Czy czytaliście książkę J.Bator : " Ciemno, prawie noc "?
Moderator: moderatorzy
- koniczynka26
- bywalec
- Status: rencistka
Czy czytaliście książkę J.Bator : " Ciemno, prawie noc "?
Witam , ostatnio w Biedronce w wyjątkowo okazyjnej cenie kupiłam książkę Joanny Bator , pod tytułem : "Ciemno , prawie noc " Na okładce tej książki jest napisane , że książka ta otrzymała nagrodę Nike za najlepszą powieść roku 2013 , więc chyba warto ją przeczytać ? Czy ktoś z was czytał tą książkę ? Czy możecie ją polecić ?
Re: Czy czytaliście książkę J.Bator : " Ciemno, prawie noc "
Zaczęłam czytać "Piaskową Górę" tej samej autorki. Typowe. Obrzydzenie dla polskiej rzeczywistości, zwłaszcza dla rodziców. Książki w Biedronce kosztują 30 zł? W Realu można taniej kupić. Korzystasz z biblioteki? U nas często bywają nowości, na które bym nie trafiła gdzie indziej.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Czytałam tę książkę. Zło podane w atrakcyjnej postaci, fascynacja Polską B. Oniryzm miesza się z realizmem magicznym i kryminałem.
Moim zdaniem forma przerosła treść.
Inwestujcie w e-booki. Nie dość, że taniej, to książki w promocji można kupić po 9,99. Za tyle chyba kupiłam "Ciemno, prawie noc".
Pozdrawiam.m.
Moim zdaniem forma przerosła treść.
Inwestujcie w e-booki. Nie dość, że taniej, to książki w promocji można kupić po 9,99. Za tyle chyba kupiłam "Ciemno, prawie noc".
Pozdrawiam.m.
- koniczynka26
- bywalec
- Status: rencistka
Chyba tą książkę kupiłam za 24, 99 zł , ale teraz już nie jestem pewna w 100 % jej ceny , bo wyrzuciłam paragon za tą książkę.pamal pisze:Zaczęłam czytać "Piaskową Górę" tej samej autorki. Typowe. Obrzydzenie dla polskiej rzeczywistości, zwłaszcza dla rodziców. Książki w Biedronce kosztują 30 zł? W Realu można taniej kupić. Korzystasz z biblioteki? U nas często bywają nowości, na które bym nie trafiła gdzie indziej.
Zważywszy na to , że oryginalna cena tej książki podana na okładce to : 39,90 zł , to kupiłam ją chyba w okazyjnej cenie

Kiedyś , gdy nie miałam renty korzystałam z biblioteki , ale teraz wyłącznie kupuję książki , bo sprawia mi ogromną przyjemność kolekcjonowanie książek do mojej domowej biblioteczki i ich czytanie

Polecam osobom , mieszkającym w Krakowie sklepy z tanimi książkami w tym mieście , np. : na ulicy Grodzkiej jest : " Skład Tanich Książek " , sklepy z tanimi książkami w tym mieście są też na ulicy Szewskiej i na ulicy Długiej. W tych sklepach można kupić książki całkowicie nowe , świeżutkie i pachnące