Tisercin i inne

Moderator: moderatorzy

Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Tisercin i inne

Post autor: Miś Uszatek »

Mam taki problem.Otóż biore sulpiryd i zolafren.Sulpiryd jest w porządku lekiem ale mam dosyć zolafrenu.Dołuje mnie.Jutro ide do lekarza i chce wiedzieć co mam mówić.Czy moglibyście podzielić się jak się czuliście na lekach(neuroleptykach)wykluczając takie jak Sulpiryd(bo go biore),Zolafren(bo go nie chce),Zalasta,Zyprexa,Klozapol,Rispolept,Ketrel,Seroqel,Solian???MNie najbardziej interesuje tisercin.Uff...wiem że to może bawienie się w doktora ale w końcu chorzy na schizofremie wiedzą najlepiej jak się czują.Reszta zależy od lekarzy prowadzących.

Pozdr
roland
zarejestrowany użytkownik

Post autor: roland »

tisercin miałem podawany w szpitalu w trakcie ostrej psychozy najpierw haloperidol, relanium, tisercin, cloraxen, clopixol tak mam wpisane na karcie wypisu to zbytnio niepamietam pozniej bralem clopixol mialem po nim akatyzje i ogolnie bylem sztywny i spalem 16 h na dobe pózniej rispolept w moim przypadku najwiekszy syf potem przyszla kolej na zalaste i to najlepszy lek jak dla mnie tez ma skutki uboczne ale nie tyle co wszczesniejsze leki
Dorota1
zaufany użytkownik

Post autor: Dorota1 »

syn bierze tisercin jako lek nasenny. i tak na niego faktycznie działa.
Awatar użytkownika
kombinator
bywalec

Post autor: kombinator »

Tisercin tak właśnie działa nasennie ale też bardzo dobrze pomaga w psychozie :)
moto_jama
zarejestrowany użytkownik

Post autor: moto_jama »

nie dziwie się,że nie chcesz,
wiem jak dawkowane są leki w niektórych szpitalach,

gdyby ktos proponował ci dwie flachy wódki do wypicia,
albo dwie flachy koniaku,

a jesli nie chcesz to dwie flachy wina,

to chociaż lubisz wypic, nie chciałbyś pewnie zapic sie w trupa,
jesli w dodatku,ten który ci to proponuje , twierdziłby, ze to jest tylko soczek
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”