bjj

z wyjątkiem spraw dotyczących schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

bjj

Post autor: Słonecznik1 »

zachęcam jeśli czujecie się dobrze do ćwiczeń różnych w ramach terapi. Mozna jakos tak to ujac.
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Re: bjj

Post autor: the end »

Brazylijskie jiu jitsu jest dla mnie nieskuteczne. Może i ładnie brzmi nazwa to wszystko. Jak dla mnie liczy się dobry nauczyciel.

Niedobrze, jak wszyscy gonią za Mistrzem na sali i używają czego mogą w sile. Prowadzi to do dużej siły niszczącej, i można sobie zrobić krzywdę.

Mistrzostwo to już mądrość, a nie bicie na oślep.
nic
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

ty dużo chyba wiesz o sporcie Karuncia bez urazy.
Zresztą idąc tym tropem myślowym to nniepowinno się chodzic do szkoły bo wiedza może prowadzić do zadufania w sobie i poczucia wyższości .
Rożne osoby są wszedzie .
mogę isć do kościoła i posłuchać nauczania a co to ma wspólnego ze sportem. A jest skuteczne bjj mocno , na odpowiednim poziomie jest zabójczo skuteczne a na śrenim już mocno groźne.
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

jest to specyficzny sport bo paraliżujesz przeciwnika za pomocą rak i nóg gdy znajdziesz się blisko niego , zdobywa się pasy itd.wyrabia sprawnośc i kondycję oraz siłę a nie jest tak inwazyjny bo nie bije się w głowę , jest stosunkowo bezpieczny bo się odklepuje lub przeciwnik sam wie że już ma koncowy chywyt i nie dociąga lub zwalnia duszenie czy dzwignie.
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

zresztą chodzi się dla zdrowia i pewności siebie raczej niż żeby tego używać bo nigdy nie masz gwarancji niczego to 1 drugie to prawa a 3 normalnym człowiekiem trzeba byc i chyba sie jest.
Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Post autor: Unknown »

Walki uliczne nie maja zadnych zasad - wszystko dozwolone, czyli najprawdopodobniej napastnik bedzie uzywal jakiejs broni bialej. Czy ucza tam was tez przydatnych technik by sie w takiej sytuacji obronic?
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »

dzięki Słonecznik
powodzenia
nic
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

nie zajmujemy się nożami.
Taka sytuacja ,gdy trzeba sie bronic przed nozem jest jak to mawiał pan Okiński lepiej zwiększać dystanO czy my mówimy , wogóle ... dla mnie to słabosc i droga na dno zakatowac kogos nozem .Lepiej się nie unosic.
ODPOWIEDZ

Wróć do „zdrowie”