.
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Re: odchudzacie się?
Odchudzam się patriotycznie, mam czerwono białą bluzę sportową.
Będę ćwiczył karate częściej.

nic
już ponad 2 miesiące nie palę, przytyłam 6 kilo, chcę schudnąć w nowym roku jakieś 20 kilo, jeszcze nie wiem jak to zrobię
.
Ostatnio zmieniony sob sty 02, 2016 10:45 am przez Gehenna, łącznie zmieniany 1 raz.
.
Ostatnio zmieniony sob sty 02, 2016 10:45 am przez Gehenna, łącznie zmieniany 1 raz.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Ja nie mam sie z czego odchudzac.Mam utrzymujaca sie niedowage po ostatniej nadal nie wyleczonej depresji,a gdy mam niski nastroj nie jestem w stanie duzo jesc.Czesciowo sie podnioslem z zalamania w 2013 i juz do pelnej rownowagi nie moge dojsc.
Moja córcia przytyła 10 kg. Jak na razie się z tego śmieje i klepie po brzuszku, mówiąc że schudnie. Ja tak optymistycznie nie jestem nastawiona. Sama po sobie wiem jak łatwo waga idzie w górę a w dół ma ogromny problem się ruszyć. Dla mnie najważniejsze jest by wyzdrowiała lecz nie chcę by się roztyła. Powiedziałam jej że od jutra bierzemy się za dietę i gimnastykę. Domi miała zawsze lekką niedowagę, ale teraz 6 kg musiałaby zrzucić. Ja mam też ok 6 kg za dużo więc razem bierzemy się do dziełaGehenna pisze:akceptacja własnego ciała wywołuje we mnie poczucie winy, myślę jak wzbudzić w sobie większy samokrytycyzm
choć z drugiej strony człowiek ma tyle problemów... po co dokładać kolejny?
ale powinno się zmieniać siebie, starać się być lepszym (tak mówią)

Dogmatyczne wyrocznie lekarskie nie robią już na mnie żadnego wrażenia.
.
To nieźle. Czytałam że przy lekach nawet do 20 kg można przytyć. To może za pewien czas pochwalimy się osiągnięciami w odchudzaniu, co ty na toGehenna pisze:Moje BMI jest w górnej granicy normy tj wagi prawidłowej (23.5). 7 kg więcej niż przed początkiem choroby.

biorąc leki psychotropowe przytyłam 34 kg, ale teraz mam 20 kg nadwagi
Sporo, ale też 14 ubyło, to nie lada wyczyn. Weźmy się do kupy i zrzucajmy to co zbędnesheche pisze:biorąc leki psychotropowe przytyłam 34 kg, ale teraz mam 20 kg nadwagi

.
Okropne te leki. Ze człowiek tyje nawet nie jedząc zbyt dużo. Ja prawdę mówiąc mam wrażenie że nawet jak patrze na słodycze to już tyje
. Ma kiepski metabolizm. 

Mańka się odchudza, na moje oko za intensywnie. A przy tym nie ćwiczy. Schudła przez te dwa tygodnie aż 3 kilo, obawiam się jednak, że po powrocie do internatu przytyje szybko. W ogóle tam wszystkie dziewczyny tyją w pierwszych miesiącach pobytu. Albo jedzenie za kaloryczne, albo spuszczone z łańcucha rzucają się na przekąski, trudno wyczuć.
My z natury, to leszczaki jesteśmy, tak zawsze też o sobie myślałam, opychając się bezkarnie. Ale gdy weszłam w pewien wiek, przestałam biegać bo stawy bolą, waga podskoczyła o 7 kilo. Też bym chciała tak z 4 zrzucić.
My z natury, to leszczaki jesteśmy, tak zawsze też o sobie myślałam, opychając się bezkarnie. Ale gdy weszłam w pewien wiek, przestałam biegać bo stawy bolą, waga podskoczyła o 7 kilo. Też bym chciała tak z 4 zrzucić.

- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Ja się nie odchudzam. Staram się jedynie nie przytyć i w tym celu stosuję jakąś taką racjonalna dietę: mało tłuszczu, cukru, za to dużo warzyw i owoców. Nie dopuszczam do uczucia przejedzenia. Lubię czuć lekki niedosyt.Gehenna pisze:W jaki sposób mobilizujecie się do odchudzania?
Nie tyję. Okresowo chudnę. Raczej pomaga mi w tym stres.
W pewnym wieku metabolizm rzeczywiście "zastyga" i chyba tylko ruchem można go przyśpieszyć. A na to jestem za leniwa.
Pozdrawiam.m.
Ja sie odchudzam,przed choroba wazylam 55kg,Po lekach 67 od kiedy wdrozylam diete,jem wafle z duza zawartoscia blonnika i bieganiu waze 59kg przy 164cm ale nie moge powiedziec ze mi to latWo przyszlo ,Ciagle sobie wszystkiego odmawiam i codziennie wieczorem katuje sie bieganiem chce wazyc 57kg ,moim zdaniem zeby schudnac Po 30stce trzeba sobie rozpisac dobra diete i cwiczyc ,nie jest latwo pozatym.Ja Wiem ze to lek mi spowolnil przemiane materii Cale zycie bylam chuda
.
Z wiekiem trochę nabiera się masy dla tego ciężko utrzymać wagę z lat młodzieńczych.
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
.
Nie no jak ze bym mógł
- pisałem o swoich życiowych doświadczeniach.

W całym chaosie jest kosmos