Benzo-mam już dosyć...

Moderator: moderatorzy

Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Benzo-mam już dosyć...

Post autor: Miś Uszatek »

Od 15 lat lekarze ładują we mnie benzo... Lorafen, afobam, tranxene...Do wyboru do koloru... Mam już dosyć... Ja nawet nie wiem już jak to jest się czuć bez benzo... Dostaje obecnie 0,50 mg afobamu... Chce go zmniejszyć. Nawet nie odstawić bo to chyba niemożliwe. Po prostu zmniejszyć. Jak sądzicie czy udałoby się mi zmniejszyć go od razu do 0,25 mg czy lepiej po 0,125 mg i stopniowo do 0,25? Chciałbym docelowo zejść do 0,125 dziennie i tak zostać. I jeszcze jedno. Czy ktoś z was bierze benzo na stałe? To tak z czystej ciekawości...

Dodam jeszcze że lekarze to ładują te benzo jak jakieś głupie. Mój lekarz zamiast usiąść ze mną i porozmawiać że "Panie Tomku musimy bardzo powolutku schodzić z tego benzo" to nie ładują jak jakieś psychole. Niech sami na sobie to wypróbują. Ja po prostu chce czuć że żyje nawet jak by miało boleć.
Gehenna
zaufany użytkownik

Re: Benzo-mam już dosyć...

Post autor: Gehenna »

w szpitalu w Kochanówce ładowali we mnie lorafen 3 razy dziennie i później jakoś czas po szpitalu lekarz też kazał brać. W którymś momencie odstawiłam zupełnie. Nie przypominam sobie żadnych sensacji z okazji odstawienia
Awatar użytkownika
think
zaufany użytkownik

Post autor: think »

Ja brałam Afobam i Lorafen, każde przez okres 2 tygodni, odstawiłam bez problemu, od razu, jednym cięciem. Nie wiem, jak to będzie wyglądało w Twoim przypadku, skoro bierzesz je już dłuższy czas.
Człowiek ma żal do człowieka, a życie jak osioł ucieka.
Pain makes people change.
Zobaczysz, jeszcze przejdę Ci dzisiaj przez myśl.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

Co to jest 2 tygodnie jak ja afobam biore 1,5 roku... Dobra spróbuje odstawić cała tabletke. Brałem 2 tabletki to będe brał 1 dną. Pół rano i pół w południe. Ale napewno nie mniej bo nie dam rady.
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”