mity o shizofrenii
Moderator: moderatorzy
-
- zarejestrowany użytkownik
mity o shizofrenii
sami poprzez te opisy pomagacie je tworzyć dalej . psychozy towarzyszą ostrym staną chorób psychicznym jeżeli pojawiła się ona raz lub nawet kilka razy w życiu nie świadczy jeszcze o schizofrenii . Chorób psychicznych jest ponad trzysta róznych rodzajów . przejśćie psychozy schizopodobnej lub innego rodzaju nie świadczy o początku schizofrenii . wystąpienie jakiejkolwiek choroby psychicznej ma swoje jakieś podłoże należy sobie odpowiedzieć szczerze jakie . Każdy kto przeszedł załamanie psychiczne powinien dbać o zdrowie psychiczne bardziej niż ci którzy nie wiedzą co to urojenia gonitwa myśli rozchwiane emocje itp... schizofrenia otwórzmy dni .... Nie przecze ze jest trochę pożytku ale . każdy kto zachoruje postrzegany jest jak schizofrenik a co nieraz jeszcze gorsze sam po przebyciu psychozy boi się ze nim jest .Wiedza jest bardzo mała w społecznośći i długo jeszcze taka będzie skoro drastyczne wydarzenia z udziałem osób chorych pokazywane jest w wielu programach telewizyjnych . Skutek jest taki ze przeciętny człowiek boi się chorych . TEN jeden dzień w roku ma się nijak do tego co jest przez 364 dni .Może należało by wprowadzić dzień alkoholika i narkomana to są nałogi więc w jakimś sensie też choroby . NIE chce was denerwować takimi porównywaniami . ale może wiekszość z was zgodzi się z tym psychoza to to samo co narkoman po zażyciu dawki lub umysł alkoholika po wypiciu za dużo . umysł dostał dawkę silnego stresu z jakiegoś tam powodu ijak to można powiedzieć upił się na trzeżwo . Podstawowa różnica organizm lub okoliczne sytuacje doprowadziły do choroby . Pójśc w nałóg każdy zdecydawał sam . Można by to wykorzystać w propagowaniu wiedzy o chorobach psychicznych już w podstawówce są pierwsze próby picia palenia trawki i bywają imprezy ich zdaniem odlotowe . Może należy od podstawówki przedstawiać ich jak chwilowo chorych psychicznie którzy sami siebie robią . może ktoś ułoży scenariusz na podstawie tych postów i spróbujmy je propagować na forum publicznym . nigdy jeszcze nie oglądałam filmu teatru czy audycji co by te problemy połączono NA zakonczenie żeby nie wysyłano mnie na księzyc znam psychoze od srodka 8lat temu byłam dwa miesiące w szpitalu diagnoza dla zainteresowanych F 43 POPROSTU UPIŁAM SIE NA TRZEŻWO.mam 48 lat więc też mi się zdarzały imprezy alkoholowe nie byłam i nie jestem osobą często drinkującą , narkotyki znam tylko z autopsji i opowiadań ,POzdrowienia dla wszystkich .