Jak na was działa propranolol?
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Jak na was działa propranolol?
Cześć
Mam pytanie. Jak na was działa propranolol? Brałem 3 x 10 mg dziennie. Musiałem go jednak zmienić na bisocard ze względu iż propranolol nie za bardzo regulował mi podwyższonego ciśnienia i pulsu. Więc biore 5 mg bisocardu dziennie i się o wiele lepiej czuje. Dziwne ale jestem przedewwszystkim spokojniejszy. Czytałem że propranolol to bardzo stary lek a bisocard jest z tych nowszych. Propranolol dają na nerwice serca albo oddechu, ja dostawałem go na niespokojne nogi. Tak, na nogi. Dziwne jest to jak działa ten lek jako uspokajacz nóg czyli akatyzji. Ale ma też sporo wad przymula, otępia, wbija w depresje, itd.. A jakie wy macie spostrzeżenia? Co bierzecie na serducho?
Mam pytanie. Jak na was działa propranolol? Brałem 3 x 10 mg dziennie. Musiałem go jednak zmienić na bisocard ze względu iż propranolol nie za bardzo regulował mi podwyższonego ciśnienia i pulsu. Więc biore 5 mg bisocardu dziennie i się o wiele lepiej czuje. Dziwne ale jestem przedewwszystkim spokojniejszy. Czytałem że propranolol to bardzo stary lek a bisocard jest z tych nowszych. Propranolol dają na nerwice serca albo oddechu, ja dostawałem go na niespokojne nogi. Tak, na nogi. Dziwne jest to jak działa ten lek jako uspokajacz nóg czyli akatyzji. Ale ma też sporo wad przymula, otępia, wbija w depresje, itd.. A jakie wy macie spostrzeżenia? Co bierzecie na serducho?
Re: Jak na was działa propranolol?
Brałem go doraźnie na skutki uboczne leków w sytuacjach stresowych, w takim rozwiązaniu dobrze się sprawdzał. Obecnie już go nie potrzebuję ale miło wspominam ten lek, pozwolił mi na poradzenie sobie w trudnych momentach typu rozmowy o pracę, obrona dyplomu, różne egzaminy itp.
kiedyś żarłam, równie dobrze działają na mnie landrynki
internistka mi przepisała, już nie pamiętam dlaczego...
internistka mi przepisała, już nie pamiętam dlaczego...
Brałam propranolol, nie działał w ogóle.
Teraz na obniżenie tętna i porawienie wydolności biorę Ebivol, niestety obniża również ciśnienie, a ja mam je w ogóle niskie. Beta bloker III generacji, niedrogi.
Najlepiej wspominam Sectral, ale lekarz nie chciał mi już go przepisywać, bo ma dużo skutków ubocznych podobno.
Teraz na obniżenie tętna i porawienie wydolności biorę Ebivol, niestety obniża również ciśnienie, a ja mam je w ogóle niskie. Beta bloker III generacji, niedrogi.
Najlepiej wspominam Sectral, ale lekarz nie chciał mi już go przepisywać, bo ma dużo skutków ubocznych podobno.
LaDopamina
-
- zaufany użytkownik
No ja odchodze od propranololu na rzecz bisocardu. A jak będzie dalej to zobaczymy 

Na mnie też nie zadziałał wcale. Przepisano mi go na skutki uboczne typu parkinsonizm po haloperidorze. Na tętno biorę Ebivol 5mg, jedną tabletkę rano.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
-
- zaufany użytkownik
No właśnie lekarze bardzo lubią dawać ten lek na takie objawy choć działa on słabo lub w ogóle.lemro pisze:Na mnie też nie zadziałał wcale. Przepisano mi go na skutki uboczne typu parkinsonizm po haloperidorze. Na tętno biorę Ebivol 5mg, jedną tabletkę rano.
-
- zaufany użytkownik
XXX
Ostatnio zmieniony sob lis 19, 2016 3:20 pm przez mylovelyengland, łącznie zmieniany 1 raz.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Tam lek ma działanie antyrasistowskie.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
-
- zaufany użytkownik
Trudno mi powiedzieć. ja propranolol zamieniłem w ciągu jednego dnia na bisocard. czyli 3x10 propranololu na 5 mg bisocardu. Najlepiej spytaj się swojego lekarza. Bo możesz dostać arytmii albo tachykardii.mylovelyengland pisze:Jak odstawić propranolol można z dnia na ddzień czy jak?