Nauka j. angielskiego

In this subforum english speakers may exchange infirmation about schizophrenia.

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
lemro
zaufany użytkownik

Nauka j. angielskiego

Post autor: lemro »

Mam prośbę o polecenie dobrego programu na komputer do nauki języka angielskiego, najlepiej bezpłatnego.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Re: Nauka j. angielskiego

Post autor: Unknown »

''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Awatar użytkownika
lea
zaufany użytkownik

Post autor: lea »

polecam memrise a do słówek anki, oba dostępne za darmo w internecie, do tego jakieś podcasty i powinno być dobrze na początek

Pozdrawiam
pustamiska pomóż klikając
walka zaczyna się w głowie
Awatar użytkownika
schizo11
zaufany użytkownik

Post autor: schizo11 »

Ja mogę szczerze polecić serię SuperMemo (osobiście używam Extreme English do słówek, są też kursy ogólne uczące po trochę gramatyki i słówek), ten link co podał kolega wyżej prowadzi do pirackiej wersji. Program jest płatny ale wart swej ceny.

Z bezpłatnych programów to raczej lipa, chyba, że zainstalujesz Anki i sam sobie będziesz "karteczki" ze słówkami robił.
Awatar użytkownika
lea
zaufany użytkownik

Post autor: lea »

do Anki można też pobrać gotowe zestawy ;-)

Pozdrawiam
pustamiska pomóż klikając
walka zaczyna się w głowie
Awatar użytkownika
lilithu
zaufany użytkownik
Status: copywriter
Gadu-Gadu: 3275512
Kontakt:

Post autor: lilithu »

JA osobiście używam i mogę polecić program "eTeacher" v. 5.05 - pełna wersja dostępna jest bezpłatnie na chomiku. Posiada on naprawde przeogromne zaplecze dydaktyczne zarówno z gramatyki jak i słownictwa. Wbudowane są w niego jako praktyczny trening, między innymi np. testy FCI, CAE i CPE, bezlik różnego rodzaju ćwiczeń i testów z gramatyki, słownictwa i innych umiejętności językowych z angielskiego. Poza tym zawiera także niezwykle bogate zaplecze wiedzy merytorycznej - czyli nauka teorii (wiedzy teoretycznej) niezbędnej do wykonania danych ćwiczeń czy testów praktycznych.
Ogólnie program o nieziemsko bogatej funkcjonalności a też nieopisanie pomocny w nauce angielskiego.
Co do pełnej bezpłatnej wersji to na pewno jest dostępna do ściągniecia całkowicie bezpłatnie z chomika - a poza chomikiem niestety pełna wersja programu jest płatna i trza za nią trochę zapłacić - wersja standard najtaniej kosztuje od 69 zł w zwyż... tak więc - gorąco polecam jednak tego chomika hehehe!!! :P
"Śnij w kręgach. Tańcz w ciszy. Wsłuchaj się w wewnętrzny rytm życia. Tonąc w niegaszonym wapnie, łaknij. Nie ustawaj w walce,nie zatrzymuj w tańcu, bo nie usłyszysz muzyki."
W. Wharton
Czy ja wierzę?? nie ja nie wierzę, ja myślę...
ODPOWIEDZ

Wróć do „english speakers”