Sposób na doła

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Guard
zaufany użytkownik
Status: bezrobotny
Kontakt:

Sposób na doła

Post autor: Guard »

Jak już pod wpływem, terapi i leków, albo po ich zdjęciu wydaje się, że jest lepiej -TO NIE MOŻNA SOBIE NA TO POZWOLIĆ - to potencjalny user szuka sposobu, tematu, którego drążenie prowadzi do deprechy, ten stan zna i tu czuje się świetnie - chociaż stanu tego tak naprawdę nie lubi.
Co z tym zrobić?
Guard
'

Post autor: ' »

:arrow:
Ostatnio zmieniony wt wrz 18, 2007 10:49 am przez ', łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
demeter
zaufany użytkownik

Post autor: demeter »

Ignorować, omijać, nie wdawać się w dyskusje. Jest tu zarejestrowanych ponad tysiąc osób. Przyjąć, że temat nie dotyczy Ciebie.
OLEWAĆ!
(to trudne słowo jak dla mnie, ale pomaga :wink: )
Demeter
Awatar użytkownika
madzia.7
zaufany użytkownik

Post autor: madzia.7 »

Nie słuchać tego co pisze bo On sam nie jest pewien tego co mówi
Nie ma poprsotu nic pewnego. Wszystko to tylko spekulacje...

Pozdro
'

Ostatnio zmieniony wt wrz 18, 2007 10:49 am przez ', łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
demeter
zaufany użytkownik

No i "wyszło szydło z worka" - a skąd wiesz mifredo, że o Ciebie chodzi? Nikt nie musi się obawiać się żadnego "doła" - jest tu wiele osób chcących i potrafiących podać pomocną dłoń. Tobie także.
Wiesz mifredo - przeczytałam Twoje posty - z takim bigosem jeszcze nie miałam do czynienia. Może rozpocznij własny wątek. Masz problemy - opowiedz o nich, ale to z pewnoscią nie są problemy z "synem".
Demeter
Awatar użytkownika
demeter
zaufany użytkownik

:roll:
Ostatnio zmieniony śr lut 14, 2007 12:35 pm przez demeter, łącznie zmieniany 1 raz.
Demeter
'

Ostatnio zmieniony wt wrz 18, 2007 10:50 am przez ', łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
demeter
zaufany użytkownik

mifredo pisze:proszę nie bawić się w ciocię -klocię
Jeżeli masz dorosłego syna, to jesteś w moim wieku - proszę o trochę szacunku dla rówieśniczki.
:?
Demeter
Awatar użytkownika
Guard
zaufany użytkownik
Kontakt:

Lubię Was,
Piszcie, jeśli chcecie,
Ostatnio zmieniony pt lut 16, 2007 7:54 pm przez Guard, łącznie zmieniany 1 raz.
Guard
1albert1
zaufany użytkownik

Post autor: 1albert1 »

Powiem tak że mi najbardziej na doła pomaga Depakina, sinusoida sie wyrównuje i jest wszystko w porządku. Oczywiście unikam jeszcze sytuacji stresujących żeby nic mi nie podskoczyło conieco. Oczywiście nie udaje się żyć bez stresu ale nie ma co się w nim pogrążać , szczególnie w myślach jaki jestem beznadziejny.
Awatar użytkownika
Guard
zaufany użytkownik
Kontakt:

WITAJ HEŃKU - czy udaje Ci się jakoś wcześniej rozpoznać, że zbliża się..., albo inaczej, taka przenośnia - że Twoje doznania, emocje siedzą właśnie na sankach i szybko, albo powoli zjeżdżają właśnie po zboczu tej sinusoidy?
Guard
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Re: trudno demeter, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem

Post autor: zbyszek »

mifredo pisze:Przerasta to widocznie Twoje siły.
Demeter ma rację, zamiast dopisywać się do innych rozpocznij własny wątek, w którym zajmiemy się Twoimi sprawami Z pewnością nie przerasta to Twoich sił. Spotkasz wtedy więcej życzliwości niż komentując posty innych.
Awatar użytkownika
demeter
zaufany użytkownik

mifredo pisze:trudno demeter, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem
Bo też trudno to wszystko zrozumieć!?. Zdaję sobie sprawę, że jeżeli masz problemy z chorym synem i przytaczasz jego słowa, piszesz o jego przekonaniu o zainstalowanym w głowie czipie - jako opiekun oczekujesz zrozumienia i wsparcia. Dlaczego zatem sprawiasz wrażenie jakbyś Ty w to wierzył?...stosujesz jakieś zabiegi w celu pozbycia się "tego" z głowy?

Tu, chorzy po przebytych psychozach zdają sobie sprawę, że to co przeżyli jest urojone. Nie chcą do tego wracać. Zadają pytania, jak przewidzieć nawrót i tym samym zapobiegać.

Jestem częścią świata zewnętrznego, który jest tak obcy schizofrenikom, mogę w jakimś stopniu ten świat przybliżyć. Jeżeli moje wypowiedzi przypominają bełkot - to tak wyraża się ok 90% społeczeństwa...dlaczego Ty tego nie rozumiesz?Dlaczego w takim razie mam czuć się gorsza i niedoinformowana z tego powodu, ze nie miałam bezpośredniej styczności z chorobą?
To próba izolacji - właśnie tego z czym większość tutaj nie chce się pogodzić
Demeter
'

Ostatnio zmieniony wt wrz 18, 2007 10:51 am przez ', łącznie zmieniany 1 raz.
'

Ostatnio zmieniony wt wrz 18, 2007 10:45 am przez ', łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
demeter
zaufany użytkownik

Walentynki są chyba :? nie tylko dla zakochanych mifredo - przyjmij więc zatem życzenia wszystkiego najlepszego, zdrowia, wytrwałości, pogody ducha, cierpliwości, wyrozumiałości.
Mam nadzieję, że odbierzesz je szczerze, bo z takim zamiarem je przekazuję.
Demeter
Awatar użytkownika
Guard
zaufany użytkownik
Kontakt:

mifredo -

Zadałem Ci gdzieś pytanie: czemu, lub komu to służy?, albo co Tobie, to co się z nim dzieje robi dobrego? Syn jest chory i napewno, i dla Ciebie to wielkie nieszczęście, ale użalaniem się nad sobą jemu nie pomożesz.
Cytowanie, a raczej podawanie linków do stron o schorzeniu właściwie niczemu nie służy.
Mimo, że mam czarno - na białym orzeczenie lekarskie, a w perspektywie bliski cmentarz, albo DPS, staram się w myślach dla mojej chorej ważnej osoby stworzyć obraz zdrowia, innego lżejszego schorzenia w takim wydaniu by mogła samodzielnie wyfrunąć na świat.
I tu dla mnie ważna jest jakaś wskazówka, podpowiedź - jak rozpoznać nadchodzący kryzys, jak tę osobę też tego nauczyć, by mogła się ochronić - być może jakimiś lekami.
Łudzę się stale NADZIEJĄ
Ostatnio zmieniony pt lut 16, 2007 7:59 pm przez Guard, łącznie zmieniany 1 raz.
Guard
'

Ostatnio zmieniony wt wrz 18, 2007 10:47 am przez ', łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Guard
zaufany użytkownik
Kontakt:

Jesli się da, po tym galimatiasie

demeter:
chorzy po przebytych psychozach zdają sobie sprawę, że to co przeżyli jest urojone. Nie chcą do tego wracać. Zadają pytania, jak przewidzieć nawrót i tym samym zapobiegać.

jak zapobiegać, czy można, czy to jest w Waszym zasięgu?
Guard
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”