Jak szybko dzialaja leki ?

Moderator: moderatorzy

F20
bywalec
Status: Elektrotechnik
Gadu-Gadu: 63718896

Jak szybko dzialaja leki ?

Post autor: F20 »

Kiedys kiedy bylem w ostrej psychozie w ktorej to kazdy szmer kazde slowo mnie przerazliwie draznilo nawet gesty rodzice skombinowali halopelidor w kropelkach. Zadzialal po pierwszym podaniu te podraznienia zniknely nieszlo pod ich wplywem wytrzymac. Potem juz bylo bez roznicy czy jem te prochy czy tez nie dopiero mnie ciezka depresja wyprowadzala z tych stanow schizoidalnych wpadalem w naia jak jadlem prsez conwjmniej dwa miesiace neuroleptyki wowczas prochy dzialaly.
Zastanawiam sie czy jakbym jadl regularnie prochy to bym prsecierz nieprsezyl tego piekla nerwow ktore sie tak mocno namnie odcisnelo ktore zasponsorowala mi noprzecierz schizofrenia. Problem byl taki ze trzeba bylo by znalezc lek ktory by poprostu nie gasil piekla depresja a jest teraz tyle cudownych lekow ze no ktorys by mi przypasil. Patrzylem ostatnio na stare badania jakisndiabel mnie podkusil zeby sprawdzic prolaktyne jak zaczalem zrec prochy z poczatku byla w normie po paru miesiacach walnela ponad norme gorna granica nieco ponad 300 a mialem ponad 390. Czy utrzymywanie sie prolaktyny ponad norme jest bezpieczne ? Bo lekarze w osrodku maja takie badania w dupie.
Matt
moderator
moderator

Re: Jak szybko dzialaja leki ?

Post autor: Matt »

Utrzymywanie się prolaktyny ponad normę może spowodować GINEKOMASTIE czyli cycki u faceta.
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Objawy typu ginekomastia mogą mieć kilka postaci. Jak się rozrastają całe piersi to da się wytrzymać i wielu starszych gości widocznych na plażach tak ma. No, może nie jak się skrajnie rozrastają... ;) Gorzej jak w piersiach tworzą się miejscowe guzy. Co do tych ostatnich to pewien lekarz rzucił mi nawet hasło, że to trzeba operować. Realistycznie wystarcza zmiana neuroleptyku na inny. (Ja miałem takie guzy i mi się "rozeszły" po zmianie leku. Również było wtedy subtelne leczenie endokrynologiczne.)
F20
bywalec
Status: Elektrotechnik
Gadu-Gadu: 63718896

Post autor: F20 »

Moj niezlecal zadnych dodatkowych badan po prostu zlecal psychotropy roznej masci. Gdyby mnie jakis diabel niepodkusil to bym tych badan nie zrobil. Niewiedzialem jakie to moze miec znaczenie i ze jest poziwazane z psychotropami o takakich zeczach dopiero przeczytalem na tym forum.
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”