Prawo jazdy za 15 lat
Moderator: moderatorzy
Prawo jazdy za 15 lat
Za 15 lat każdy kto ma prawo jazdy bezterminowo będzie musiał wymienić dokument na terminowy. W związku z tym trzeba będzie zrobić badania. Co o tym myślicie? Czy będzie to dla nas do przejścia ? Ja się trochę obawiam.
Re: Prawo jazdy za 15 lat
Podobno wymiana praw jazdy kategorii A i B nie będzie się wiązała z dodatkowymi badaniami. Dotyczyć one będą tylko kategorii wyższych.
Chyba jednak każdy będzie musiał przejść badania:
" Wyrok - jak komentowali po jego ogłoszeniu przedstawiciele skarżących - oznacza, że wymiana dokumentów nie będzie oznaczała konieczności ponownego uzyskiwania uprawnień do kierowania pojazdami. Niemniej - co przyznawali - z chwilą wymiany dokumentu trzeba będzie się poddać badaniom lekarskim. "
" Andrzej Duda (PiS) reprezentujący przed Trybunałem marszałek Sejmu mówił natomiast, że uważa za dobre rozwiązanie wprowadzenie konieczności badań lekarskich dla osób przedłużających ważność prawa jazdy, bo pozwoli to wyeliminować z dróg tych kierowców, którym zdrowie nie pozwala już na siadanie za kierownicą. Do dyskusji pozostawia on kwestię, kto powinien płacić za takie badania. "
Cały artykuł:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... aid=111f3d
" Wyrok - jak komentowali po jego ogłoszeniu przedstawiciele skarżących - oznacza, że wymiana dokumentów nie będzie oznaczała konieczności ponownego uzyskiwania uprawnień do kierowania pojazdami. Niemniej - co przyznawali - z chwilą wymiany dokumentu trzeba będzie się poddać badaniom lekarskim. "
" Andrzej Duda (PiS) reprezentujący przed Trybunałem marszałek Sejmu mówił natomiast, że uważa za dobre rozwiązanie wprowadzenie konieczności badań lekarskich dla osób przedłużających ważność prawa jazdy, bo pozwoli to wyeliminować z dróg tych kierowców, którym zdrowie nie pozwala już na siadanie za kierownicą. Do dyskusji pozostawia on kwestię, kto powinien płacić za takie badania. "
Cały artykuł:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... aid=111f3d
Trochę mnie uspokoił ten artykuł, ale zobaczymy jak będzie ...
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
To nie będą badania psychiatryczne więc nie widzę tu większego problemu.
Tylko dobrze radzę nie przyznawać się psychiatrze do tego, że macie prawo jazdy.
A na badaniach na prawo j. nie mówić o swoich psychicznych chorobach
Mi je odebrali o czym już tu pisałem
Tylko dobrze radzę nie przyznawać się psychiatrze do tego, że macie prawo jazdy.
A na badaniach na prawo j. nie mówić o swoich psychicznych chorobach
Mi je odebrali o czym już tu pisałem