teledyski, które w jakiś sposób kojarzą się Wam ze schiozfre

miejsce na dowolną inną dyskusję nie dotyczącą schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
imon
zaufany użytkownik

teledyski, które w jakiś sposób kojarzą się Wam ze schiozfre

Post autor: imon »

Rihanna Monster

Gdy utwór powstał nie miałem żadnej wątpliwości, że został zainspirowany moją osobą... na początku utworu Rihann siedzi sobie z Eminemem a ja czułęm, że pokazuje mu film z moim życiem, że wręcz niestopykane jest uwierzyć, że coś takiego mogło mnie spotkać, gdybym w tym wszystkim nie miał jakiego ścelu.
Rihanan śpiera, że jest przyjacielem potwora w swojej głowie.. ten potwór to między innymi mogąbyćte różnego rodzaju dolegliwe myśli i głosy... W teledysku eminem trafi do ośrodka psychiatrycznego i jest zamknięty w klatce niczym zwierzę... Emiinem śpiera czy raczej rapuje, że jeżeli choć jednemu uda się przez to przejśc i ozbaczy go wśród ludzi to będzie git.. Ponadto śpiewa o tym aby przekręcić Rumpelstiskiego...

Eminem - Doctor

Historia kumpla Eminem który ulega wypadkowi co prawda samochodowemu.. ale skoro muminki tu na forum znajdująodzwierciedlenie w schiozofreni to i ten kawałem może odzwierciedlaćsytuację osoby, która zaatakował włąsny umysł... to teledysk o przyjaźni o o tym aby pracować nad sobą... unosząca się niematerialna kobieta to dla mnie synonim duszy, która u mnie szczególnie kojarzy się z prawdziwą miłością

Garbage - I Think I'm Paranoid
Awatar użytkownika
imon
zaufany użytkownik

Re: teledyski, które w jakiś sposób kojarzą się Wam ze schio

Post autor: imon »

[youtube]nkBxRHvdvXM[/youtube]

Niemalże całą cos słucham tej piosenki... wyobrażam sobie, że Natali Imbruglia to moja partnerka... a ja to poniekąd ten który siedzi na tym krześle... zupełnie jakby był uwięziony we własnej świadomości, a jej inicjatywa i starania była w stanie sprawić, że zaobserwuje się we mnie jakieś oznaki życia. Gdy Natali śpiewa, że się nią posłużył w 23 sekundzie teledysku to porusza mnie ten moment kiedy unosi głowę... zupełnie jakby trafiła do niego
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

[youtube]5abamRO41fE[/youtube]
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »