zagubiony

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

zagubiony

Post autor: Miś Uszatek »

Pisałem jakiś czas temu że zmieniam zolafren na ketrel i zmieniłem.Ja jednak nie o tym.Przechodząc do sedna sprway czuje się zagubiony.Chodzi o to że pewne rzeczy,czynności,rzeczy fizyczne i niefizycznie mnie przytłaczają.Po prostu gubię się.Rzeczy które kiedyś pare lat temu dawały mi radość np.gry komputerowe teraz w ogóle mnie nie interesują i nie wiem dlaczego.Nie potrafie tego zrozumieć.Do tego dochodzą obowiązki.Nie wiem co z sobą zrobić...Czuje się jak jakiś głupi jasio.

Pozdrawiam jeżeli ktoś mnie rozumie.

P.S.Może to od leków???Biore Sulpiryd,Ketrel,Cital,Anizepim,Lorafen(wiem,wiem uzależnia ale ja musze go brać bo pozwala mi zasnąć i się jakoś wyluzować),Propranodol,Akineton
Bardo
moderator
moderator

Post autor: Bardo »

To, co opisujesz (brak radosci z zainteresowan, zagubienie) jest wynikiem choroby, a konkretnie jej tak zwanych negatywnych objawow. Raczej nie jest skutkiem lekow, ktore bierzesz. Mam to samo, szczegolnie klopoty z czerpaniem przyjemnosci z rzeczy, ktore kiedys lubilem (fachowo nazywa sie to Anhedonia).
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Ok ale czy jest na to jakiś sposób?Jakiś lek?Czy spotkał się ktoś z czymś takim?
Bardo
moderator
moderator

Post autor: Bardo »

Teoretycznie powinny na to dzialac nowe leki (np. Ketrel i Sulpiryd, ktore bierzesz). No i dobrze jest cos robic, szukac nowych zainteresowan albo rozwijac stare. Z czasem powinno byc lepiej.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

tomku, pewno niektóre leki mogą w pierwszej fazie oszałamiać, szczególnie może to czynić zmiana. jeśli efekt jest duży - po poradę do lekarza, jeśli mały i nie tak częsty - odpowiedni trening, umysł jest plastyczny i może wiele kompensować.
zwróć także uwagę, w jakich okolicznościach pojawia się to oszołomienie.
ja np. przypominam sobie, że jako dziecko chodząc z matką po sklepach zawsze coś takiego odczuwałem.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

W czwartek właśnie mam wizyte u mojej pani doktor.Opowiem jej wszystko.Boje się tylko że wyśle mnie ztym do mojego psychologa dlatego że ja niestety mam zbyt słaby umysł aby sobie poradzić tylko przy pomocy psychoterapii.

Pozdrawiam
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

A może mi brakuje adrenaliny???Bo zauważyłem że jak próbuje w coś grać to ja uciekam jakby przed tą grą,unikam jej.Wiem że to taki dziwny przykład al tak jest w całym moim życiem.Ja uciekam przed emocjami przed tym dreszczykiem emocji.Boże jak ja wogóle żyje?Czy są jakieś środki podwyższające adrenaline(oprócz skoku z bungy)??Słyszałem że ludzie którzy mają niski testosteron to przyklejają specjalne plastry.Ja na szczeście nie mam kłopoty z testosteronem(jeszcze tego by brakowało)ale czy są podobne środki z adrenaliną???

Bardzo prosze o odpowiedz.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

Tomku, nie licz na jakieś środki chemiczne, najrozsądniejsze środki jakie średnio się sprawdziły przepisze ci lekarz, wszelkie inne omijaj !
To co sam możesz zrobić to twój sposób życia.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

ok Zbyszku ale rozumiem że chcesz powiedzieć że jest takie coś co mi na to pomoże(związane z tą adrenaliną)???Tyle że powinnien przepisać to lekarz?Ale w takim razie jeżeli jest coś takiego to czy możesz zdradzić tajemnice jak się to nazywa i ile kosztuje???(słyszałem o właśnie o adrenalinie produkowanej w USA)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

Tomku, oczywiście, że są takie środki w aptekach. Chodzą w kitlach i nazwyają się apterkarki - idź spróbuj będzisz miał ladne sny i myślał o włosach blond.

sam próbowałem !
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”