Eliksir dlugowiecznosci
Moderator: moderatorzy
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Eliksir dlugowiecznosci
Rozmawialem z terapeuta o osobowosciach silnych.Podzielil je na dwie grupy:
1;)Rodzaj sily sztywnej np duze drzewo wydaje sie masywne ale bardziej zawieje i je zlamie.
2;)sila elastyczna np drzewo ktore sie wygnie ale sie nie zlamie.
Ta druga jest mocniejsza,bo wiecej moze zniesc.Twierdzi tez,ze jest mitem,ze osoba ktora nie placze jest silniejsza od tej ktora wyrazi swoje emocje i sobie poplacze.Osobowosc silna tez moze pomagac,bo kiedys ona szukala pomocy i ma przerobiony temat pomocy ale nie wyklucza,ze kiedys znajdzie sie w sytuacji,ze znowu bedzie potrzebowac pomocy.
1;)Rodzaj sily sztywnej np duze drzewo wydaje sie masywne ale bardziej zawieje i je zlamie.
2;)sila elastyczna np drzewo ktore sie wygnie ale sie nie zlamie.
Ta druga jest mocniejsza,bo wiecej moze zniesc.Twierdzi tez,ze jest mitem,ze osoba ktora nie placze jest silniejsza od tej ktora wyrazi swoje emocje i sobie poplacze.Osobowosc silna tez moze pomagac,bo kiedys ona szukala pomocy i ma przerobiony temat pomocy ale nie wyklucza,ze kiedys znajdzie sie w sytuacji,ze znowu bedzie potrzebowac pomocy.
Re: Eliksir dlugowiecznosci
Czyli jak sobie popłaczę co jakiś czas to będę w tedy dłużej żył ?
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
w całym nie porządku sekretny porządek.
.
Ostatnio zmieniony pn sty 04, 2016 5:47 pm przez Gehenna, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Ja ostatnio z psychoterapeutką rozmawiałem, że normalne mam emocje, a schizofrenia je rozwala, pustoszy.
Powiedziała raz, że myślę, jak ludzie gdy nadeszła na nich II Wojna Światowa.
Powiedziała raz, że myślę, jak ludzie gdy nadeszła na nich II Wojna Światowa.
nic