FORMY AKTYWNOŚCI ABY DBAĆ O ZDROWIE

z wyjątkiem spraw dotyczących schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
savior
bywalec
Status: zawód? jeszcze nikt się na mnie nie zawiódł

FORMY AKTYWNOŚCI ABY DBAĆ O ZDROWIE

Post autor: savior »

Nie od dzis wiadomo, że aktywność fizyczna wpływa doskonale na zdrowie, także to psychiczne. Podczas wysiłku fizycznego wydzielają sie endorfiny, są to naturalne opiaty, które są w dużej mierze odpowiedzialne za dobre samopoczucie i nastrój. Ja bardzo lubię pływać, choć może nie mam najlpeszej kondycji czy techniki. Gdyby ktoś był na basenie Chrzanów, to polecam skorzystanie także z instruktorów, jeśli ktos chce podszlifować swoje umiejętności.
Awatar użytkownika
Roland89
zaufany użytkownik

Re: FORMY AKTYWNOŚCI ABY DBAĆ O ZDROWIE

Post autor: Roland89 »

a ja lubie agresywny taniec w rytm muzyki tanecznej z lat 90'', potem robie trening wielopowtórzeniowy, z tym, że trening robie nieregularnie, a tańczyć uwielbiam .
Kocur Roland - smukły, podąża własnymi ścieżkami, przywiązuje się do miejsca jak i do ludzi, nocny drapieżca, ceni spokój, może ugryźć .
Melisa
zaufany użytkownik

Post autor: Melisa »

Polecam zumbę - dla niewtajemniczonych jest to połączenie tańców latynoamerykańskich i fitnessu. Zaczęłam chodzić niedawno i można poczuć tam taką niesamowitą radość życia. Gorące rytmy i prowadząca, która zaraża swoim entuzjazmem.
Melisa
Awatar użytkownika
savior
bywalec
Status: zawód? jeszcze nikt się na mnie nie zawiódł

Post autor: savior »

Ja bardzo lubię spacery do lasu, to bardzo pozytywnie nastraja. Teraz aura może nie rozpieszcza, ale warto próbować :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „zdrowie”