przyczyna schizfrenii

Moderator: moderatorzy

ODPOWIEDZ
Agata M
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: .

przyczyna schizfrenii

Post autor: Agata M »

.
Ostatnio zmieniony śr wrz 10, 2014 12:25 am przez Agata M, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Re: przyczyna schizfrenii

Post autor: Niemamnie »

Wegetarianizm nie ma F, więc nie jest chorobą psychiczną. Spotkałaś się z niekompetencją w sposób bezpośredni.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Sadze ,ze wegetarianizm nie powinien byc przyczyna schizofrenii.Raczej nie zachoruje sie od nie jedzenia miesa.
Arom
zaufany użytkownik

Post autor: Arom »

amigo pisze:Sadze ,ze wegetarianizm nie powinien byc przyczyna schizofrenii.Raczej nie zachoruje sie od nie jedzenia miesa.
Tak.
Ale być może ciągłe odmawianie sobie mięsa, nieustanne myślenie o tym
wiąże się z ciągłym stresem.
A stres może spowodować chorobę.
Awatar użytkownika
Kot w butach
zaufany użytkownik

Post autor: Kot w butach »

Dieta wegetarianska napewno nie moze byc przyczyna schizofrenii :)

ja na takiej diecie tez bylem jak przytylem i ladnie mi waga poleciala w dol :)
Agata M
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony śr lip 01, 2015 9:48 pm przez Agata M, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik

Ziemniaki z kolei zawierają soleninę, która powoduje objawy apatii na wiosnę "osłabienie wiosenne".
Z kolei mięso zawiera niesamowite ilości hormonów, sterydów i antybiotyków.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Agata M
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony śr wrz 10, 2014 12:25 am przez Agata M, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik

Też się da, być zdrowym pozostając na lekach.
Awatar użytkownika
Paranoja
bywalec

Post autor: Paranoja »

jest wiele chorób, które są nieuleczalne, ale na lekach można funkcjonować, jak np. cukrzyca, czy tarczyca.
F20
bywalec
Status: Elektrotechnik
Gadu-Gadu: 63718896

Post autor: F20 »

Przyczyna schizofreni sa stany psychotyczne ktore draznia nerwy. Dieta pomaga w stanach psychotycznych jak sie obrzeramy cz6ms tlustym i pijemy alkohol to jakosnto schodzi.
F20
bywalec

Paranoja pisze:jest wiele chorób, które są nieuleczalne, ale na lekach można funkcjonować, jak np. cukrzyca, czy tarczyca.
I schizofrenia ktora bywa smiertelna jak czlowiek pod jej wplywem popelnia samobujstwo.
Bardo
moderator
moderator

Post autor: Bardo »

Odpowiednio dobrana dieta wegetariańska nie powinna mieć wpływu na powstanie i przebieg schizofrenii. Inna sprawa jest taka, że bez doświadczenia ciężko jest tak ją zbilansować, by zapewnić organizmowi wszystkie wymagane składniki odżywcze.
F20
bywalec

Musisz jadac tak zeby dawac upust rozdranieniu jakie wywoluja stany psychotyczne. Obrzeranie sie i alkohol zaleczeja i uspakajaja.
PiotrM
zarejestrowany użytkownik

Post autor: PiotrM »

schizofrenik82 pisze:Musisz jadac tak zeby dawac upust rozdranieniu jakie wywoluja stany psychotyczne. Obrzeranie sie i alkohol zaleczeja i uspakajaja.
Schizofrenik-alkoholik to jest dno dna. Niektórych chyba powinno się tutaj zbanować. Swoją drogą człowiek ze schizofrenią nie jest jakoś szczególnie wyjątkowy. Może wybrać drogę rozwoju, wzrastania, albo być po prostu pijaczkiem-wariatem. Wybór zależy od Was.
Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Post autor: Unknown »

PiotrM pisze:Schizofrenik-alkoholik to jest dno dna.
Schizofrenik82 nie ma schizofrenii (stwierdzonej przez "ekspertów") i chyba alkohol to jego jedyny problem. :wink:
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Sam sobie postawil diagonoze?A co do alkoholu,to rowniez sadze ze ma problem z nim.
Awatar użytkownika
jojo
zaufany użytkownik

Post autor: jojo »

nazwa uzytkownika pisze:czy dieta wegetarianska moze byc bezposrednia przyczyna schizofrenii.Pytam ,bo podczas pierwszego epizodu bylam wegetarianka, a wiem ,ze wegetarianizm zostal tez uznany za chorobe psychiczna..

Pola, uważam że nie ma żadnego związku pomiędzy dietą wegetariańską, a schizofrenią.

Wegetarianizm, jest rodzajem diety, a po części filozofią i na pewno nie jest chorobą psychiczną.

Pola, chyba znalazłam to, na czym oparłaś swój pogląd: Wegetarianizm został uznany za chorobę psychiczną- http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/weget ... zna?page=8
...Niedawno pod auspicjami WHO odbyło się seminarium, na którym wydano rozszerzoną listę chorób, które należy zwalczać przez psychiatrę. Wegetarianizm i surowa dieta znalazły się w towarzystwie innych dolegliwości psychicznych, które mieszczą się w definicji "przyzwyczajenia i zaburzenia impulsowe".
A później okazało się sprostowanie: Sprostowanie, WHO dementuje, że wegetarianizm to choroba psychiczna: http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/spros ... psychiczna
Zarówno główna grupa diagnostyczna klasyfikacji ICD 10 (zaburzenia osobowościowe i zachowania osób dorosłych) F60-F69 ani kategoria F63.8 nie zawierają żadnych odniesień do jakichkolwiek preferencji żywieniowych. Ich treść nie wiąże się w żaden sposób z dietą wegetariańską lub surową.

Co więcej, wspomniany fragment klasyfikacji ICD-10 odnosi się do znaczących klinicznie zaburzeń osobowości i zachowania. Nie jest właściwym rozpatrywanie sytuacji, w których osoba stosuje dietę wegetariańską w kategoriach zaburzeń zachowania. Omawiany fragment ICD-10 nie ulegał zmianom od 17 lat. (...)
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. :(
F20
bywalec

Człowiek zdrowy pomimo że jest ciężko może żyć chory na schizofrenię kiedy ma ciężkie życie musi pić.
Schizofrenia rozbija człowieka na każdym kroku krzywi i niszczy. Schizofrenia gra sobie marzeniami np. poprzez ich konfliktowanie kiedyś tak się to umnie nie rozgrywało teraz mam duże problemy. Jest to jedna z parszywych metod które wytworzyła schizofrenia. Chciałbym móc więcej napisać jak pefridna schizforenia potrafi być konflitkowanie to tylko jedna z metod. Nagle zapominam wszystko ale wszystko we mnie zostaje dlatego nie ustatnie odczuwam nerwy. Pojawia się myśl chcę ją ujawnić i przepada. Często mam wrażenie że mi te całe piekło zasponsrował niegodziwy skur... To wszytko jest i się rozwija rozgałęzia się tworzą się nowe problemy zbiegiem czasu robi się coraz trudniej. Cały knif polega na tym że schizofrenia jest tam zasodza gdzie coś kocha, lubi, pasjonuje etc. i jedynie porzucienie tego i pójście w cos przeciwnego powoduje że nie niszczy. Mam wrażenie że ktoś mi wyrządził niesamowite świństwo które zrujnowało mnie do reszty wszystko robił na odwrót żeby jak najmocniej zaszkodzić. Jak tu nie pić żeby nie zagłuszyć tej całej przeklętej choroby ?.
ODPOWIEDZ

Wróć do „dieta”