Golonka po japońsku!

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
siuto
nadużywający
nadużywający
Posty: 73
Rejestracja: śr mar 09, 2016 7:36 pm
płeć: mężczyzna

Golonka po japońsku!

Post autor: siuto »

Golonka japońska! Stary przepis na danie z IV wieku! Odpowiedz z cytatem
Przepis kulinarny - golonka po japońsku aka japanese meat from Japan! Food for a king and meal of the God! Danie lordowsko-milordowskie! Królewska golonka na zielono! Green kitchen!

Golonkę średniej wielkości i jakośći najwyższej lekko podmarynować i podpeklować w soli oraz wielu odmianach pieprzu, kolendrze, czosnku, majeranku, kminku i papryce pri-pri, sosie sojowym i tai-taj słodko kwaśnym. Do smaku marynowany imbir i kapary oraz pesto i siekane oliwki by wszystko przeszło się wzajemnym smakiem i zapachem oraz się przegryzło (mięso nakłute i nacięte wszystko wchłonie przez kilkanaście, lub kilkadziesiąt godzin - wedle uznania i spróbójcie co i jak Wam pasuje!?!.

Gotować nie polecam, a można i smażyć to mięsiwo jak i piec, albo i grill'ować! Owin mięsiwo suszonymi glonami, które namocz wcześniej do optymalnej giętkości i gibkości.

Do gotowego dania chrzan wasabi, majonezy, kutchup'y, musztardy, sosy Hein'z, a nawet dip'y i mieszadła wszelakie jakie tam sobie tylko zMIX'ujecie i Wasza fantazja nieograniczona i nieskończona wymyśli! Polecam sos z grzybów leśnych (nigdy z pieczarek kupowanych). Utopcie golonę i namoczcie w tym sosie, a na końcu plastry mięsa tego maczajcie w nim! Już łykacie ślinkę? Przełykasz ślinę jak to czytasz? Na zimno jej tylko nie podawać, bo od razu trzeba to zjeść po przygotowaniu jak lekko ostygnie!

Zrób porcję po 400 dekagramów na jednego członka swojej rodziny!

Pysznej smakowitości życzę! Popij zimnym napojem chłodzącym mocno gazowanym!
_________________
ODPOWIEDZ

Wróć do „kulinaria”