Przymusowa hospitalizacja
Moderator: moderatorzy
Przymusowa hospitalizacja
Cześć.
Mam pytanie - czy lekarze psychiatrzy mięli prawo do przymusowej hospitalizacji po przywiezieniu pacjenta wprost od chirurga (stan nagły) - stwierdzenia mnogich ran ciętych przedramienia wymagających interwencji chirurgicznej, przy BMI = wygłodzeniu, stwierdzonym zespole paranoidalnym podczas gdy chory po podaniu relanium jest spokojny?
Będę wdzięczny za podstawę prawną.
Mam pytanie - czy lekarze psychiatrzy mięli prawo do przymusowej hospitalizacji po przywiezieniu pacjenta wprost od chirurga (stan nagły) - stwierdzenia mnogich ran ciętych przedramienia wymagających interwencji chirurgicznej, przy BMI = wygłodzeniu, stwierdzonym zespole paranoidalnym podczas gdy chory po podaniu relanium jest spokojny?
Re: Przymusowa hospitalizacja
Przecież to były tylko samookaleczenia przedramienia. Czy te zagrażają życiu?
Ale ma tylko prawo, nie wynika to z obowiązku?
Czyli mógłby koloryzować przed sądem. Jak myślisz?
Ale ma tylko prawo, nie wynika to z obowiązku?
Czyli mógłby koloryzować przed sądem. Jak myślisz?
- tańcząca w zbożu
- zaufany użytkownik
Nie istotne czy były to samookaleczenia przedramienia.
Istotne to,że pacjent się okalecza, więc świadczy to o tym, że zagraża sobie.
Lubię kaczki, fajnie sobie nurkują w wodzie, ukazując kuper i nóżki skierowane ku górze.
- Mickey
- zaufany użytkownik
- Status: pracuję
I bardzo dobrze, bo już jest i tak zbyt wielu dziwnych bezdomnych dziadków.
No ale przepisane leki mogłyby okazać się skuteczne. Czy to nie jest wystarczającą podstawą do ostąpienia od przymusowej hospitalizacji?Flamaster pisze:Nie istotne czy były to samookaleczenia przedramienia.
Dolphin - no nie do końca mogę się z Tobą zgodzić. Wierzę jednak, że sędzia mógł tak powiedzieć.
Mnie właśnie nie zamknęli i doszło do dalszych samookaleczeń.
Chciałem w dość prowokacyjny sposób wysądować i zapoznać się z Waszą argumentacją.
Pomimo tego, że się ciąłem, samookaleczenia narastały w swej brutalności (niekorzystne prognozy), byłem wygłodzony (48 kg przy 173 cm wzrostu) a rodzina się nie zainteresowała mym stanem psychicznym - ja zostałem zastraszony szpitalem psychiatrycznym i go unikałem.
Co do zastrzyków - byłem na zastrzykach i jest to dość wygodna i mniej obciążająca układ pokarmowy forma leczenia.
Zrezygnowałem, ponieważ podobnie jak większość chorych zgłaszałem skargi, że przez pierwszy tydzień w cyklu dwutygodniowym byłem wyłączony ze świata.
Teraz jestem na tabletkach.
Mnie właśnie nie zamknęli i doszło do dalszych samookaleczeń.
Chciałem w dość prowokacyjny sposób wysądować i zapoznać się z Waszą argumentacją.
Pomimo tego, że się ciąłem, samookaleczenia narastały w swej brutalności (niekorzystne prognozy), byłem wygłodzony (48 kg przy 173 cm wzrostu) a rodzina się nie zainteresowała mym stanem psychicznym - ja zostałem zastraszony szpitalem psychiatrycznym i go unikałem.
Co do zastrzyków - byłem na zastrzykach i jest to dość wygodna i mniej obciążająca układ pokarmowy forma leczenia.
Zrezygnowałem, ponieważ podobnie jak większość chorych zgłaszałem skargi, że przez pierwszy tydzień w cyklu dwutygodniowym byłem wyłączony ze świata.
Teraz jestem na tabletkach.
a jeśli już tak pytamy, to czy jeśli chory jest agresywny w stosunku do innych, ale nie używa siły ale słów to też jest powód do "zmuszenia" go do leczenia?
-
- bywalec
- Status: Elektrotechnik
- Gadu-Gadu: 63718896
Psychoza to psychoza nitk się nie pyta Czy ciąłeś się bo miałeś dzieciństwo za sponsorowane przez rodziców alkoholików. Do szpitala po to żebyś nie mógł sobie zrobić krzywdy a tam przecież leczą na taką schizofrenię. Jak masz łatkę schizofrenik wszystko jest brane pod schizofrenię nafaszerują Cię psychotropami, a problemy w tobie jeszcze mocniej zakwitną. Czy ktoś w szpitalu z Tobą rozmawiał spędził wiele godzin dzień po dniu żeby dowiedzieć się co się dzieje ?. Wszystko to jest nie ekonomiczne. Zaaplikują Ci odpowiednią dawkę leków i mają z Tobą spokój. Po wtórze jeszcze raz to co usłyszałem od jednego lekarza "pan to bierze małe dawki leków w szpitalu dawaliśmy o wiele większe i mieliśmy z nimi spokój". Twoje leczenie drogi przyjacielu było banalnie proste i tanie!.Dolas pisze:Cześć.
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Nie ma czegoś takiego a jak jest to podaj ustawęDolphin pisze:/.../
Jest taki myk prawny - oskarża szanowanych obywateli - spróbuj oskarżyć szanowanych obywateli i od 2- 3 m-cy w Domu Wariatów się nie wywiniesz.
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Podaj link do tego artykułu
Oskarżać szanowanych obywateli można bez konsekwencji psychiatrycznych, jeżeli jest się jeszcze bardziej szanowanymi obywatelami.Dolphin pisze:W szpitalu był powodzianin - za obrażenie - od złodziei - swojego kółka parafialnego - skazany na bardzo długie leczenie. W żadnym razie nie była to osoba chora psychicznie - nazwał ludzi złodziejami, i to wystarczyło - kiedy tylko powrócił do domu, przyjechała karetka i policja. Człowiek zdrowy - w szpitalu 3 miesiące karmiony psychotropami. Powód - był rozgoryczony, powodzianin, wypowiedział kilka słów za dużo.
Jest taki myk prawny - oskarża szanowanych obywateli - spróbuj oskarżyć szanowanych obywateli i od 2- 3 m-cy w Domu Wariatów się nie wywiniesz.
Dobrze, że ja trzymam się od polityki z daleka.
-
- bywalec
Jak w prawie jest zdefiniowany szanowny obywatel i najakiej drodze uzyskuje siebtaki status ?.
-
- bywalec
Jest cos takiego jak prawa czlowieka a tam mowa o poszanowaniu imienia no ale to w przypadku kiedy niema sie doczynienia z przestepcami. Jesli szanowany psycholog dzieciecy gwalci swoich podopiecznych to czy chce czy nie do kicia bedzie musial sie wybrac. Kiedy widzialem taka glosna sprawe w tv. Gwalci sie nawet dzieci w dzieciecych szpitalach psychiatrycznych w takich szpitalach lekarze sadysci dewianci czuja sie najbardziej bezkarni bo chroni ich reputacja lekarza jak i choroba swoich gwalconych podopiecznych. Wsrod psychiatrow i psychologow rodza sie najwieksi skurwysynscy dranie bo to oni powinni sobie najbardziej zdawac sprawe z tego co robia a nie maja zadnych skrupulow ale i tacy wpadaja nawet zdobrymi imionami.
http://www.nerwica.com/traktowanie-w-sz ... 39889.html
http://www.nerwica.com/traktowanie-w-sz ... 39889.html
- aux03ster03
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
sad cywilny to lipa tak samo prawo cywilne. czym lepiej znasz prawo tym lepiej mozesz sie bronic. za zle traktowanie w szpitalu mozna nawet zamknac szpital. wystarczy decyzja urzednika i szpital ma przechlapane.jak powiedzialem lekarzowi gdzie pracuje to bal sie mnie dotknac haha. Ja tam lekarzy sie nie boje ani szpitali. umiem sie bronic to oznaka powrotu do zdrowia. w szpitalu sam zdjalem pasy i poszedlem na papierosa :d wszyscy wyszli na korytaz szok i niedowiezanie.zadna tortura pasy mozna rozciąc między nami. uwolnilem sie blaszką od zapalniczki lekarz nawet powiedzial mcgyver . chory ma urojenia i wszedzie widzi tortury i ze chca go zabic w szpitalu bylo ok
swap = 0x0, offs = 0x191f6c8, subbeg = 0x0, sublen = 0, prelen = 1, precomp = 0x18fb870 "0)",
wrapped = 0x18fb868 "(?-xism:0)", wraplen = 10, seen_evals = 0, paren_names = 0x0, refcnt = 1}
wrapped = 0x18fb868 "(?-xism:0)", wraplen = 10, seen_evals = 0, paren_names = 0x0, refcnt = 1}