to bule napięciowe Mam schizofrenie i jestem na rencie Muszę po prostu unikac stresowych sytuacji Nie zawsze to się udaje [/code]
jan23
Awatar użytkownika
misiek25
zaufany użytkownik

Post autor: misiek25 »

baja pisze:nikt mi nie stwierdzil schi.
mam okropne bole glowy, leki nie dzialają, nawet te od neurologa, do ktorego przestalam juz chodzic.
Musisz wziaść jakiś neuroleptyk to Ci przejdzie tak było u mnie i u mojego brata.
skorpion :0)
baja

michał25 pisze:
baja pisze:nikt mi nie stwierdzil schi.
Musisz wziaść jakiś neuroleptyk to Ci przejdzie tak było u mnie i u mojego brata.
jaki proponujesz?

Wiktorio, jak się wybiore do neurologa, to mu o tym wspomnę.
"późno już
chodźmy spać"
baja

zapomnialabym
w ktorej czesci glowy odczuwasz ból Wiktorio?
"późno już
chodźmy spać"
farinelli

Post autor: farinelli »

a co ma piernik do wiatraka? mnie boli głowa zwykle z rozpaczy
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”