Czy nadmiar wody wypłukuje leki?
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Czy nadmiar wody wypłukuje leki?
Witam
Czy nadmiar wody wypłukuje leki? Słyszałem że jak ktoś pije powyżej 3 litrów to leki właśnie się wypłukują. Nie wiem czy to prawda...
Czy nadmiar wody wypłukuje leki? Słyszałem że jak ktoś pije powyżej 3 litrów to leki właśnie się wypłukują. Nie wiem czy to prawda...
Re: Czy nadmiar wody wypłukuje leki?
A ktoś da radę wypić 3 litry regularnie dzień w dzień? Ja piję bardzo dużo a właściwie wskazane pełne 2 litry ale uważam ze czas rozpuszczenia się i wchłaniania leku nie pozwala na jego wypłukanie. Nawet jest wskazane popić lek pół szklanką wody. Organizm przecież nie przepuszcza od razu wody.
Lawendo w odpowiedzi na Twoje pytanie, dwa lata temu w wakacje codziennie wypijałam po 3 butelki 1,75 l. wody dziennie.
Ładnie wtedy schudłam.
Również w te wakacje dostałam nawrotu, ale nie łączę tego z wodą. 

Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
ojej, to nie wiedziałam że tak można.
-
- zaufany użytkownik
Ja niestety jestem udupiony a to dlatego że mam rozwalone nery. Biore 4 furosemidy na sikanie. Możecie sobie wyobrażić ile pije. Po prostu takie mam pragnienie. Dlatego się pytam.
Uwierz mi, ja też nie wiedziałam.
Piłam tyle wody, nie dlatego, że sobie tak postanowiłam, tylko z powodu ciągłego uczucia, że chce mi się pić.

Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
-
- zaufany użytkownik
Wierze. Ja musze dużo wręcz bardzo dużo pić bo jak będe pił za mało to wyląduje spowrotem na dializach. Bo jak dużo pije to nereczki pracują.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Bardzo dobrze, ze pijesz dużo wody! Pij najlepiej mineralna nie gazowana. Faktycznie strasznie dużo tego Furosemitu bierzesz.
Woda wypłukuje nie tyle leki, co substancje szkodliwe odkladajace się w organizmie, bedace skutkiem rozkładu lekow. Woda oczyszcza organizm i nerki wlasnie. Wyplucze Ci wszelka chemie szkodliwa z nerek i wątroby. Tylko, ze woda wypłukuje także potrzebne magnez i potas. Jeżeli masz czeste skurcze lydek, to wlasnie to jest tego wynikiem. Koniecznie musisz zazywac Aspargin - zawiera magnez i potas. Niczego więcej cennego woda Tobie nie wyplucze
.
Takie ilości Furasemitu chyba mogą obciazac nerki, dobrze się skonsultuj w tym temacie z lekarzem. Pic musisz bardzo dużo, żeby się nie odwodnić, bo odwodnienie jest wyjątkowo niebezpieczne!
Woda wypłukuje nie tyle leki, co substancje szkodliwe odkladajace się w organizmie, bedace skutkiem rozkładu lekow. Woda oczyszcza organizm i nerki wlasnie. Wyplucze Ci wszelka chemie szkodliwa z nerek i wątroby. Tylko, ze woda wypłukuje także potrzebne magnez i potas. Jeżeli masz czeste skurcze lydek, to wlasnie to jest tego wynikiem. Koniecznie musisz zazywac Aspargin - zawiera magnez i potas. Niczego więcej cennego woda Tobie nie wyplucze

Takie ilości Furasemitu chyba mogą obciazac nerki, dobrze się skonsultuj w tym temacie z lekarzem. Pic musisz bardzo dużo, żeby się nie odwodnić, bo odwodnienie jest wyjątkowo niebezpieczne!
-
- zaufany użytkownik
Nerki to ja już mam uszkodzone. Uszkodzone w wyniku sepsy którą przeszedłem. Brałem 6 furosemidów teraz biore 4. Musze brać tyle bo jak nie będę brał to nie będę sikał a wtedy będą obrzęki no i dializy a bez dializ to śmierć. Także nie mam innego wyjścia musze brać tyle furosemidów.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
O cholera, przerabane