Ktoś z Was chodzi na terapię?
Moderator: moderatorzy
Ktoś z Was chodzi na terapię?
Czy w naszej terapii w ogóle jest sens chodzić na terapię? Jeśli tak, to na jaką?
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Re: Ktoś z Was chodzi na terapię?
Idę za tydzień na drugie spotkanie z psychoterapeutką. Mówiła, że przy schizofrenii długa terapia jest potrzebna bardzo...
Ja to tak poszedłem sobie żeby się wygadać i może mnie zrozumie lekarz... A leków na depresję nie chcę, może i by się przydało, ale nie lubię sztucznych ulepszaczy. Chyba, że naprawdę trzeba i to pomaga, wtedy jak najbardziej antydepresso.

Ja to tak poszedłem sobie żeby się wygadać i może mnie zrozumie lekarz... A leków na depresję nie chcę, może i by się przydało, ale nie lubię sztucznych ulepszaczy. Chyba, że naprawdę trzeba i to pomaga, wtedy jak najbardziej antydepresso.

nic
- michal1418
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 3938403
ja chodze od 3 dni na terapie i narazie srednio mi sie tam podoba....
Nie chodzę, ponieważ w miejscu, gdzie się leczę, nie ma obecnie takiej możliwości - wszystkie możliwe terminy kolidują mi z pracą od 8 do 16.
Dwa razy podchodziłam jednak do terapii i dwa razy musiałam ją przerwać - ze względu na pracę właśnie.
Dwa razy podchodziłam jednak do terapii i dwa razy musiałam ją przerwać - ze względu na pracę właśnie.
Ćma, a gdzie pracujesz?
- antygratis
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Chodzę już ze 4 - 5 lat? Były momenty, gdy czułem, że pomaga. Ostatnio przechodzę jednak jakiś kryzys i nie czuję efektów.
Terapia moja nie jest ściśle określona i wpisana w jakieś ramy. Mieszana, wglądowo-poznawczo-behawioralno-systemowo-niewiedzieć mi jakie to są techniki. Czytałem gdzieś, że większość terapeutów stosuje różne podejścia podczas terapii, czyli tzw. terapie mieszane. Znam jednak przypadek kumpeli, gdzie miała (na nerwicę lękową) terapię typowo behawioralno-poznawczą, prowadziła zeszyt dot. własnych lęków, myśli i zachowań, miała na każdej sesji wyznaczane określone cele i tym podobne akcje.
Terapia moja nie jest ściśle określona i wpisana w jakieś ramy. Mieszana, wglądowo-poznawczo-behawioralno-systemowo-niewiedzieć mi jakie to są techniki. Czytałem gdzieś, że większość terapeutów stosuje różne podejścia podczas terapii, czyli tzw. terapie mieszane. Znam jednak przypadek kumpeli, gdzie miała (na nerwicę lękową) terapię typowo behawioralno-poznawczą, prowadziła zeszyt dot. własnych lęków, myśli i zachowań, miała na każdej sesji wyznaczane określone cele i tym podobne akcje.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Ja na terapii poznawczo-behawioralnej nauczyłam się dyskutować z głosem, który słyszę w głowie i mówić mu "nie".
W firmie IT w sekretariacie.sailorka pisze:Ćma, a gdzie pracujesz?