DEPRIM
Moderator: moderatorzy
- maliana
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 8098683
- Kontakt:
Nie bierz tego teraz. Za silne słońce, dziwne, ze pani magister w aptece nie wspomniała Ci o tym. Zawiera dziurawiec, a po nim wykluczone jest przebywanie na słońcu (czy w solarium). No, chyba, ze kompletnie nie wychodzisz z domu, (moze jedynie wieczorami). Pozdrawiam.
(...)swoim aniołom dał rozkaz o tobie
aby cię strzegli na wszystkich twych drogach(...)
aby cię strzegli na wszystkich twych drogach(...)
-
- zarejestrowany użytkownik
deprim nie działa w powazniejszych stanach depresyjnych. Jednak rzeczywiście może potęgowac działanie promieni słonecznych na nasza skóre oraz wzrok. Przy tej pogodzie jaką mamy teraz zażywanie deprimu może tylko i wyłącznie zaszkodzić. Moim zdaniem przebywanie na słońcu+wysiłek fizyczny znacznie skuteczniej mogą poprawić nastrój niż wyciąg z dziurawca.
Pozdro
Pozdro
Aleera? a może byś spróbowała jakiegoś syntetycznego antydepresanta.
Ja osobiście z własnego doświadczenia poleciłbym Ci Mobemid (30 tabl. ok. 8 zł). Nie powoduje senności, wzmaga aktywność, a pełne dzialanie występuje już po ok. tygodnia stosowania. Ważne aby w trakcie leczenia nie odstawiać neuroleptyku, gdyż sam Mobemid może powodować zaostrzenie objawów psychotycznych. Pozdro
SEBEK
Ja osobiście z własnego doświadczenia poleciłbym Ci Mobemid (30 tabl. ok. 8 zł). Nie powoduje senności, wzmaga aktywność, a pełne dzialanie występuje już po ok. tygodnia stosowania. Ważne aby w trakcie leczenia nie odstawiać neuroleptyku, gdyż sam Mobemid może powodować zaostrzenie objawów psychotycznych. Pozdro
SEBEK
Aleera?Tunrida? pisze:sama nie wiem
osho pisze:jestem taki maly ze mnie nie widac
lecz jest ktos kto i tak mnie widzi
i nie jest to czlowiek
lecz mamtaka sile przebicia ze moglbym przenosic gory
ta sile daje mi stworca
a ja nosze ja w sercu ta sile jest wiara i nie mosi byc wielka
moze byc jej nie widac lecz
stale jest blisko stworcy i moimsercu ona wciaz jest
i ja ja mam bo wierze ze mozna zmienic ten swiat
z cudownym przyjacielem
WIERZYC
wtedy to zrozumiesz jak to w zyciu jest
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Re: DEPRIM
Witaj Aleera,
deprim to chyba tylko antydepresant, zioło dziurawca daje też dobry sen.
jedank to:
Jakby nie było gratuluję Ci pierwszego kroku, idź dalej i niczego się nie obawiaj.
deprim to chyba tylko antydepresant, zioło dziurawca daje też dobry sen.
jedank to:
to są urojenia ksobne. nie pozbędziesz się tego samym antydepresantem. jeśli obawiasz się iść sama do lekarza ktoś z nas powinien pójść z tobą.Aleera?Tunrida? pisze:...ale po chwili dopadły mnie mysli a jeśli ktos w aptece słuchał moich mysli? Pewnie już wiedza ze jestem schizofreniczką? Dlaczego ta kobieta za mna tak się mi przyglądała? Czułam miliony oczu patrzacych na mnie byłam osaczona
Jakby nie było gratuluję Ci pierwszego kroku, idź dalej i niczego się nie obawiaj.
źródłem każdej psychozy jest są sprzeczność pomiedzy własą wiedzą, a wiarą w "prawdy" dostarczane przez społeczeństwo, piguły mogą "uśpić" psychozę, ale niczego nie leczą ... i odwrotnie tzw. chory stanowi zagrożenie dla "prawd społeczeństwa", ta jest źródłem agresji społeczeństwa ("leczenia") ...Zbyszek pisze:to są urojenia ksobne. nie pozbędziesz się tego samym antydepresantem. jeśli obawiasz się iść sama do lekarza ktoś z nas powinien pójść z tobą.
Aleera?Tunrida? jeśli chcesz, to korzystaj z "pomocy" kogo chcesz, ale to co dla ciebie będzie rzeczywiście pomocą musisz sama wybrać, ludzie z reguły "pomagają" raczej sobie, sam psychiatra i "leki" to chyba najgorszy pomysł ...
Dlaczego "leki" to najgorszy pomysł? A niebranie leków może coś pomoże? Aleera jeszcze nigdy nie brała leków tego typu i jakoś problem sam się nie rozwiązał (a czasu minęło dużo, bo prawie cztery lata). Teraz wzięła ten cały Deprim i chyba nie powiesz, że to było najgorsze rozwiązanie.
---------
imię w pierwszej linijce zmienione przez administratora
Cieszę się, że przemogłaś te lęki! Gratulacje! Pierwszy krok jest zawsze najtrudniejszy.Aleera?Tunrida? pisze:odkąd biore deprim nie che mi sie tak czesto plakac jak przedtem
---------
imię w pierwszej linijce zmienione przez administratora
leki mogą zmieniać np. nastrój ale nie usuwają problemu, o ile nie jest to problem neurologiczny ...... A niebranie leków może coś pomoże? Aneta jeszcze nigdy nie brała leków tego typu i jakoś problem sam się nie rozwiązał ...
- inaczej:
o ile bez leków można sie obejść, to bez rozwiązania problemu, który jest przyczyną psychozy, obejść się nie można.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Khm...jeśli moge wtrącić pare słówek.Sam próbowałem kiedyś brać deprim.Brałem wtedy też sulpiryd i seroqel.Deprim nawet pomagał.Jednak dowiedziałem się że nie powinno się brać deprimu z sulpirydem i seroqelem więc napisałem maila do producenta z zapytaniem czy to prawda.Potwierdził.Nie napisali dlaczego tylko tyle że nie powinno się go brać z sulpirydem i seroqelem.Zaznaczam że nie wiem o działaniu deprimu z innymi lekami.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- seebek
- zaufany użytkownik
Być może deprim zwiększa lub zmniejsza wchłanianie neuroleptyku, czasami wystarczy zachować odstęp ok. 2h między przyjmowaniem tych leków, ja osobiście wspomagam się różnymi ziółkami i nawet mi służą.
"Zycie ludzkie jest jak paczka kredek ... Raz kolorowe, a raz czarne, raz ostre, a raz tepe, raz dlugie, a raz krótkie, raz proste, a raz połamane...
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
Kilka miesięcy temu, gdy byłam na oddziale dziennym, na zajęciach psychoedukacyjnych tłumaczyli nam, dlaczego nie można zażywać preparatów zawierających dziurawiec (np. deprim) z innymi lekami. Dziurawiec zmienia metabolizm przyjmowanego leku, dzieje się tak, jakby dawka tego leku była znacznie większa. Może to prowadzić do zatrucia. Pani doktor opowiadała nam o osobie przyjmującej neuroleptyk, która bez konsultacji z lekarzem dodała sobie dziurawiec - znalazła się w szpitalu w ciężkim stanie somatycznym. Nie dotyczy to tylko leków psychotropowych, lecz większości leków na różne schorzenia metabolizowanych w wątrobie.
Dziurawiec można brać tylko jako jedyny lek, ale trzeba uważać na słońce (zwiększone ryzyko oparzeń słonecznych)
Dziurawiec można brać tylko jako jedyny lek, ale trzeba uważać na słońce (zwiększone ryzyko oparzeń słonecznych)