muzyka

Moderator: moderatorzy

1albert1
zaufany użytkownik

Post autor: 1albert1 »

Rocka a ulubiona kapela to ACDC , wdepnij na czata tam chorsik z tedem zapuszczają cały czas techno ale siekanka.
Awatar użytkownika
demeter
zaufany użytkownik

Post autor: demeter »

W chwili obecnej Dżem.
Demeter
Chors
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Chors »

Słucham techno, house, electro, trance, goa, big beat itp. Twórcy np. Mauro Picotto, Paul Van Dyk, Chris Liebing, Westbam, Hardy Hard, Chemical Brothers, Infected Mushroom, Armand Van Helden i wielu, wielu innych. Ostatnio siedzę w stylu techno zwanym Schranz (po niemiecku schranzen znaczy rozszarpywać :twisted: ), bardzo szybka, bardzo ciężka i dość diaboliczna muzyka :twisted: Twórcy, np. Sven Wittekind, O.B.I., Frank Kvitta, Robert Natus, Linda Pearl, Boris S., B.D. Funkstar, Mario Ranieri, DJ Mahatma itd. Polecam Schranz muzycznym extremistom :twisted:
Rabbit
zaufany użytkownik

Post autor: Rabbit »

Ja słucham rocka(choć to pojęcie szerokie), ambientu i trip-hopu(polecam nie ma nic wspólnego z hip-hopem). Moje ulubione zespoły to Radiohead, Massive Attack, Sigur Ros, The Doors, Portishead, Joy Division i wiele innych. :D
Awatar użytkownika
aaa
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: aaa »

Ja hip-hop. Z polskich BRX, DJ BUHH, Warszafski Deszcz, K44, a zagranicznych nie będę wymieniał (jes trochę, np. Zion I, Electro Cypher, Bone Thugs N Harmony i inne..). Również Oldskool Rave i Jungle itp. A także Ambient (ofkoz!). Ale również inne gatunki zdarza mi się słuchać. Jestem chyba melomanem i niedawno wydałem całą uzbieraną kaskę (którą zbierałem na samochód) na sprzęt Hi-Fi :)
Ostatnio zmieniony pt sty 12, 2007 10:06 pm przez aaa, łącznie zmieniany 1 raz.
"Pobyt w szpitalu grozi kalectwem lub śmiercią"
-- http://pl.youtube.com/watch?v=ryyo9CqyeSI --
Mestre Zumbi
zaufany użytkownik

Re: muzyka

Post autor: Mestre Zumbi »

Aleera?Tunrida? pisze:ci4ekawi mnie jakiej sluchacie muzyki podawajcie nazwy zespołów i jednocześnie gatunek
Nigdy mnie nie interesowała klasyfikacja muzyki w/g gatunków, IMO tylko wtórni wykonawcy się w ten kanał wpuszczają, natomiast w przekroju minionego kwartału w odtwarzaczu najczęsciej gościły:
1. Skinny Puppy - Bites (od 13 lat mój absolutny No.1)
2. Tangerine Dream - Encore
3. Siekiera - Nowa Aleksandria
4. Sepultura - Schizophrenia (chyba aktywnosć na tym forum tak mnie do tej płyty podpusciła :-) ).

Sun : 19Cap12
Mestre Zumbi
zaufany użytkownik

Post autor: Mestre Zumbi »

Aleera?Tunrida? pisze:mestre chorujesz?
Ciekawe pytanie... :-) Nie. Subiektywnie żadnych odchyleń nie zauważam, pewna bardzo bliska memu sercu i ciału (ex-)psycholożka również to potwierdza, natomiast świetnie zdaję sobie sprawę, ze niektóre wygłaszane tu poglądy - dla mnie skadinąd dowiedzione pewniki - z obszarów ezoteryki "stosowanej" mogą budzić kontrowersje i niechęć, z zakusami redukcji do "świra" włącznie. Zwłaszcza wśród jednostek głęboko zanurzonych w aktualnie dominującym newtonowsko-kartezjańskim paradygmacie.

Sun : 25Cap18
guest II
zaufany użytkownik

Post autor: guest II »

Mestre Zumbi pisze: świetnie zdaję sobie sprawę, ze niektóre wygłaszane tu poglądy - dla mnie skadinąd dowiedzione pewniki - z obszarów ezoteryki "stosowanej" mogą budzić kontrowersje i niechęć, z zakusami redukcji do "świra" włącznie.
Hmmm... Jeśli mogę się tutaj włączyć... Zainteresowało mnie co za poglądy-pewniki masz na myśli?

P.S. Co do tematu: polecam każdej osobie w depresji Tracy Chapman - przy psychicznym dołku jej piosenki to głęboka dolina :D Ale np. mnie, paradoksalnie, pomaga taki zjazd :roll: . Najlepsze starsze płyty.
Lubię też U2 - co pewnie dla niektórych jest obciachem. Ostatnio fajnie mi się słuchało the Streets, którego siostra przywiozła z Londynu.
Z energetyzujących: Beastie Boys, Prodigy.
Awatar użytkownika
anq
zaufany użytkownik

Post autor: anq »

Ja slucham electro- Aphex, Squarepuscher, Nautilis, Akufen itd.(wykrecone electro, drill'n'bace), jungle, etno, postrock (Ladytron, Can itd), PJ Harvey, Radiohead, Air, The Doors, Nick Cave, Smashing Pumpkinsz itp.z triphopu Tricky, Portishead, Bjork itd. lubie czesto posluchac Stinga, Depechow, czarnej muzy, jassu i jazzu, eksperymentow. Z polskiej muzyki lubie Myslovitz, Malenczuka, Kazika, Fisza...
Awatar użytkownika
demeter
zaufany użytkownik

Post autor: demeter »

A ja jednak Dżem - obejrzałam "Skazanego na bluesa" - polecam, popłakałam się.

"Czerwony jak cegła, rozgrzany jak piec,
Muszę mieć, muszę ją mieć.
Nie mogę tak odejść, gdy kusi mnie grzech.
Muszę mieć, muszę ją mieć ...."
Demeter
Chors
zaufany użytkownik
Kontakt:

demeter pisze:A ja jednak Dżem - obejrzałam "Skazanego na bluesa" - polecam, popłakałam się.

"Czerwony jak cegła, rozgrzany jak piec,
Muszę mieć, muszę ją mieć.
Nie mogę tak odejść, gdy kusi mnie grzech.
Muszę mieć, muszę ją mieć ...."
Byłem na koncercie Dżemu :!: :D Zajefajna faza :D Choć na co dzień nie słucham takich rzeczy jednak było git :D
"W życiu piękne są tylko chwile..."
Awatar użytkownika
aaa
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: aaa »

P.S.

sgrb.art.pl
"Pobyt w szpitalu grozi kalectwem lub śmiercią"
-- http://pl.youtube.com/watch?v=ryyo9CqyeSI --
UrUnDiN
zarejestrowany użytkownik

Rules of engagement

Post autor: UrUnDiN »

Ja słucham indianskich piosenek ( Oliver Shanti), z elektronicznej tylko Chemical Brothers(no dobra jeszcze Bill Laswell ale to od kilku dni), z polskich to tam Manaam jest spoko, Marek Grechuta, no i oczywiscie muzyke klasyczna Bethoven, Mozart, jakies serenady rozne i spiewy gregorianskie, muzyke filmowa- super jest soundtrack z filmu Ghost in the shell, Hans Zimmer dobry, kiedys Coma- polski rock, ale usunalem obie plyty. Techno juz nie slucham ale kiedys trance i vocaltrance a czasem nawet gabber. Z metalu to Samael i Manson ale to tez dawno temu.
Szukam mojej ukochanej.
Chors
zaufany użytkownik
Kontakt:

Dzięki żonie Gabbera24 poznałem i zakochałem się w Hadcore, Gabba itp. Dzięki serdeczne za namiary na tą muzę. Hakke!!! :twisted:
ODPOWIEDZ

Wróć do „muzyka”