Ankieta-prosze o pomoc
Moderator: moderatorzy
- Gabber24
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Ankieta-prosze o pomoc
Witam jak wiecie pisze włąśnie prace o nas czyli o ludziach chorych na schizofrenie i potrzebuje "badania włąsne" nie wiem czy moge was prosić o to ale prosze byście pomogli mi w tym
Oczekuje od was byście wypisali mi :
-wykrztałcenie
-rodzaj schizofrenii zdiagnozowanej
-ilość przebytych psychoz
-rodzaje przebytych terapii i jak sądzicie o tych terapiach czy wam pomogły czy też nie
-rola terapeuty(czyli jego zaangarzowanie)
z góry dziękuj
Tomasz B. zwany Gabberem:D
Oczekuje od was byście wypisali mi :
-wykrztałcenie
-rodzaje przebytych terapii i jak sądzicie o tych terapiach czy wam pomogły czy też nie
z góry dziękuj
Tomasz B. zwany Gabberem:D
„Tym,którzy więcej czują i inaczej rozumieją i dlatego bardziej cierpią,a których często nazywamy schizofrenikami" A.Kępiński
- Gabber24
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Re: Ankieta-prosze o pomoc
jako pierwszy sam się wpisze hahahhaha
-wiek 25 lat
-płeć mężczyzna M
-wykrztałcenie średnie,student
-rodzaj schizofrenii zdiagnozowanej schizofrenie paranoidalna
-ilość przebytych psychoz 3
3 idywidualne dość dobrze wspominam
1 grupowa kompletna klapa
-rola terapeuty(czyli jego zaangarzowanie) zaangarzowanie dość duże w pierwszysch 3 terapiach idywidualnych w grupowej bardzo małe
-wiek 25 lat
-płeć mężczyzna M
-wykrztałcenie średnie,student
-rodzaj schizofrenii zdiagnozowanej schizofrenie paranoidalna
-ilość przebytych psychoz 3
3 idywidualne dość dobrze wspominam
1 grupowa kompletna klapa
-rola terapeuty(czyli jego zaangarzowanie) zaangarzowanie dość duże w pierwszysch 3 terapiach idywidualnych w grupowej bardzo małe
„Tym,którzy więcej czują i inaczej rozumieją i dlatego bardziej cierpią,a których często nazywamy schizofrenikami" A.Kępiński
-
- zaufany użytkownik
- cyborginia
- bywalec
nie mam kompletnej shizy ale sie wpisze
- wiek 23 lata
-płec kobieta
-wykszt srednie, studentka
-diagnoza - ostre wielopostaciowe zaburzenia psychotyczne z objawami schizofrenii. (f23.1) zaburzenia osobowości.
- psychoza 1
-terapia indywidualna i testy psychologiczne (nuda)
-terapie grupowe ktore polegaly na grach i zabawach, puzle i ping pong, ale czy to terapia to nie wiem, tak na to mowilismy
zaangazowanie male
- wiek 23 lata
-płec kobieta
-wykszt srednie, studentka
-diagnoza - ostre wielopostaciowe zaburzenia psychotyczne z objawami schizofrenii. (f23.1) zaburzenia osobowości.
- psychoza 1
-terapia indywidualna i testy psychologiczne (nuda)
-terapie grupowe ktore polegaly na grach i zabawach, puzle i ping pong, ale czy to terapia to nie wiem, tak na to mowilismy
zaangazowanie male
,,ja jestem żywym ciałem a nie zdarzeniem. jetem identyczny ze sobą'' (metallman)
Hei
Ja podobnie do cyborginii:
- 27 lat
-kobieta
-wykształcenie wyższe
- F23.1- ostre zaburzenia psychotyczne z objawami schizofrenii
- 1 przebyta psychoza
- 1 terapia indywidualna- przerwana na moje życzenie- dawała mi tylko poczucie że coś robie aby wyzdrowieć- nic więcej poza tym
- terapeuta nastawiony tylko na kase..
Proszę bardzo i pozdro
Ja podobnie do cyborginii:
- 27 lat
-kobieta
-wykształcenie wyższe
- F23.1- ostre zaburzenia psychotyczne z objawami schizofrenii
- 1 przebyta psychoza
- 1 terapia indywidualna- przerwana na moje życzenie- dawała mi tylko poczucie że coś robie aby wyzdrowieć- nic więcej poza tym
- terapeuta nastawiony tylko na kase..
Proszę bardzo i pozdro
No to ja
- 34 lata
- mężczyzna
- średnie
- F20 zespół paranoidalny
- 1 psychoza zakończona pobytem w szpitalu
- terapia grupowa w szpitalu, krótka i nie na temat
- p. psycholog była zaangażowana ale nie udało się jej zmobilizować grupy, może to przez to że wszyscy byli na dużych dawkach leków, to chyba przeszkadza w terapii
- 34 lata
- mężczyzna
- średnie
- F20 zespół paranoidalny
- 1 psychoza zakończona pobytem w szpitalu
- terapia grupowa w szpitalu, krótka i nie na temat
- p. psycholog była zaangażowana ale nie udało się jej zmobilizować grupy, może to przez to że wszyscy byli na dużych dawkach leków, to chyba przeszkadza w terapii
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
- wykształcenie:podstawowe/gimnazjum
- rodzaj schizofrenii:zaburzenia schizoafektywne typ depresyjny
- ilość przebytych psychoz: 1
- terapie: 5 psychologów, 2 psychiatrów, pomogły zdecydowanie
- rola terapeuty,jego zaangażowanie: zaangażowanie spore(jeden z nich nawet w psychiatryku wylądował
), nie narzekam
- wykształcenie:podstawowe/gimnazjum
- rodzaj schizofrenii:zaburzenia schizoafektywne typ depresyjny
- ilość przebytych psychoz: 1
- terapie: 5 psychologów, 2 psychiatrów, pomogły zdecydowanie

- rola terapeuty,jego zaangażowanie: zaangażowanie spore(jeden z nich nawet w psychiatryku wylądował

- metales
- bywalec
- Lokalizacja: Ul. Kazimierza Wielkiego, piętro III, jak widac na fotce czubek drzewa szpilkowego
- Kontakt:
Witam, mam duże wątpliwości co do zamiarów Autora i Jego pracy.Gabber24 pisze: -wiek
(...)
Zupełnie zaś nie rozumiem jak możecie określić rolę terapeuty, a szczególnie w jaki sposób jesteście w stanie ocenić jego zaangażowanie?
Chyba, że ktoś jest terapeutą lub zna te techniki ...
Na ile Wam się wydaje, że terapia pomogła - jestem w stanie zrozumieć i na ile Wy byliście w tę terapię zaangażowani ?!!
(...)
A co do diagnozy - autorowi chyba chodzi o ostatnią diagnozę? A może ewoluowanie do tej aktualnej?
Jak na razie na podstawie takich danych to chyba określić można na ile użytkownicy tego forum są (...)
CIEKAWI MNIE RÓWNIEŻ JAK OBOJĘTNA JEST ZNAJOMOŚĆ JĘZYKA POLSKIEGO DLA OSÓB Z WYŻSZYM WYKSZTAŁCENIEM
Ostatnio zmieniony wt mar 27, 2007 9:12 pm przez metales, łącznie zmieniany 1 raz.
- Gabber24
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
[quote="tata*Asim17)
Witam, mam duże wątpliwości co do zamiarów Autora i Jego pracy.
Właściwie chociaż jesteście tu prawie anonimowi, oraz w przeróżnych aktualnie stanach, przez co samoocena może bardzo różnić się od rzeczywistości, zamieszczacie swoje dane zupełnie dobrowolnie.
Zupełnie zaś nie rozumiem jak możecie określić rolę terapeuty, a szczególnie w jaki sposób jesteście w stanie ocenić jego zaangażowanie?
Chyba, że ktoś jest terapeutą lub zna te techniki i potrafi "rozpoznać", w jak głęboki trans w trakcie sesji został wprowadzony!!!???
Intryguje mnie również ta statystyka - jeśli chodzi o psychozy - jak i w jaki sposób jesteście w stanie to określić - często lekarz prowadzący terapię, ze świetnie współpracującym pacjentem, ma duże problemy by ustalić wszystkie incydenty. A co do diagnozy - autorowi chyba chodzi o ostatnią diagnozę? A może ewoluowanie do tej aktualnej?
Jak na razie na podstawie takich danych to chyba określić można na ile użytkownicy tego forum są chorzy i na ile naiwni.[/quote]
dziękuje bardzo za pomoc przy tego typu badaniach a panu powyżej również dziekuje za to że tak ładnie się przeciwstawia temu ale coóż nie każdy może się swobodnie wypowiedzieć
pozdrawiam
Witam, mam duże wątpliwości co do zamiarów Autora i Jego pracy.
Właściwie chociaż jesteście tu prawie anonimowi, oraz w przeróżnych aktualnie stanach, przez co samoocena może bardzo różnić się od rzeczywistości, zamieszczacie swoje dane zupełnie dobrowolnie.
Chyba, że ktoś jest terapeutą lub zna te techniki i potrafi "rozpoznać", w jak głęboki trans w trakcie sesji został wprowadzony!!!???
Intryguje mnie również ta statystyka - jeśli chodzi o psychozy - jak i w jaki sposób jesteście w stanie to określić - często lekarz prowadzący terapię, ze świetnie współpracującym pacjentem, ma duże problemy by ustalić wszystkie incydenty. A co do diagnozy - autorowi chyba chodzi o ostatnią diagnozę? A może ewoluowanie do tej aktualnej?
Jak na razie na podstawie takich danych to chyba określić można na ile użytkownicy tego forum są chorzy i na ile naiwni.[/quote]
dziękuje bardzo za pomoc przy tego typu badaniach a panu powyżej również dziekuje za to że tak ładnie się przeciwstawia temu ale coóż nie każdy może się swobodnie wypowiedzieć
pozdrawiam
Co to jest rzeczywistość? Nasz aktualny stan to też jest rzeczywistość.Właściwie chociaż jesteście tu prawie anonimowi, oraz w przeróżnych aktualnie stanach, przez co samoocena może bardzo różnić się od rzeczywistości, zamieszczacie swoje dane zupełnie dobrowolnie.
Moja rzczywistość napewno się różni od rzeczywsitosć innych ludzi. Każdy człowiek jest w jakiejś rzeczywitosci
Oceniamy to na podstawie naszych relacji z Nim i na podstawie postępów w terapii. Myślę że możemy to ocenić..Zupełnie zaś nie rozumiem jak możecie określić rolę terapeuty, a szczególnie w jaki sposób jesteście w stanie ocenić jego zaangażowanie?
Naiwni? Śmieszne... Nie wiem co w tym takiego strasznego, ze użytkownicy forum piszę kilka podstawyowy informacji.. Ja mogę to napisać nawet jeżeli nie jest to potrzebne do żadnej pracy.. Dla mnie to żadna tajemica- ile miałam psychoz albo ile razy byłam w szpitalu dlatego że jestesmy na forum na którym właśnie o takich sprawach się pisze..Jak na razie na podstawie takich danych to chyba określić można na ile użytkownicy tego forum są chorzy i na ile naiwni.[/
Normalnie w pracy w ciągu dnia nikomu się z takich spraw nie zwierzam ale tu na tym forum- dla mnie to żaden problem...
pozdrawiam
- cyborginia
- bywalec
- aaa
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
- 31
- M
- średnie zawodowe
- Były 3 diagnozy; ostatnia to schizofrenia zdezorganizowana
- 2
- Indywidualna, grupowa (grupowa na chwile, indywidualna częściowo)
-
- M
- średnie zawodowe
- Były 3 diagnozy; ostatnia to schizofrenia zdezorganizowana
- 2
- Indywidualna, grupowa (grupowa na chwile, indywidualna częściowo)
-

"Pobyt w szpitalu grozi kalectwem lub śmiercią"
-- http://pl.youtube.com/watch?v=ryyo9CqyeSI --
-- http://pl.youtube.com/watch?v=ryyo9CqyeSI --
-
- zaufany użytkownik
-
- zaufany użytkownik
29 lat
kobieta
wyższe
schizofrenia paranoidalna
3 psychozy
dwa razy pobyt w szpitalu i tam terapia zajęciowa w grupie, nauczyłam się haftu gobelinowego i bardzo mi to pomogło, sposób na nudę i zabicie czasu wolnego
rola terapeuty- wskazał mi jak mogę spędzać czas wolny, pomógł mi
kobieta
wyższe
schizofrenia paranoidalna
3 psychozy
dwa razy pobyt w szpitalu i tam terapia zajęciowa w grupie, nauczyłam się haftu gobelinowego i bardzo mi to pomogło, sposób na nudę i zabicie czasu wolnego
rola terapeuty- wskazał mi jak mogę spędzać czas wolny, pomógł mi
Sposób na długie życie - CZUŁOŚĆ, BEZINTERESOWNOŚĆ, AKCEPTACJA