Terapeuta środowiskowy
Moderator: moderatorzy
Terapeuta środowiskowy
Wczoraj, czekając u lekarza, zauważyłam na tablicy ogłoszeń info nt. kursu 'terapeuta środowiskowy' i pomyślałam, że to coś dla mnie. Odkąd czuję się dobrze, chciałabym pomagać innym tak, jak mi pomógł mój lekarz psychiatra. Zapytałam go, czy moje doświadczenia mnie nie dyskwalifikują i powiedział, że nie.
Teraz się zastanawiam, czy taki kurs zrobić, bo jest, jak dla mnie, b.drogi, szczególnie, że ostatnio wykosztowałam się na gruntowny remont mieszkania kosztuje 6300 zł.
Jak myślicie - znalazłabym pracę po tym kursie w Krakowie? Kończy się uzyskaniem dyplomu ukończenia kursu Terapeuty Środowiskowego Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego.
Teraz się zastanawiam, czy taki kurs zrobić, bo jest, jak dla mnie, b.drogi, szczególnie, że ostatnio wykosztowałam się na gruntowny remont mieszkania kosztuje 6300 zł.
Jak myślicie - znalazłabym pracę po tym kursie w Krakowie? Kończy się uzyskaniem dyplomu ukończenia kursu Terapeuty Środowiskowego Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego.
Re: Terapeuta środowiskowy
O to lepiej się dowiadywać w miejscach, w których potencjalnie mogłabyś pracować. Skąd mogą coś podobnego wiedzieć forumowicze? Wyszukaj kontaktyĆma pisze:Jak myślicie - znalazłabym pracę po tym kursie w Krakowie? Kończy się uzyskaniem dyplomu ukończenia kursu Terapeuty Środowiskowego Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego.
w internecie, podzwoń, pochodź, popytaj. Może są jakieś fora tematyczne, gdzie ludzie się wymieniają i takimi informacjami.
Jakaś szansa zawsze jest, że ktoś orientuje się w temacie. Może ktoś pracuje w ten sposób np. lub chociaż coś słyszał.Skąd mogą coś podobnego wiedzieć forumowicze?
-
- zaufany użytkownik
Ten terapeuta to chyba dość młody zawód, dopiero będzie na niego zapotrzebowanie. Ja też niedawno odkryłam, że jest coś takiego i pomyślałam, że to może coś dla mnie, no ale rzeczywiście dużo kosztuje. Jeżeli jesteś w stanie podołać finansowo to czemu nie? Może okaże się, że to coś dla Ciebie, bo terapeuta środowiskowy pracuje z ludźmi chorymi psychicznie, a Ty doświadczenie - że tak powiem - już masz.
Formularz zgłoszeniowy na szkolenie napisany, opisane doświadczenie w pracy z ludźmi oraz to, dlaczego chcę być terapeutą środowiskowym. Ciekawe, czy mnie w ogóle zaproszą na rozmowę kwalifikacyjną i - jeśli tak - czy ją przejdę...
Pomyślałam, że skoro rekrutacja ma takie etapy, co mi szkodzi spróbować... Jak się uda, będę się zastanawiać, co dalej.
Pomyślałam, że skoro rekrutacja ma takie etapy, co mi szkodzi spróbować... Jak się uda, będę się zastanawiać, co dalej.
Czy to jest to miejsce?
http://www.stowarzyszenie-rozwoju.eu/te ... odowiskowy
Wygląda ciekawie, tylko czy będzie po tym praca...
http://www.stowarzyszenie-rozwoju.eu/te ... odowiskowy
Wygląda ciekawie, tylko czy będzie po tym praca...
Melisa
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Obecnie zmienia się model leczenia psychiatrycznego w Polsce, z leczenia w szpitalach psychiatrycznych na leczenie w domu. Tak jak jest to na Zachodzie. Dlatego teraz będą potrzebować terapeutów środowiskowych. Tylko ciekawe ile będą płacić takim terapeutom.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Tak, Melisa, o to miejsce mi chodziło.
44, orientowałam się już co do zarobków. Różne źródła podają różne informacje, przykładowo wg jednego ze źródeł płaca wynosi brutto... 1500 zł
http://www.moja-pensja.pl/zarobki/774,i ... odowiskowy
wg innego można zarobić do 4750 zł brutto, przy czym mediana wynosi 2400 brutto
http://www.wynagrodzenia.pl/moja_placa.php?s=892
Wiem, to śmieszne pieniądze, ale nie one są w życiu najważniejsze... Jakby nie było, decyzji jeszcze nie podjęłam, będę się martwić, jeśli przejdę proces rekrutacji.
44, orientowałam się już co do zarobków. Różne źródła podają różne informacje, przykładowo wg jednego ze źródeł płaca wynosi brutto... 1500 zł
http://www.moja-pensja.pl/zarobki/774,i ... odowiskowy
wg innego można zarobić do 4750 zł brutto, przy czym mediana wynosi 2400 brutto
http://www.wynagrodzenia.pl/moja_placa.php?s=892
Wiem, to śmieszne pieniądze, ale nie one są w życiu najważniejsze... Jakby nie było, decyzji jeszcze nie podjęłam, będę się martwić, jeśli przejdę proces rekrutacji.
dlaczego śmieszne pieniądze? raczej normalne
co do kursu,zorientuj się czy nie mógłby go sfinansować urząd pracy
co do kursu,zorientuj się czy nie mógłby go sfinansować urząd pracy
Znajomi zarabiają parę razy tyle, sama zarabiam teraz nieco więcej niż 2400 brutto, a w porównaniu z ich zarobkami to bardzo mało.dlaczego śmieszne pieniądze? raczej normalne
Nawet w sytuacji, gdy pracuję na pełen etat?co do kursu,zorientuj się czy nie mógłby go sfinansować urząd pracy
.
Ostatnio zmieniony pn sty 11, 2016 6:47 pm przez Gehenna, łącznie zmieniany 1 raz.
Zaprosili mnie na rozmowę rekrutacyjną. Odbędzie się na początku przyszłego miesiąca. Żeby było ciekawiej, w tym miejscu, gdzie chodzę się leczyć. Patrzyłam też na program zajęć. Niektóre z nich będę miała z własnym psychiatrą.
Nie mam dziś weny do nauki na tę rozmowę. A w pracy luzy, bo nie ma szefa, więc mam świetne warunki do nauki... Może wyeksploatowałam swe siły, ucząc się wcześniej i jednocześnie poprawiając powieść?
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Może, może ale któż to wie...
Wiesz, w weekend nie wypoczęłam, może też dlatego...
Udało mi się. Wraz z końcem marca rozpoczynam kurs 

Daj znać, jak Ci idzie.
Ja chciałabym pracować jako pracownik opieki społecznej, ale nie wiem jeszcze, jakie kursy trzeba skończyć.

-
- zarejestrowany użytkownik
Gratulacje Ćma! Super, że Ci się chce, że masz zapał i motywację! Daj znać, jak już będziesz po pierwszych zajęciach
Trzymam kciuki!